لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۲۳:۰۱

شورای امنیت خواستار رعایت مفاد توافقنامه آتش‌بس در اوکراین شد


سامانتا پاورز، (چپ) سفیر آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل
سامانتا پاورز، (چپ) سفیر آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل

شورای امنیت سازمان ملل در قطعنامه‌ای که با اجماع کامل تصویب شد، از آتش‌بس اوکراین حمایت کرده و ضمن تاکید بر استقلال اوکراین از تمامی طرف‌های درگیر خواست به مفاد این آتش‌بس، پایبند بمانند.

به گزارش روز ۲۸ بهمن ماه خبرگزاری آسوشيتدپرس، انتظار می‌رفت اين قطعنامه زودتر از اين به تصويب برسد اما ديگر کشورهای شورا به روسيه فشار آوردند که بحث هواپيمای سرنگون شده خطوط هوايی مالزی در اين متن آورده شود تا اطمينان يابند ۲۹۸ قربانی اين حادثه، فراموش نشده‌اند.

این قطعنامه تاکید کرده که تحقیقاتی مستقل در خصوص علل و عاملان این سانحه انجام شود.

پرواز شماره ۱۷ هواپیمایی مالزی در شرق اوکراین -در حالی‌که ۱۷ ژوئیه از آمستردام راهی کوالالامپور بود- سرنگون شد و همه ۲۹۸ سرنشین آن کشته شدند. این اتفاق، در گرماگرم جنگ داخلی اوکراین، پرسش‌های بسیاری را مطرح کرد.

بازرسان هلندی -کشوری که بیشترین شمار مسافران را در هواپیما داشته است- می‌گویند بوئینگی که سقوط کرده در پی اصابت «اجرامی با سرعت بالا» سرنگون شده است.

بسیاری از کارشناسان می‌گویند هواپیما مورد اصابت موشک قرار گرفته است.

شواهد و مدارکی از سوی دولت اوکراین دال بر اینکه شورشیان هوادار روسیه این موشک را پرتاب کرده‌اند منتشر شده است.

تاکید بر استقلال اوکراین

همچنین با پافشار دیپلمات‌های غربی، واژه «استقلال» به این قطعنامه اضافه شد تا تاکیدی بر تمامیت ارضی و استقلال اوکراین باشد.

با اینکه قطعنامه با اجماع کامل تصویب شد، باز سخنرانی سفیران کشورها علیه روسیه ادامه یافت. بیشتر نمایندگان کشورها در شورای امنیت سازمان ملل، روسیه را به حمایت از «تجزیه‌طلبان شرق اوکراین» متهم کرده و خواستار توقف حمایت مسکو از این گروه‌ها شدند.

روسیه همواره حمایت از تجزیه‌طلبان و جدایی‌طلبان در شرق اوکراین را تکذیب کرده است.

سفیر بریتانیا هم از روسیه خواست نقش خود را با احساس مسئولیت برعهده گرفته و مطمئن شود این آتش‌بس به طور کامل اجرا می‌شود.

روسیه سال گذشته میلادی، قطعنامه‌ای برای آتش‌بس در اوکراین معرفی کرده بود اما نمایندگان دیگر کشورهای شورای امنیت، از الحاق کریمه اوکراین به خاک روسیه، ناراضی بودند.

آمریکا، قطعنامه پیشنهادی روسیه که در آن درخواست شده بود «راه‌های کمک بشردوستانه به منطقه درگیری باز شود» را «متظاهرانه» خوانده بود.

از زمان اعتراض‌ها در اوکراین و سرنگونی دولت حامی روسیه در کی‌یف، جنبش‌ گروه‌های جدایی‌طلب حامی روسیه در شرق اوکراین، شدت گرفته است.

XS
SM
MD
LG