لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۲:۴۶

صادق لاریجانی: قتل خاشقجی ماهیت تروریست‌پرور عربستان را نشان داد


صادق لاریجانی از کشته شدن آقای خاشقجی به عنوان «قتل فجیع» یاد کرده است.
صادق لاریجانی از کشته شدن آقای خاشقجی به عنوان «قتل فجیع» یاد کرده است.

بعد از دو هفته سکوت مقام‌های جمهوری اسلامی درباره کشته شدن جمال خاشقجی، روزنامه‌نگار منتقد سعودی، که به جنجالی بین‌المللی تبدیل شده است، رئیس قوه قضائیه ایران در نخستین واکنش تهران گفته که «قتل» وی «ماهیت تروریست‌پرور عربستان» را نشان داد.

صادق آملی لاریجانی در سخنانی که خبرگزاری‌های ایران آن را منتشر کرده‌اند، از کشته شدن آقای خاشقجی به عنوان «قتل فجیع» یاد کرده و گفته است که «عربستان در ابتدا به کمک غرب اقدام به لاپوشانی این جنایت کرد و اخیراً نیز که ناچار به اعتراف شد ادعا کردند که عده‌ای خودسر دست به این جنایت زده‌اند».

رئیس قوه قضائیه ایران می‌گوید که این ادعای سعودی‌ها برای این بوده که «به این ترتیب نظام فاسد خود را تطهیر کنند».

وی کشورهای غربی را به داشتن «معیارهای دو گانه» در زمینه حقوق بشر متهم کرده و افزوده که «در مورد قتل این روزنامه‌نگار بسیاری از کشورهای غربی حساسیت به خرج داده‌اند و به ظاهر پیگیر موضوع هستند اما در مقابل جنایاتی نظیر آنچه در یمن اتفاق می‌افتد سکوت کرده‌اند و صدایی از آنان شنیده نمی‌شود».

اشاره صادق لاریجانی به کارزار ائتلاف عربی به رهبری عربستان در حمایت از دولت منصور هادی عبدربه، رئیس‌جمهوری یمن، در مقابل حوثی‌های مورد حمایت ایران است که بیش از سه سال است جریان دارد و تاکنون هزاران کشته برجای گذاشته است.

در حالی که رسانه‌های ایران در روزهای گذشته به پوشش اخبار مربوط به قتل جمال خاشقجی پرداخته بودند، ولی مقام‌های جمهوری اسلامی به رغم اختلافات شدید تهران با ریاض در این زمینه اظهارنظر نکرده بودند. حتی بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، به پرسش‌های خبرنگاران در این زمینه پاسخ نداد.

جمهوری اسلامی خود اینک درگیر موضوع بازداشت دیپلماتش به اتهام دست داشتن در طرح حمله به نشست سازمان مجاهدین خلق در پاریس است و پیش از این نیز به قتل ده‌ها نفر از منتقدان حکومت در خارج از کشور و بمب‌گذاری متهم بوده است.

مقام‌های تهران نیز بارها قتل مخالفان خود در داخل و خارج را به «عناصر خودسر» نسبت داده بودند، عناصری که در قتل‌های زنجیره‌ای در اواخر دهه هفتاد شمسی از درون وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی بودند.

از سوی دیگر، رئیس قوه قضائیه ایران در حالی اقدامات عربستان را «تروریستی» می‌داند که جمهوری اسلامی خود نیز با اتهامات مشابه در صحنه بین‌المللی روبرو است و ایالات متحده سال‌هاست که از حکومت تهران به عنوان بزرگترین حامی تروریسم در جهان یاد می‌کند.

عربستان همراه با اسرائیل از مخالفان عمده منطقه‌ای ایران به شمار می‌رود و از زمان تعیین محمد بن سلمان به عنوان ولیعهد سعودی در دو سال پیش، رویارویی دو کشور تشدید شده است.

قتل جمال خاشقجی در کنسولگری عربستان که پس از ناپدید شدن وی در روز نهم مهرماه در این محل رخ داد، موجی از محکومیت و خشم بین‌المللی برانگیخته است و برخی از سناتورهای بانفوذ حزب جمهوریخواه آمریکا انگشت اتهام در این زمینه را به سوی محمد بن سلمان نشانه رفته‌اند.

این در حالی است که عادل الجبیر، وزیر خارجه عربستان، روز یکشنبه در مصاحبه با شبکه تلویزیونی فاکس نیوز این اتهام را رد کرد و گفت که «افراد درگیر در این عملیات نزدیک به ولیعهد نبودند» و «این یک عملیات خودسرانه بود».

این روایت با شک و تردید بسیاری از سیاستمداران و رسانه‌های بین‌المللی روبرو شده است.

بر اساس گزارش خبرگزاری‌های ایسنا و میزان و سایت رادیو فردا/ ک.ر
XS
SM
MD
LG