لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۲:۲۱

اداره اطلاعات انرژی آمريکا: تحريم صادرات گاز ايران اثرگذار نیست


غرفه شرکت ملی گاز ایران در یکی از نمایشگاه های صنعت نفت و گاز.
غرفه شرکت ملی گاز ایران در یکی از نمایشگاه های صنعت نفت و گاز.
خبرگزاری رويترز گزارش داده است: بر اساس يافته ها و ارزيابی های يک گزارش جديد که برای دولت آمريکا تهيه شده است، با توجه به اينکه بخش اعظم گاز صادراتی ايران (حدود ۹۰ درصد) به ترکيه صادر می شود بعيد است که تحريم آن فشاری به ايران وارد کند.

اين گزارش تخصصی که جزئيات آن در روزهای آينده منتشر خواهد شد در تصميم گيری مجالس قانونگذاری آمريکا برای گسترش دامنه تحريم ها عليه ايران و گنجاندن صادرات گاز طبيعی در اين مجازات ها مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

اداره اطلاعات انرژی دولت آمريکا در بخشی از اين گزارش می گويد: «ظرفيت ها برای محدود کردن صادرات گاز طبيعی ايران در بازار جهانی بسيار محدود است چون بخش اعظم اين محصول به ترکيه صادر می شود.»

خبرگزاری رويترز که قبل از انتشار رسمی اين گزارش نسخه ای از آن را دريافت کرده است می افزايد که همزمان با تصويت قوانين قبلی مربوط به تحريم ايران در ماه اوت تهيه يک چنين گزارشی در مورد صادرات گاز طبيعی ايران نيز در دستور کار قرار گرفت.

آمريکا و متحدان اروپايی آن علاوه بر بخش مالی و بانک ها، صادرات نفت و سرمايه گذاری در عرصه انرژی ايران را تحريم کرده اند. اين اقدامات بخشی از اعمال فشارهای غرب برای متوقف کردن و يا تعديل کردن برنامه های هسته ای ايران است. آمريکا و متحدانش سوء ظن دارند که ايران ممکن است در پی توليد سلاح های هسته ای باشد.

در مقابل حکومت ايران همواره تاکيد کرده که هدف برنامه های هسته ای اين کشور صلح آميز و فقط برای توليد انرژی است. اتحاديه اروپا خود را برای تحريم گاز صادراتی ايران آماده می کند و به نظر می رسد که چنين پيشنهادی در جلسه روز پانزدهم اکتبر وزرای خارجه کشورهای عضو اتحاديه به تصويب برسد.

مارک دوبويتز، مدير مرکز پژوهشی «بنياد دفاع از دمکراسی» و يکی از طرفداران تشديد تحريم ها عليه ايران می گويد: «گزارش اداره اطلاعات انرژی آمريکا به دولت اطلاعات و پوشش لازم را می دهد تا صادرات گاز ايران را نيز در فهرست تحريم قرار دهد.»

خبرگزاری رويترز يادآوری می کند که ايران صاحب ذخاير بسيار بزرگی از گاز طبيعی است ولی با توجه به محدوديت های تکنيکی و فشارهای سياسی موجود در حال حاضر حدود ۹۰ درصد از اين محصول به ترکيه صادر می شود که قراردادهای آن طولانی مدت هستند.

کشورهای آذربايجان و ارمنستان نيز هر يک شش و سه درصد ديگر از گاز ايران را خريداری می کنند.

اداره اطلاعات انرژی آمريکا در بخش ديگری از اين گزارش تخصصی می گويد: «اگر ترکيه نتواند به واردات گاز طبيعی از ايران ادامه دهد اين کشور در شرايط بسيار دشواری قرار خواهد گرفت. يک دوره طولانی از قطع صادرات گاز ايران به ترکيه علاوه بر لطمه شديد به صنايع و اقتصاد آن کشور برای تامين برق و گرمای مورد نياز مردم نيز مشکلات اساسی ايجاد خواهد کرد.»

کنگره آمريکا در فکر تغيير دادن متن قانون تحريم ها عليه ايران است تا بتواند بخش متنوع و گسترده تری از صنايع انرژی ايران را در فهرست سياه تحريم ها قرار دهد.
XS
SM
MD
LG