لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۳:۳۸

یک دادگاه تجدیدنظر فدرال در آمریکا علیه فرمان مهاجرتی ترامپ رأی داد


دونالد ترامپ نخستین فرمان مهاجرتی خود را روز ۲۷ ژانویه ۲۰۱۷ امضاء کرد.
دونالد ترامپ نخستین فرمان مهاجرتی خود را روز ۲۷ ژانویه ۲۰۱۷ امضاء کرد.

یک دادگاه تجدیدنظر فدرال در آمریکا روز جمعه اول دی‌ماه بار دیگر علیه فرمان مهاجرتی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری این کشور، رای داد.

این رای جدید می‌گوید که فرمان مهاجرتی آقای ترامپ از حیطه اختیارات رئیس‌جمهوری فرا‌تر بوده است. همچنین در این رای آمده که صِرف شهروندی یک کشور، موجب نمی‌شود فردی تهدید امنیتی محسوب شود.

با این همه، قضات شعبه ۹ دادگاه تجدیدنظر در سانفرانسیسکو اجرای حکم خود را منوط به بازبینی دیوان عالی ایالات متحده کرده‌اند.

تا اعلام نظر دیوان عالی آمریکا، محدودیت‌های مهاجرتی برای شهروندان شش کشور عمدتا مسلمان، از جمله ایران، به قوت خود باقی خواهد ماند.

دادگاه ایالتی هاوایی که خواستار منع اجرای فرمان مهاجرتی ترامپ شده است می‌گوید این فرمان به خانواده‌هایی که دور از هم هستند و همچنان دانشجویان آسیب می‌زند.

کمتر از یک ماه پیش، دیوان عالی آمریکا احکام منع اجرای فرمان مهاجرتی دونالد ترامپ را لغو کرد. فرمان رئیس‌جمهوری آمریکا شامل شش کشور عمدتا مسلمان، ایران، چاد، لیبی، سوریه، سومالی، یمن و همچنین مقام‌های ونزوئلا و کره شمالی می‌شود.

وزارت خارجه آمریکا اعلام کرده در صورتی که این هشت کشور برای «حفظ امنیت آمریکایی‌ها» همکاری کنند، این محدودیت‌ها ممکن است رفع شود.

قضات دادگاه تجدیدنظر سانفرانسیسکو روی این نکته تمرکز کرده‌اند که ترامپ چگونه به این نتیجه رسیده که ورود اتباع این شش کشور به منافع آمریکا آسیب می‌زند.

بر اساس قوانین مهاجرتی آمریکا، چنین ادله‌ای باید پیش از اعمال ممنوعیت ورود احتمالی ۱۵۰ میلیون مسافر شش کشور یاد شده ارائه می‌شد.

لورن ارسام، سخنگوی وزارت دادگستری ایالات متحده، گفته این وزارتخانه خرسند است از اینکه دادگاه عالی به دولت اجازه داده است تا فرمان ترامپ را اجرایی کرده و در حالی که دعواهای حقوقی ادامه دارد، از آمریکایی‌ها حفاظت کند.

وی افزوده است: «ما همچنان معتقدیم که این فرمان باید به صورت جامع و مانع به اجرا در آید».

رئیس‌جمهوری آمریکا ماه سپتامبر اعلام کرد که این ممنوعیت ضروری است چون شش کشور یاد شده نه اطلاعات شهروندان خود را در اختیار ایالات متحده می‌گذارند و نه اینکه مدارک آنها را بررسی می‌کنند، به همین دلیل واشینگتن «فاقد اطلاعات کافی برای ارزیابی خطراتی است که شهروندان این کشور‌ها برای ایالات متحده دارند».

قضات شعبه نهم دادگاه تجدیدنظر سانفرانسیسکو می‌گویند فرض آقای ترامپ این است که اصلاح قوانین مهاجرتی و اخذ تابعیت آمریکا به او امکان وسیعی برای اصلاح روند مهاجرتی می‌دهد، ولی رئیس‌جمهوری برای ممنوعیت سفر شهروندان کشورهای دیگر نخست باید ثابت کند که ورود آنان برای منافع آمریکا زیان‌بار است.

شکایت جداگانه دیگری که از سوی گروه‌های آزادی‌های مدنی مطرح شده، در شعبه چهارم دادگاه تجدیدنظر در ریچموند ویرجینا، معلق مانده است. طرفین دعوا در ماه جاری استدلال‌های خود را در مخالفت یا موافقت با فرمان مهاجرتی دونالد ترامپ اعلام کردند.

با استفاده از گزارش خبرگزاری رویترز/ ک.ر
XS
SM
MD
LG