لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۹:۴۹

«منظور از صدور انقلاب خرابکاری در دیگر کشورها نبود»


محمد خاتمی از تقسیم بندی های داخلی بر اساس کفر و ایمان انتقاد کرد. (عکس: فارس)
محمد خاتمی از تقسیم بندی های داخلی بر اساس کفر و ایمان انتقاد کرد. (عکس: فارس)

رييس جمهوری سابق جمهوری اسلامی ايران گفت: منظور آيت الله خمينی از «صدور انقلاب» اين نبوده است که «ما اسلحه بگيريم و در ديگر کشورها انفجار ايجاد کنيم.»


محمد خاتمی روز جمعه، ۱۳ ارديبهشت ماه، در جريان يک سخنرانی در دانشگاه گيلان نسبت به آنچه که «تحريف انديشه های امام خمينی»، بنيانگذار جمهوری اسلامی ايران، خواند انتقاد کرد.


آقای خاتمی در بخشی از اين سخنرانی به «صدور انقلاب» که از آموزه های آيت الله خمينی است اشاره کرده و گفته است: «امام چه می خواست و منظورش از صدور انقلاب چه بود؟ اين که ما اسلحه بگيريم و در ديگر کشورها انفجار ايجاد کنيم و گروه هايی درست کنيم که در ديگر کشورها خرابکاری کنند؟ امام به شدت با اين رفتارها مخالف بود و برخورد مي کرد.»


  • امام چه می خواست و منظورش از صدور انقلاب چه بود؟ اين که ما اسلحه بگيريم و در ديگر کشورها انفجار ايجاد کنيم و گروه هايی درست کنيم که در ديگر کشورها خرابکاری کنند؟ امام به شدت با اين رفتارها مخالف بود و برخورد مي کرد.
محمد خاتمی

اين بخش از سخنان آقای خاتمی تنها در خبرگزاری ايسنا و روزنامه کارگزاران منتشر شده است و ساير خبرگزاری ها اين جملات را از متن منتشر شده سخنرانی او حذف کرده اند.


رییس جمهوری سابق ایران در ادامه سخنانش به تروریسم اشاره کرد و گفت: «تروريسم و اعمال خشونت از سوی هر کس که باشد بد است و اگر به نام چه مسيحيت و چه اسلام باشد، جنايت مضاعف است.»


آقای خاتمی در حالی اين سخنان را بيان می کند که ارائه مدارکی مبنی بر حمایت ایران از شببه نظامیان عراقی توسط ارتش آمریکا در هفته گذشته سفر یک هیئت عراقی به ایران را در پی داشت.


آمريکا همواره ايران را متهم به تامين سلاح، پشتيبانی و آموزش شببه نظاميان شورشی در عراق می کند تا به اين وسيله به خشونت ها در عراق دامن بزند، اما ايران همواره اين اتهامات را رد کرده است.


انتقاد خاتمی از اوضاع سیاسی


آقای خاتمی همچنین گفت: «اين که شما بياييد در داخل کشور و در تقسيم بندی های کشور کفر و ايمان را مطرح کنيد، چنين چيزی را در سخنان امام نمي بينيم. اين تقسيم بندی اگر شد بدانيد نشانه يک انحراف بزرگ در جامعه ماست و نيز نشانه ايجاد يک نوع تقابل درونی برای مضمحل کردن و از هم پاشاندن نظام جمهوری اسلامی است.»


وی افزود: «اين که فردا بگوييم هر کس مسيحی يا يهودی و زرتشتی است کافر است و بين مسلمانان هم تقسيم مومن و غير مومن کنيم و در شيعيان مرتضی علی هم طرفداران يک سليقه خاص که مسلما مخالف سليقه امام هستند را محور ايمان ناب و خالص بدانيم و اجازه دهيم در عرصه سياست اين مرزبندی ها وارد شود، من در اين زمينه اعلام خطر مي کنم.»


در جریان انتخابات مجلس هشتم، شورای وزارت کشور و شورای نگهبان قانون اساسی که در ایران متولی تعیین صلاحیت نامزد های انتخابات هستند، صلاحیت حدود ۲۲۰۰ نامزد را رد کرد.


اصلاح طلبان اعلام کردند که تعداد زیادی از نامزدهای آنان جزو رد صلاحیت شدگان بودند. به گزاش رسانه های ایران علت رد صلاحیت تعداد زیادی از این نامزدان از جمله برخی روحانیان «عدم التزام به اسلام» عنوان شده بود.


آقای خاتمی همچنین گفته است: «امروز به نام انقلاب بد اخلاقی مي شود. بدتر اين که اگر آنهايی که در قدرت هستند به نمايندگی از افکار عمومی اين حرف ها را بزنند، يا کسانی بکوشند اين افکار انحرافی را انديشه بنيادی انقلاب و نظام اسلامی معرفی کنند، اين خيلی خطرناک است.»


سفر شتابان هيئت عراقی به تهران


روز پنج شنبه، ۱۲ ارديبهشت ماه، دولت عراق اعلام کرد که يک هيئت متشکل از نمايندگان پارلمان عراق را به ايران فرستاده است.


يک روز پيش از آن، در تاريخ ۱۱ ارديبهشت ماه، ارتش آمريکا اعلام کرد که مدارک محکمی در باره حمايت ايران از شببه نظاميان به دولت عراق ارائه کرده است.


مقامات وزارت دفاع آمريکا اعلام کردند: اين مدارک شامل سلاح هايی است که تاريخ های حک شده روی آنها نشان می دهند در سال جاری و در ايران توليد شده است. پنتاگون همچنین اعلام کرد که این مدارک را در اختیار دولت نوری المالکی قرار داده است تا او هر تصمیمی که می خواهد در این باره بگیرد.


سامی عسکری، يک مقام ارشد پارلمان عراق در روزی که هيئت عراقی در راه تهران بودند رسماً گفت: «ائتلاف عراق يکپارچه تصميم گرفته است تا هيئتی را برای فشار بر دولت ايران جهت متوقف کردن تامين مالی و حمايت از گروه های مسلح اعزام کند.»


در همین حال، رابرت گيتس، وزير دفاع آمريکا در باره سفر اين هيئت عراقی گفت: « اعزام اين گروه از نمايندگان گام مهمی برای ترغيب تهران به جلوگيری از مسلح کردن شبه نظاميان عراق است.»


روز شنبه، هيئت عراقی تهران را ترک کرد. خالد العطيه، نايب رييس پارلمان عراق و رييس اين هيئت به محض وررود به بغداد طی بيانيه ای که از تلويزيون عراق پخش شد گفت: «ايران از اقدامات دولت عراق برای مبارزه و سرکوب شبه نظاميان حمايت می کند.»


او افزود: « هيئت نمايندگی در ديدارهای انجام شده از موضع مثبت برادران ايرانی در حمايت از تلاش های دولت عراق برای گسترش حاکميت دولت و همچنين مبارزه باگروه های غير قانونی مطلع شد».


XS
SM
MD
LG