لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۵:۱۳

مشاور وزیر انرژی عربستان: ایران شاید بتواند فقط یک میلیون بشکه نفت صادر کند


مشاور وزیر انرژی عربستان می‌گوید که احتمال قطع کامل صادرات نفت ایران به خاطر تحریم‌های آمریکا کم است.

ابراهیم المهنا که سال‌هاست سمت مشاور وزارت انرژی عربستان را بر عهده دارد روز سه‌شنبه ششم شهریور در کنفرانسی در نروژ گفت که احتمالا ایران بتواند روزانه یک میلیون بشکه نفت صادرات کند.

ایران هم اکنون بیش از دو برابر این میزان، صادرات دارد.

وی همچنین بستن تنگه‌های هرمز و باب‌المندب از سوی ایران به تلافی تحریم‌ها را «نامحتمل» دانست و گفت که ایران حتی به صورت محدود نیز قادر به بستن این تنگه‌ها نیست.

وی افزود: چنین اقدامی می‌تواند به همان میزان که به دیگران صدمه می‌زند، ضربه‌ای به خود ایران باشد، چرا که احتمالا ایران بتواند صادرات روزانه یک میلیون بشکه نفت را ادامه دهد.

روزانه بیش از ۱۸.۵ میلیون بشکه نفت از تنگه هرمز و نزدیک به پنج میلیون بشکه از باب‌المندب در نزدیکی مرزهای یمن می‌گذرد.

شورشیان شیعه یمن اخیرا دو نفتکش عربستان را در باب‌المندب هدف قرار دادند که باعث شد عربستان صادرات نفت از این تنگه را برای مدتی متوقف کند.

قرار است تحریم‌های نفتی آمریکا علیه ایران از ۱۳ آبان به اجرا گذاشته شود.

آمریکا در ابتدا گفته بود که صادرات نفت ایران را به صفر خواهد رساند، اما بعد اعلام کرد که در تلاش است مشتریان این کشور را قانع کند که هر چه بیشتر خرید نفت از جمهوری اسلامی را کاهش دهند یا متوقف کنند.

اوپک: افزایش تولید نفت اوپک و کشورهای هم پیمان

در همین حال، خبرگزاری رویترز از قول دو منبع نوشته است که بر اساس گزارش جدید کمیته نظارت بر تصمیمات اوپک و کشورهای هم پیمان، میزان پایبندی اعضا در ماه مه حدود ۱۴۷ درصد، در ماه ژوئن ۱۲۰ درصد و در ماه گذشته حدود ۱۰۹ درصد بوده است.

بدین ترتیب، کشورهای هم پیمان طی این دوره، حدود یک میلیون بشکه به تولید نفت خود اضافه کرده‌اند. این در حالی است که طی ماه‌های ژوئن و ژوئیه تولید روزانه نفت ایران ۸۵ هزار بشکه کاهش یافت و تولید ونزوئلا نیز بیش از این میزان کاهش نشان می‌دهد.

بر اساس آمارهای اوپک، عربستان به تنهایی روزانه نزدیک به ۴۰۰ هزار بشکه به تولید خود افزوده است. روسیه نیز بیش از ۲۵۰ هزار بشکه اضافه تولید داشته است.

ایران به شدت به افزایش تولید عربستان، کشورهای حاشیه خلیج فارس و روسیه معترض است و می‌گوید آن کشورهایی که بیش از حد کاهش تولید داشته‌اند، افزایش تولید تنها باید شامل حال آنها باشد.

منابع: رویترز، اوپک، اداره اطلاعات انرژی آمریکا/ د.خ/ ک.ر
XS
SM
MD
LG