لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۱:۰۱

اعتراض ها در «کی یف» و «لویف» در اوکراین


اخبار راديو اروپای آزاد، راديو آزادی - چهارشنبه ۳۰ بهمن ۱۳۹۲
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:32 0:00
اخبار راديو اروپای آزاد، راديو آزادی - چهارشنبه ۳۰ بهمن ۱۳۹۲:

در «کی‌يف» پايتخت اوکراين، درگيری ميان معترضان با نيروهای پليس بالاگرفت و گزارش شد در اين درگيری ها ۲۵ تن کشته شده و صدها تن زخمی شده اند. از زمان شروع اعتراض ها حدود سه ماه گذشته در اوکراين، درگيری های روز چهارشنبه، خشونت آميزترين درگيری ميان معترضان با نيروهای امنيتی گزارش شده است.

همچنين در شهر «لويف» در اوکراين اعتراض ها به آشوب کشيده شده و معترضان به يک ايستگاه پليس حمله کردند. نيروهای پليس لويف می گويند در جريان اين اعتراض، شماری از اسناد سوابق کيفری و نيز شماری اسلحه و مهمات به سرقت رفته است. همچنين معترضان در شهرهای غربی اوکراين، برخی از ساختمان های دولتی را تصرف کردند.

در قرقيزستان، فعالان در مقابل سفارت اوکراين در بيشکک تجمع کرده و خواستار توقف خونريزی در اوکراين شدند. شماری از معترضان، ويکتور يانوکوويچ، رييس جمهوری اوکراين را به حمله به مردم متهم کردند. اين فعالان همچنين به دولت حاکم قرقيزستان هشدار دادند اگر اين کشور به صنف گمرکی روسيه بپيوندد، چنين سرنوشتی (اعتراض های گسترده در اوکراين) در انتظار آن ها خواهد بود.

در آلماتی در قزاقستان، صاحبان وام مسکن در مقابل بانک ملی اين کشور تجمع کرده و خواستار کمک دولت برای حل اختلاف ميان آن ها با بانک و نهادهای مالی وام دهنده شدند.

در ارمنستان، مراسمی با حضور رژه نيروهای نظامی برای دهمين سالگرد مرگ «گرگين مارکاريان» برگزار شد. ستوان گرگين مارکاريان در جريان يک دوره کلاس آموزش زبان نيروهای ناتو که در بوداپست برگزار شد، با خشونت يک افسر از جمهوری آذربايجان از دنيا رفت. اين پرونده باعث بالارفتن تنش ميان روابط دو کشور شد. «راميل صفروف»، عامل قتل، برای گذراندن محکوميت خود از مجارستان به جمهوری آذربايجان منتقل شد ولی به محض حضور در خاک خود، از سوی الهام علی اف، رييس جمهوری اين کشور عفو شد.

در مسکو، گروهی کوچک از مردم برمزار «تزار الکساندر دوم» دسته های گل گذاشته و ۱۵۳ مين سالگرد فرمان لغو رعيت داری را برگزار کردند. اين مراسم با حضور «لئونيد گوزمان» رهبر حزب راستگرا برگزار شد. در آن زمان رعيت های بدون زمين، در زمين های فئودال ها کار می کردند. طبق فرمان آن زمان تزار آلکساندر دوم، رعيت های بدون زمين از حق تملک و نيز اجازه مسافرت آزاد برخوردار شدند.

در مينسک، پايتخت بلاروس، جمعی از طرفداران در مراسم چاپ کتاب «سويتلانا آلکسيويچ» به زبان بلاروسی، شرکت کردند. اين کتاب مجموعه از نوشته های نويسنده در جريان سفرهای او در ۱۰ سال گذشته به جمهوری های استقلال يافته اتحاد جماهير شوروی سابق است. ناشران دولتی در بلاروس از چاپ کتاب آلکسيويچ که بيش از ۱۰ سال در خارج از بلاروس زندگی می کرد، سرباز می زدند. وی از سال ۲۰۱۱ به بلاروس بازگشته و در آن جا زندگی می کند.
XS
SM
MD
LG