لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱ بهمن ۱۴۰۳ تهران ۱۵:۳۸

ترامپ خواستار «اصلاحات جسورانه واقعی» در سازمان ملل متحد شد


دونالد ترامپ (راست) خواستار تبدیل سازمان ملل به نیرویی قوی‌تر، موثرتر، عادلانه‌تر و بزرگتر در خدمت صلح در جهان شد.
دونالد ترامپ (راست) خواستار تبدیل سازمان ملل به نیرویی قوی‌تر، موثرتر، عادلانه‌تر و بزرگتر در خدمت صلح در جهان شد.

رئیس‌جمهور آمریکا روز دوشنبه ۲۷ شهریور از بروکراسی متورم و سوءمدیریت در سازمان ملل متحد انتقاد کرد و خواستار «اصلاحات جسورانه واقعی» در این سازمان شد به گونه‌ای که بتواند نیروی بزرگتری در خدمت صلح جهانی باشد.

دونالد ترامپ این اظهارات را یک روز پیش از سخنرانی خود در مجمع عمومی و در نشستی برای حمایت از تغییرات در سازمان ملل بیان کرد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، او گفت: «سازمان ملل در سال‌های اخیر به خاطر بروکراسی و سوء‌مدیریت نتوانسته است تمام ظرفیت خود را فعال کند، حال آنکه بودجه این سازمان از سال ۲۰۰۰ حدود ۱۴۰ درصد و کارمندان آن بیش از دو برابر شده است».

آقای ترامپ افزود: «سازمان ملل باید هر سطح از مدیریت را پاسخگو کرده، از افشاگران حمایت کند و روی نتیجه متمرکز شود تا روند کاری».

رئیس‌جمهور آمریکا تصریح کرد: «من مطمئنم اگر با هم کار کنیم و اصلاحات جسورانه واقعی را انجام دهیم، سازمان ملل به عنوان نیرویی قوی‌تر، مؤثرتر، عادلانه‌تر و بزرگتر در خدمت صلح و هماهنگی در جهان ظاهر خواهد شد».

رویترز می‌نویسد در ساختمانی که ایراد سخنرانی‌های طولانی امری معمول است، سخنان آقای ترامپ تنها چهار دقیقه طول کشید.

۱۲۸ کشور پس از امضای پیش‌نویس یک اعلامیه سیاسی ۱۰ ماده‌ای تهیه شده توسط آمریکا به این نشست دعوت شدند. در این اعلامیه از تلاش‌های آنتونیو گوترش برای «آغاز اصلاحات مؤثر و معنی‌دار» در سازمان ملل حمایت شده است.

خبرگزاری ایرنا می‌گوید که جمهوری اسلامی ایران این اعلامیه را امضا نکرده است.

دونالد ترامپ که در زمان مبارزات انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۲۰۱۶ از پرداخت سهم نامتناسب به سازمان ملل از سوی آمریکا انتقاد کرده بود، روز دوشنبه بار دیگر بر این موضع خود پافشاری کرد.

او گفت: «باید مطمئن شویم که هیچ کسی و هیچ کشور عضو نباید سهم نامتناسبی به عهده بگیرد، خواه از نظر نظامی خواه از نظر مالی».

ایالات متحده بزرگترین تأمین‌کننده مالی سازمان ملل محسوب می‌شود و به تنهایی ۲۲ درصد از بودجه پنج میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلاری این سازمان و ۲۸.۵ درصد از بودجه هفت میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلاری پاسداران حافظ صلح را به عهده دارد.

این سهمیه‌بندی مورد موافقت ۱۹۳ کشور عضو مجمع عمومی سازمان ملل قرار گرفته است.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، که در ماه ژانویه این سمت را به عهده گرفت نیز در سخنانی در این نشست گفت: «برای خدمت به مردمی که مورد حمایت هستند و مردمی که از ما حمایت می‌کنند، ما باید چابک‌تر، اثرگذارتر، منعطف و کارآمد باشیم».

او تأیید کرد که بروکراسی سازمان ملل به یک معضل تبدیل شده است.

آقای گوترش تأکید کرد: «هدف مشترک ما یک سازمان ملل قرن بیست‌ویکمی است که تمرکز آن بیشتر بر افراد است تا روندها. ارزش قائل شدن برای پول همزمان با توسعه ارزش‌های مشترک- این است هدف مشترک ما».

خبرگزاری فرانسه در گزارشی پیرامون نشست روز دوشنبه برای اصلاحات در سازمان ملل به یک نظرسنجی گالوپ اشاره کرده که بر اساس آن، ۶۰ درصد آمریکایی‌ها معتقدند که سازمان ملل ضعیف عمل کرده است.

تلاش دولت ترامپ برای کاهش هزینه‌های سازمان ملل با بی‌اعتنایی سایر قدرت‌ها، بویژه روسیه و چین روبرو شده است که اعلامیه سیاسی آمریکا درباره اصلاحات در سازمان ملل را امضا نکرده‌اند.

XS
SM
MD
LG