لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۵:۴۵

هشدار بیل گیتس درباره «خطر» هوش مصنوعی


بیل گیتس، پایه‌گذار شرکت «مایکروسافت»، درباره تهدید «هوش مصنوعی در دهه‌های پیش رو» هشدار داد و آن را خطری جدی دانست.

به نوشته سایت «سی‌ نت»، بیل گیتس که از ثروتمند‌ترین مردان جهان است، در حالی درباره عواقب خطرناک رشد هوش مصنوعی ابراز نگرانی کرد که پیش از وی شخصیت‌های دیگری نیز در این باره هشدار داده بودند.

«استیون هاوکینگ»، کیهان‌شناس و فیزیکدان نظری، «ایلان ماسک» پایه‌گذار شرکت هوا-فضای «اسپیس اکس» دو تن دیگر از کسانی هستند که قبل از گیتس درباره «ماشین‌هایی که می‌توانند فکر کنند» اعلام خطر کرده بودند.

بیل گیتس روز هشتم بهمن ماه، با حضور در جلسه پرسش و پاسخی در سایت «ردیت» گفت: «من جزو آن جماعتی هستم که نگران خلق ابر-هوش هستند. در اول کار ماشین‌ها بخش زیادی از کارهای ما را برای‌مان انجام خواهند داد و زیاد هم هوشمند نخواهند بود. اگر بتوانیم در همین حد این روند را مدیریت کنیم تحول مثبتی خواهد بود. اگرچه چند دهه بعد از این مرحله، این هوش مصنوعی به حدی قدرتمند خواهد شد که باید نگرانش باشیم.»

اوایل ماه جاری میلادی، «ایلان ماسک» نیز به صد‌ها پژوهشگر و استاد دانشگاه پیوست که با امضای نامه‌ای سرگشاده خواستار آن شده بودند که ساز و کار‌هایی برای پیشگیری از «رشد هوش [مصنوعی] بدون کنترل بشر» آماده و اجرا شوند.

آقای گیتس در واکنش به این هشدار تأکید کرد که «من نیز با ایلان ماسک و دیگران در این باره موافق هستم و درک نمی‌کنم که چرا بقیه نگرانی‌ در این باره ندارند.»

به نوشته سایت «سی نت» دلیل نگرانی دانشمندان و دست‌اندرکاران عرصه فناوری‌های جدید درباره هوش مصنوعی آن است که این مفهوم دیگر تنها موضوع فیلم‌های علمی-تخیلی نیست و به دنیای واقعی وارد شده است.

در دنیای سینما، موضوع تقابل ماشین‌های هوشمند و آدم‌ها در فیلم‌های بسیاری به تصویر کشیده شده، فیلم‌های «ماتریکس»، «ترمیناتور»، «۲۰۰۱: اودیسه فضایی» نمونه‌هایی از این رویارویی آخرزمانی هستند و هرکدام به شکلی این پایان هراس‌انگیز بشریت را روایت می‌کنند.

هوش مصنوعی با شتاب در حال رشد است و پژوهشگران هر روز راه جدیدی را برای خود-آموزی ماشین‌ها پیدا می‌کنند تا به زودی بتوانند بدون نیاز به انسان کاربر، مستقلانه انبوه داده‌های اطلاعاتی تولیدی دستگا‌ه‌های مختلف را بکاوند.

به گفته «ایلان ماسک»، کمک به رشد هوش مصنوعی توسط بشر به مثابه «احضار شیطان» است و به باور «استیون هاوکینگ»، «مسئله این است که در کوتاه مدت چه کسی هوش مصنوعی را کنترل خواهد کرد و در طولانی مدت اصلاً نمی‌شود آن را کنترل کرد».

صحبت‌های اخیر «بیل گیتس» در حالی مطرح می‌شود که شرکت خود او، مایکروسافت، در حال کار بر روی نوعی سامانه هوش‌ مصنوعی به نام «کورتانا» است. این نرم‌افزار که در تلفن‌های ویندوز مایکروسافت ارائه می‌شود تا پایان سال جاری میلادی قرار است به عنوان بخشی از سیستم عامل «ویندوز ۱۰» به بازار عرضه شود.

XS
SM
MD
LG