لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۱:۵۷

واکنش ظریف به بازداشت چهار تن به اتهام تلاش برای حمله به نشست مجاهدین خلق


محمدجواد ظریف می‌گوید ایران صراحتا هرگونه خشونت و ترور را در هر جایی که باشد محکوم کرده است.
محمدجواد ظریف می‌گوید ایران صراحتا هرگونه خشونت و ترور را در هر جایی که باشد محکوم کرده است.

وزیر خارجه ایران گزارش‌ها درباره بازداشت چند تن از جمله یک دیپلمات ایرانی به ظن «طراحی حمله» به همایش شورای ملی مقاومت را «یک طرح شیطانی» خواند و دست داشتن جمهوری اسلامی در این موضوع را رد کرد.

محمد جواد ظریف روز دوشنبه ۱۱ تیر در صفحه توئیتر خود نوشت :«چقدر جالب: همین که ما سفر در سطح رئیس‌جمهوری را به اروپا آغاز کردیم، (گزارشی منتشر شد که) ظاهرا عملیاتی ایرانی اتفاق افتاده و توطئه‌گران آن دستگیر شده‌اند».

آقای ظریف افزوده است: «ایران هرگونه خشونت و ترور را در هر مکانی محکوم می‌کند و آماده همکاری با همه مقامات ذی‌ربط است برای کشف آنچه که تنها یک توطئه پلید برای دادن نشانی غلط است».

دادستانی بلژیک روز دوشنبه اعلام کرد که دو ایرانی‌تبار به ظن طرح‌ریزی برای حمله به همایش شورای ملی مقاومت در پاریس بازداشت شده‌اند.

ساعاتی بعد از انتشار گزارش‌ها درباره بازداشت این دو تن، دادستانی فدرال بلژیک خبر داد که یک دیپلمات ۴۷ ساله ایرانی شاغل در سفارت اتریش به نام «اسدالله. ای»، نیز در آلمان به اتهام ارتباط با آنها دستگیر شده است.

نشست سالانه شورای ملی مقاومت روز شنبه در حومه پاریس برگزار شد و شماری از سیاستمداران و مقام‌های پیشین آمریکا، اروپا و چند کشور منطقه در آن سخنرانی کردند.

شورای ملی مقاومت نهادی متشکل از سازمان مجاهدین خلق و گروه‌های همسو با آن است، و مریم رجوی و شماری از اعضای رهبری این شورا در فرانسه مستقر هستند.

خبر دستگیری این دیپلمات ایرانی پیش از سفر حسن روحانی، ‌رئیس‌جمهوری ایران، به اتریش اعلام شده است. آقای روحانی روز دوشنبه ۱۱ تیر برای دیداری دو روزه وارد سوئیس شد. او قرار است روز چهارشنبه ۱۳تیر به اتریش سفر کند.

پس از انقلاب بهمن ۵۷، جمهوری اسلامی ایران متهم به ترور تعداد زیادی از مقامات حکومت سابق و مخالفان حکومت خود در خارج از کشور شده است.

از جمله پس از ترور صادق شرفکندی، دبیرکل حزب دمکرات کردستان ایران و همراهان او در سال ۱۹۹۲ میلادی در رستوران میکونوس در برلین، دادگاهی در آلمان آیت‌الله علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی، اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس‌جمهوری وقت، علی‌اکبر ولایتی وزیر خارجه وقت، و علی فلاحیان وزیر اطلاعات وقت را احضار کرد.

پس از این حکم و تنش در روابط ایران و کشورهای اروپایی، این کشورها سفیران خود را از ایران فراخواندند، و «گفت‌وگوهای انتقادی» اروپا با ایران که در دولت اکبر هاشمی رفسنجانی آغاز شده بود، متوقف شد.

بر اساس گزارش‌ توئیتر محمد جواد ظریف، خبرگزاری‌های فرانسه، آسوشیتدپرس و رویترز و رادیو فردا/ ا.م/ ک.ر
XS
SM
MD
LG