لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۸:۴۲

پاپ فرانسیس در سایه بحران روهینگیا سفرش را به میانمار آغاز کرد


اعضای اقلیت‌های قومی در لباس‌های سنتی خود در فرودگاه از پاپ فرانسیس استقبال کردند و کودکان به او شاخه‌های گل دادند.
اعضای اقلیت‌های قومی در لباس‌های سنتی خود در فرودگاه از پاپ فرانسیس استقبال کردند و کودکان به او شاخه‌های گل دادند.

پاپ فرانسیس روز دوشنبه ششم آذر در سفری حساس به یک کشور دارای اکثریت جمعیت بودایی وارد میانمار شد که از سوی آمریکا به «پاکسازی قومی» مسلمانان روهینگیایی متهم شده است.

پاپ همچنین قرار است از بنگلادش دیدار کند که بیش از ۶۲۰ هزار مسلمان روهینگیایی از میانمار به این کشور گریخته‌اند. عفو بین‌الملل اقدامات حکومت میانمار علیه مسلمانان را «جنایت علیه بشریت» توصیف کرده است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، ارتش میانمار اتهام‌های وارده به آن در زمینه کشتار، تجاوز، شکنجه و اخراج روهینگیایی‌ها را رد کرده است.

پاپ فرانسیس پس از ترک رم در هواپیما به خبرنگاران گفت: «آنها می‌گویند که آنجا (میانمار) هوا گرم است. متاسفم، ولی امیدوار باشیم که دستکم این سفر ثمربخش باشد».

یک سخنگوی واتیکان گفته است که پاپ ساعت شش عصر به وقت محلی دیداری خصوصی با ژنرال مینگ آنگ هلینگ، فرمانده کل ارتش، در کلیسای سنت مری در قلب شهر یانگون، پایتخت میانمار، خواهد داشت.

این گزارش حاکی است که اعضای اقلیت‌های قومی در لباس‌های سنتی خود در فرودگاه از پاپ فرانسیس استقبال کردند و کودکان به او هنگام پیاده شدن از هواپیما شاخه‌های گل دادند.

تنها ۷۰۰ هزار نفر از جمعیت ۵۱ میلیونی میانمار مسیحی کاتولیک هستند. هزاران نفر از آن‌ها با قطار و اتوبوس خود را به یانگون رسانده و به جمعیتی پیوستند که در جاده‌های بیرون از فرودگاه به انتظار پاپ ایستاده بودند.

وین مین ست، یکی از رهبران کاتولیک که ۱۸۰۰ نفر را از جنوب و غرب این کشور به یانگون آورده است گفت: «ما در اینجا حاضر شده‌ایم تا پدر مقدس را ببینیم. این اتفاق هر چند صد سال یکبار رخ می‌دهد».

وی با اشاره به حساسیت‌های مذاکرات پاپ درباره روهینگیایی‌ها افزود: «وقتی پای امور سیاسی پیش می‌آید ایشان آدمی مطلع هستند. ایشان هوشمندانه قضایا را مدیریت می‌کنند».

هزاران نیروی پلیس در شهر یانگون مستقر شده‌اند ولی به گزارش رویترز هیچ نشانه‌ای از اعتراضات دیده نمی‌شود.

این سفر آن قدر حساس است که برخی از مشاوران پاپ به وی توضیه کرده‌اند که حتی از به کار بردن کلمه «روهینگیا» خودداری کند، چون ممکن است این لغزش دیپلماتیک باعث شود ارتش و حکومت میانمار علیه اقلیت مسیحی این کشور دست به اقدام بزنند.

با این حال پاپ طی سال جاری تاکنون دو بار از این اصطلاح استفاده کرده است.

اخراج مسلمانان روهینگیایی از میانمار به بنگلادش از ماه اوت گذشته آغاز شد، زمانی که گروهی از شورشیان مسلمان به پست‌های امنیتی و ارتش میانمار حمله کردند.

رکس تیلرسون، وزیر امور خارجه آمریکا، هفته گذشته اقدامات ارتش میانمار علیه مسلمانان را «پاکسازی قومی» خواند و تهدید کرد که تحریم‌هایی علیه مسببان «قساوت‌های هولناک» وضع خواهد شد.

حکومت میانمار بسیاری از اتهام‌ها را رد کرده و ارتش این کشور هم گفته است که تحقیقاتش نشان می‌دهد که هیچ خطایی از سوی نیروهای تحت امر آن صورت نگرفته است.

میانمار، مسلمانان روهینگیایی را نه به عنوان شهروند و نه به عنوان اعضای یک اقلیت قومی به رسمیت نمی‌شناسد و حتی اصطلاح «روهینگیا» و استفاده از آن را رد می‌کند.

بسیاری از مردم میانمار در عوض از اقلیت مسلمان ساکن در ایالت راخین به عنوان مهاجران غیرقانونی نام می‌برند که از بنگلادش به آنجا آمده‌اند.

انتظار می‌رود که پاپ در سفر خود به بنگلادش با برخی از آوارگان روهینگیایی در داکا، پایتخت این کشور، دیدار و گفت‌وگو کند.

XS
SM
MD
LG