لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۲۱:۰۸

ماجراى اروجعلى ببرزاده، اين بار در وزنه بردارى


حسین خدادادی (نفر اول از سمت چپ) در کنار ورزشکار اسرائیلی در رقابت های پیشکسوتان وزنه برداری در لهستان
حسین خدادادی (نفر اول از سمت چپ) در کنار ورزشکار اسرائیلی در رقابت های پیشکسوتان وزنه برداری در لهستان
در ماجراهاى هجدهم تير ۱۳۷۸ و حمله به كوى دانشگاه تهران، دست كم دو نفر كشته شده و تعداد بسيار زيادى از دانشجويان نيز مجروح شدند. بازداشت صدها دانشجو نيز از ديگر پيامدهاى ورود غيرقانونى مهاجمان به محوطه كوى دانشگاه بود.

خوابگاه هاى دانشجويى تخريب شدند و در گزارشى كه در آن مقطع از صداوسيماى ايران نيز پخش شد، صحنه هاى دلخراشى از دانشجويان مضروب و هجوم بى رحمانه به اتاق هاى آن ها روى آنتن رفت.

به رغم وعده هاى مكرر مسئولين مختلف قضايى و انتظامى درباره محاكمه عاملان و آمران اين ماجرا، سرانجام همه نظامى ها و شبه نظامى هاى مرتبط با حمله به كوى، به رغم اسناد و مدارك متقنى كه وجود داشت تبرئه شدند.

به زعم آسيب ديدگان وقايع هجدهم تير، طنز تلخ ماجرا آن جا بود كه فقط يك نفر در آن حوادث مجرم شناخته شد و او هم كسى نبود مگر سرباز وظيفه نيروى انتظامى با نام اروجعلى ببرزاده. جرم او، سرقت يك دستگاه ريش تراش برقى عنوان شد! به اين معنا كه غير از ربوده شدن آن ريش تراش، تخلف ديگرى در آن ماجراى تاريخى رخ نداده بود!

اما اگر اروجعلى ببرزاده براى آن ريش تراش در دادگاه محكوم شد، در ماجراى وزنه بردارى، سرپرست و وزنه بردار بى آن كه جرمى مرتكب شده باشند و دادگاهى برپا شده باشد، طبق اعلام رئيس كميته تربيت بدنى مجلس شوراى اسلامى با محروميت مادام العمر مواجه شده اند.

محروميت عوامل بي گناه

به رسميت شناخته شدن اسرائيل از سوى فدراسيون وزنه بردارى ايران بازتاب گسترده اى در رسانه هاى داخلی و خارج از كشور داشت.

خبر پذيرفتن موجوديت اسرائيل از سوى جمهورى اسلامى ايران در يك رويداد ورزشى، در شرايطى افشا شد كه فدراسيون وزنه بردارى به مدت يك ماه، اين خبر را پنهان نگه داشته بود.

طبق اظهارات رسول رئيسى، سرپرست تيم ملى وزنه بردارى پيشكسوتان، در گفت و گو با خبرگزارى ايسنا، سفارت جمهورى اسلامى ايران در لهستان، طبق هماهنگى ها، مجوز به رسميت شناخته شدن اسرائيل را صادر كرده است.

او مى گويد فردى كه مامور اعزامى از حراست سازمان تربيت بدنى بود نيز ضمن تاييد ديدگاه سفارت، به همراهان تيم تاكيد كرده است كه از اين اتفاقات عكس نگيريد و فيلمبردارى هم نكنيد.

اما ديروز طبق اعلام حجت الاسلام يحيى زاده، رییس كميته تربيت بدنى مجلس شوراى اسلامى، سرپرست تيم به اتفاق حسين خدادادى وزنه‌بردارى كه روى سكو رفت، با محروميت مادام‌العمر مواجه شده اند.

اين محروميت در شرايطى اعمال شده كه محاكمه اى در كار نبوده است و از طرفى با قوانين كميته بين المللى المپيك در تضاد است و با توجه به درج خبر در سايت ها و رسانه هاى دولتى ايران، انعكاس بين المللى آن مى تواند تبعات سنگينى براى ورزش ايران در پى داشته باشد.

به زعم منتقدان اگر به رسميت شناخته شدن اسرائيل در اين مسابقات مطابق با سياست هاى جمهورى اسلامى ايران نبوده است و جرم تلقى مى شود، در اين صورت بايد افرادى چون رییس فدراسيون وزنه بردارى، اعضاى شوراى برون مرزى سازمان تربيت بدنى و مسئولين حراست اين سازمان را مواخذه كرد.

در اعزام هاى برون مرزى، ورزشكاران موظف هستند تابع مسئولين تيم باشند. كارى كه وزنه بردار اعزامى به لهستان نيز انجام داده است.

با محروميت وزنه بردار و سرپرست، پرونده اين ماجرا بسته شد. رئيسى با كناره گيرى از مسئوليتى كه در فدراسيون وزنه بردارى داشت، در نامه خداحافظى اش نوشته است: «با كارشكنى هاى گوناگون و آشكار از طرف مسئولين، ادامه كار برايم ممكن نيست.»

او همچنين درباره رضازاده به خبرگزارى ايسنا گفته است كه يك قهرمان نبايد دروغ بگويد!
XS
SM
MD
LG