لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۵:۰۶

وزارت بهداشت: سالانه ۱۰ هزار نفر بر اثر آلودگی هوا در ايران می ميرند


شهرهای بزرگ ايران از تابستان سال جاری با آلودگی شديد هوا روبرو بوده اند که اين وضعيت، تهران را با تعطيلی های پی در پی روبرو کرده است.
شهرهای بزرگ ايران از تابستان سال جاری با آلودگی شديد هوا روبرو بوده اند که اين وضعيت، تهران را با تعطيلی های پی در پی روبرو کرده است.
وزارت بهداشت ايران روز سه شنبه خبر داد که سالانه بيش از ده هزار مورد مرگ و مير ناشی از آلودگی هوا در کشور ثبت می شود که يک سوم آن مربوط به شهر تهران است.

کاظم ندافی، رييس مرکز سلامت محيط و کار وزارت بهداشت به خبرگزاری ايسنا گفته است: بر مبنای آخرين يافته ‌های موجود ۱۰ هزار و ۶۰۰ مرگ سالانه منتسب به آلودگی هوا در کشور به ثبت رسيده است که يک سوم آن (سه هزار و ۶۴۰ نفر) به شهر تهران باز می گردد.

شهرهای بزرگ ايران از تابستان سال جاری با آلودگی شديد هوا روبرو بوده اند که اين وضعيت، تهران را با تعطيلی های پی در پی روبرو کرده است.

مسئولان امور شهری در ايران عامل اصلی آلودگی را ناشی از تردد زياد وسائل نقليه، مشکلات فنی خودروهای ساخت داخل و عدم توسعه حمل و نقل شهری برای کاهش بار ترافيکی پايتخت اعلام کرده اند.

کاظم ندافی گفته که ۱۱ درصد جمعيت کشور در تهران زندگی می کنند و «اثرات آلودگی هوا بر مرگ و ميرهای زودرس در تهران سه برابر متوسط کشور است.»

وی عوامل موثر بر مرگ و ميرهای زودرس را ناشی از ذرات معلق در هوا، دی اکسيد گوگرد و منو اکسيد کربن دانسته و با انتقاد از کيفيت سوخت مصرفی در ايران گفته است: «سوخت مصرفی کشور با هيچ يک از استانداردهای لازم يورو سه و پنج منطبق نيست.»

رييس مرکز سلامت محيط و کار وزارت بهداشت افزوده است: «بخشی از ترکيب فعلی بنزين، بنزن است که چون با استانداردهای موجود منطبق نيست، اين ماده در مراحل توزيع، انتقال و مصرف سوخت به هوا وارد می شود.»

اواخر آذرماه گذشته، يوسف رشيدی، مدير عامل شرکت کنترل کيفيت هوای تهران، اعلام کرد که هوای تهران در سال جاری ۱۲۷ روز را در شرايط «ناسالم»، «بسيار ناسالم» و يا «خطرناک» به ‌سر برده ‌است.

ايران از سال ۸۸ و به دليل نگرانی از تحريم های بين المللی بر روی صادرات بنزين، اقدام به توليد بنزين در پالايشگاه های کشور کرده که به گفته کارشناسان محيط زيست از کيفيت پايينی نسبت به مشابه خارجی برخوردار بوده و عامل آلودگی هوا است.

اواخر آبان ماه و به دنبال تشديد آلودگی هوا در تهران چندين هواپيمای آب پاش به خدمت گرفته شدند تا با آب پاشی بر فراز تهران از ذرات معلق هوا کاسته شود.

اين اقدام که هيچ نهادی مسئوليت آن را برعهده نگرفت با انتقاد کارشناسان روبرو شد و وحيد نوروزی، نماينده شهرداری تهران در کارگروه کاهش آلودگی هوا، آن را «غير منطقی، بی ‌فايده و در حد طنز» خواند.

بر اساس آمارهای بانک جهانی، خسارت ناشی از آلودگی هوا طی سال ۲۰۱۰ در کلان شهرهای ايران حدود ۱۰ ميليارد دلار است که يک سوم از اين رقم متعلق به شهر تهران است.

بانک جهانی در سال ۲۰۰۴ خسارت ناشی از آلودگی هوا در ايران را حدود هفت ميليارد دلار اعلام کرده ‌بود که آمار جديد نشانگر افزايش بی سابقه ميزان اين خسارات به اقتصاد ايران است.
XS
SM
MD
LG