لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۸:۳۱

دادستان تهران: وکیل محمد ثلاث تعقیب قضایی می‌شود


دولت‌آبادی از زینب طاهری به عنوان فردی نام برد که «اذهان عموم را تحریک کرده و ضد انقلاب را علیه دستگاه قضایی بسیج کرده است».
دولت‌آبادی از زینب طاهری به عنوان فردی نام برد که «اذهان عموم را تحریک کرده و ضد انقلاب را علیه دستگاه قضایی بسیج کرده است».

دادستان تهران انتقادها از صدور و اجرای حکم اعدام برای محمد ثلاث را «هجمه» به قوه قضائیه خواند و زینب طاهری٬ از وکلای مدافع این درویش گنابادی، را فردی معرفی کرد که به پرونده وی «اشراف کافی» نداشته و اذهان عمومی را «تحریک» کرده است.

عباس جعفری دولت‌آبادی روز سه‌شنبه ۲۹ خرداد این موضوع را در سومین نشست دادستانی تهران با مسئولان رسانه‌ها بیان کرد.

اظهارات وی پس از آن بیان می‌شود که گزارش‌هایی به نقل از نزدیکان خانم طاهری مبنی بر بازداشت وی از سوی قوه قضائیه جمهوری اسلامی منتشر شد.

خانم طاهری پیش از اجرای حکم اعدام محمد ثلاث که به قتل سه مامور ناجا به وسیله اتوبوس در جریان تجمعات دراویش در اطراف منزل نورعلی تابنده٬ قطب دراویش گنابادی متهم شده٬ بارها گفته بود که موکلش «بی‌گناه» است.

او پس از اعدام ثلاث نیز در توئیترش نوشته بود که قصد دارد «اسناد بی‌گناهی» موکلش را منتشر کند.

این در حالی است که عباس جعفری دولت‌آبادی روز سه‌شنبه از اجرای حکم محمد ثلاث دفاع کرده و مدعی شده که «به وی چند نوبت اجازه اعتراض داده شد و به طور کلی٬ به حقوق وی و سایر متهمان بیش از گذشته توجه می‌شود».

دادستان تهران با حمایت از رد شدن درخواست تجدیدنظر حکم ثلاث از سوی دیوان عالی کشور٬ از افرادی که «اطلاعات فقهی» ندارند خواست در این زمینه اظهارنظر نکنند.

دولت‌آبادی از زینب طاهری به عنوان فردی نام برد که «اذهان عموم را تحریک کرده و ضد انقلاب را علیه دستگاه قضایی بسیج کرده است».

وی افزوده رسانه‌های «معاند» از گزارش طاهری که ثلاث را بی‌گناه دانسته بود٬ «گزارشی‌هایی علیه دستگاه قضایی منتشر کردند».

دولت‌آبادی٬ طاهری را به نداشتن «اشراف کافی» بر روی این پرونده متهم کرده و گفته که «این خانم این خانم از ابتدا وکیل پرونده نبوده و فقط وکیل در مرحله اعاده دادرسی بوده است».

وی از تعقیب قضایی این وکیل دادگستری خبر داده است.

محمد ثلاث در حالی به اعدام محکوم شد که در جریان محاکمه این درویش گنابادی، خبرگزاری‌های داخلی به نقل از او نوشتند که «عمدی بودن قتل ماموران انتظامی را رد کرده است».

زینب طاهری، وکیل او و فرزندانش، گفته‌ بودند که آقای ثلاث «سه ساعت پیش از حادثه بازداشت شده و راننده اتوبوس نبوده است».

اعدام محمد ثلاث٬ انتقادهای بین‌المللی بسیاری از جمله وزارت خارجه آمریکا و اتحادیه اروپا را نیز برانگیخته است.

اتحادیه اروپا با محکومیت این اعدام اعلام کرد که دادگاه وی «سوالاتی جدی» را درباره احترام جمهوری اسلامی «به حقوق اساسی و روند دادرسی ایجاد کرده است».

رسانه‌های داخلی «مردم را ناامید نکنند»

دادستان تهران در بخش دیگری از اظهاراتش به خروج آمریکا از برجام و بازگشت تحریم‌ها علیه ایران اشاره کرد و گفت که با بازگشت تحریم‌ها٬ «کشور نیز شرایط سختی به خود می‌گیرد».

دولت‌آبادی با بیان اینکه بدین ترتیب٬ وضعیت ایران٬ «در یک شرایط خاص» قرار می‌گیرد٬ از احتمال بروز «فساد» بدلیل تحریم‌ها خبر داد.

وی افزود با توجه به شرایط ایران که رو به سوی «مشکلات بیشتری» می‌رود٬ رسانه‌ها نباید مردم را «ناامید» کنند.

وی از آن جمله به موضوع اظهارات امام جمعه ایرانشهر مبنی بر تجاوز به ۴۱ نفر در این شهرستان اشاره کرد و آن را در زمه اخبار «خلاف واقع و دروغ» که «ناامیدکننده» است٬ نامید.

دادستان تهران همچون محمدجعفر منتظری٬ دادستان کل کشور٬ این موضوع را تکذیب کرد و افزود که این پرونده تنها سه شاکی دارد.

وی در عین حال از رسانه‌ها خواست از «ناکارآمد نشان دادن نظام اسلامی»٬ «خالی کردن دل مردم» و سلب اعتماد مردم از مسولین» اجتناب کنند.

منتظری پیش از این مولوی طیب ملازهی امام جمعه اهل سنت ایرانشهر را تهدید کرده بود که اگر نتواند ادعای خود را «ثابت کند» به اتهام «تشویش اذهان عمومی» تحت تعقیب قضایی خواهد گرفت.

بااستفاده از گزارش‌های تسنیم٬ ایرنا و رادیو فردا

XS
SM
MD
LG