لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۲:۴۹

ژنرال آمریکایی خواستار اتحاد کشورهای عربی برای «مقابله» با ایران شد


ژنرال جوزف ووتل، فرمانده نیروهای نظامی آمریکا در خاورمیانه
ژنرال جوزف ووتل، فرمانده نیروهای نظامی آمریکا در خاورمیانه

رئیس ستاد فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا روز چهارشنبه ۲۱ شهریور از کشورهای عربی خواست تا اختلافات میان خود را کنار گذاشته و علیه تلاش‌های ایران برای «بی‌ثبات کردن» منطقه متحد شوند.

ژنرال جوزف ووتل که فرماندهی نیروهای نظامی آمریکا در خاورمیانه را برعهده دارد، در آستانه یک کنفرانس نظامی در کویت افزود: «دو تهدید امنیتی تحمل‌ناپذیر که منطقه با آن دست به گریبان است عبارتند از: اقدامات بی‌ثبات‌کننده ایران و سازمان‌های افراطی تروریستی».

کنفرانس نظامی کویت قرار است روز چهارشنبه با شرکت عربستان سعودی و متحدانش و همچنین قطر برگزار شود که در یکسال گذشته روابط خصمانه‌ای با یکدیگر داشته‌اند.

ژنرال ووتل گفت: «ضروری است که در راستای منافع مشترک امنیت ملی خود، قابلیت‌های‌مان را تقویت و یکپارچه کنیم» و «این مسئله را در راس امور قرار دهیم».

عربستان و برخی از کشورهای عربی خرداد سال ۱۳۹۶ روابط‌شان را با قطر قطع کردند و از این کشور سابقا متحد خود خواستند تا ارتباطش را با گروه اخوان المسلمین به حال تعلیق در آورده و موضوع قوی‌تری در مقابل رقیب‌شان، ایران، اتخاذ کند.

این موضوع در یکسال گذشته به دردسری استراتژیک برای واشینگتن تبدیل شده است، چرا که قطر پایگاه سنتکام و رقیب آن بحرین، پایگاه ناوگان پنجم نیروی دریایی ایالات متحده است.

کویت که در این مدت سعی کرده نقش میانجی میان قطر و سایر کشورهای عربی را ایفاء کند، گفته که پیشنهادهای آمریکا برای اتحاد منطقه‌ای به منظور مقابله با نفوذ ایران را مدنظر دارد.

جمهوری اسلامی ایران متهم است که از طریق بازوی نظامی خود در خارج از کشور، نیروی قدس سپاه، در امور سایر کشورهای منطقه‌ نظیر یمن، سوریه، بحرین، عراق و لبنان دخالت می‌کند.

عربستان در راس یک ائتلاف عربی هم اکنون در یمن از دولت منصور عبدربه هادی منصور در مقابل حوثی‌های مورد پشتیبانی ایران حمایت می‌کند. جنگ سه ساله داخلی یمن تاکنون باعث کشته شدن هزاران نفر و نیازمند کردن میلیون‌ها نفر به کمک‌های غذایی و دارویی سازمان‌های بین‌المللی شده است.

مقام‌های تهران می‌گویند که کمک‌های آنها به حوثی‌های یمن جنبه نظامی ندارد. این در حالی است که سازمان ملل و ایالات متحده آمریکا در برهه‌های مختلف گزارش داده‌اند که ایران، این گروه شیعه را به موشک و سایر ادوات نظامی مجهز کرده است.

روز ۱۸ شهریور نیز، دریاسالار اسکات استرنی، فرمانده ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا، ایران را متهم کرد که فعالیت‌هایش در خاورمیانه و حمایتش از شورشیان حوثی یمن به «بی‌ثباتی» در منطقه دامن زده است و همزمان از برگزاری رزمایش‌هایی در خلیج فارس و دریای سرخ خبر داد.

وی گفت که نیروی دریایی ایالات متحده قصد دارد در ماه سپتامبر برای نشان دادن آمادگی خود در زمینه تضمین آزادی عبور و مرور در آبراهه‌های خلیج فارس و دریای سرخ دست به رزمایش‌های نظامی بزند.

بر اساس گزارش خبرگزاری فرانسه و سایت رادیو فردا/ ک.ر
XS
SM
MD
LG