لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۲۱:۳۰

آمریکا برای شکستن رکورد تاریخی تولید نفت آماده می‌شود


نمایی از یک چاه نفت در باکرزفیلد کالیفرنیا.
نمایی از یک چاه نفت در باکرزفیلد کالیفرنیا.

اداره اطلاعات انرژی آمریکا در تازه‌ترین گزارش ماهانه خود می‌گوید که تولید روزانه نفت این کشور در سال گذشته به طور متوسط به ۹.۳ میلیون بشکه رسید و در انتهای سال به ۹.۹ میلیون بشکه بالغ شد.

این رقم در سال جاری به ۱۰.۳ میلیون بشکه خواهد رسید و رکورد جدیدی در تاریخ تولید سالانه نفت آمریکا بر جای می‌گذارد.

بیشترین تولید سالانه نفت آمریکا در سال ۱۹۷۰ بود که به ۹.۶ میلیون بشکه در روز رسید.

این گزارش که در سایت رسمی اداره اطلاعات انرژی آمریکا منتشر شده است، می‌افزاید که تولید این کشور در سال‌های آینده نیز افزایش خواهد یافت و در اواخر دهه جاری به ۱۱ میلیون بشکه در روز اوج خواهد گرفت.

قیمت نفت شاخص برنت نیز بنابر ارزیابی این نهاد انرژی آمریکایی در سال گذشته به طور متوسط ۵۴ دلار بود که در سال جاری با افزایشی چشمگیر به ۶۰ دلار و در سال ۲۰۱۹ به ۶۱ دلار خواهد رسید.

این گزارش، متوسط تولید نفت ایران در سال ۲۰۱۷ را نیز سه میلیون و ۸۲۰ هزار بشکه در روز ارزیابی کرده است که با آمارهای اوپک نیز همخوانی دارد.

اداره اطلاعات انرژی آمریکا در ادامه می‌گوید که تولید گاز آمریکا در سال جاری بیش از ۹.۳ درصد افزایش یافته و به حدود ۸۳۰ میلیارد متر مکعب خواهد رسید. این میزان، بیشترین رشد سالانه تولید آمریکا در تاریخ صنعت گاز این کشور است.

این رقم در سال ۲۰۱۹ نیز به ۸۵۸ میلیارد متر مکعب اوج خواهد گرفت. آمریکا با سهمی ۲۱ درصدی، بزرگترین تولیدکننده گاز دنیا است.

این گزارش می‌افزاید که ذخایر استراتژیک نفت و محصولات نفتی جهان طی سال گذشته روزانه ۴۰۰ هزار بشکه کاهش یافته و به کمترین میزان از سال ۲۰۱۳ رسیده است.

کاهش ذخایر نفت در انبارها از یک طرف و کاهش تولید روزانه ۱.۸ میلیون بشکه‌ای تولید نفت اوپک و برخی کشورهای دیگر به رهبری روسیه، باعث افزایش قیمت نفت شده است. قبلا، به خاطر تولید حجم انبوهی از نفت مازاد بر مصرف، قیمت نفت از حدود ۱۰۵ دلار در سال ۲۰۱۴ به زیر ۳۰ دلار در اوایل سال ۲۰۱۶ رسیده بود، اما با توافق کاهش تولید نفت، قیمت‌ها دوباره افزایش یافت.

وضعیت انرژی‌های پاک و تولید گازهای گلخانه‌ای

این گزارش در ادامه می‌نویسد که بعد از کاهش یک درصدی تولید دی اکسید کربن حاصل از سوخت مواد فسیلی آمریکا در سال گذشته، انتظار می‌رود در سال جاری و آینده این رقم دوباره به ترتیب ۱.۷ درصد و ۰.۲ درصد افزایش یابد. آمریکا بعد از چین بزرگترین تولید کننده گازهای گلخانه‌ای در جهان است.

این گزارش می‌گوید که سال گذشته میزان تولید انرژی‌های تجدیدپذیر در آمریکا ۱۳ درصد افزایش یافت، اما در سال جاری سه درصد کاهش خواهد یافت و دوباره در سال آینده هفت درصد افزایش پیدا می‌کند.

دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا، اخیرا اعلام کرد که از توافق جهانی برای کاهش مصرف سوخت‌های فسیلی برای جلوگیری از گرمایش زمین خارج می‌شود.

XS
SM
MD
LG