لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۲:۲۶

جمهوری آذربايجان صاحب کرسی غير دائمی شورای امنيت شد


جمهوری آذربايجان برای نخستين بار به عضويت غير دائمی شورای امنيت سازمان ملل متحد که از ژانويه، اول سال آينده میلادی آغاز به کار خواهد کرد، انتخاب شد. مقامات آذربايجان اين موفقيت را بعنوان «پيروزی سياست خارجی» آذربايجان ناميده اند.

پس از چندين دور انتخابات طی هفته گذشته در مجمع عمومی سازمان ملل، در نهایت جمهوری آذربايجان موفق شد ۱۵۵ رای کسب کند. برای کسب کرسی عضويت غير دائمی به دست آوردن دو سوم اکثريت آرا نياز است. ۱۹۳ کشور عضو مجمع عمومی سازمان ملل هستند.

هفته گذشته، مجمع عمومی سازمان ملل گواتمالا، مراکش، پاکستان و توگو را به عنوان اعضای جديد شورای امنيت سازمان ملل انتخاب کرد.

شورای امنيت سازمان ملل ۵ عضو دائمی با «حق وتو» دارد که شامل چين، روسيه، بريتانيا، فرانسه و امريکا است. ۱۰ عضور غير دائمی شورا امنيت نيز بصورت دوره ای انتخاب می شوند.

هر سال، مجمع عمومی سازمان ملل پنج کشور جديد را جايگزين پنج کشوری می‌کند که دوره آن‌ها در ماه دسامبر در شورای امنيت سازمان ملل تمام می‌شود. بوسنی، برزيل، گابن، لبنان و نيجريه هم اکنون دوره شان به اتمام رسيده است.

رقابت ميان جمهوری آذربايجان و اسلونی بر سر آخرين کرسی شورای امنيت سازمان ملل (پانزدهمين کرسی) پس از شانزده بار رای‌گيری بدون نتيجه، نهايتا با پيروزی آذربايجان پايان يافت.

جمهوری آذربايجان، با ۱۵۵ رای مثبت، ۲۴ رای ممتنع و ۱۳ رای مخالف، تا پايان سال ۲۰۱۳ کرسی غيردائمی شورای امنيت را در اختیار خواهد داشت.

کنفرانس قم و اعتراض باکو

حزب حاکم آذربايجان در واکنش به کنفرانسی که در شهر قم با موضوع «رجعت به اسلام و محکوميت اسلام هراسی در آذربايجان» برگزار می شود، به دولت ايران اعتراض کرده است.

علی احمداف، دبير اجرايی حزب آذربايجان نوين در اعتراض به کنفرانس ياد شده گفته است که «اقداماتی از اين دست توسط دولت ايران، دخالت آشکار در امور داخلی کشورهای همسايه است که در هيچ قالبی قابل قبول نيست.»

به گفته وی، اين اقدام ماهيتی تهديدآميز برای دولت باکو دارد و ايران بايد اين اقدامات را متوقف کند.

کنفرانس قم در رابطه با آذربايجان در حالی آغاز به کار کرده است که دولت باکو رهبر حزب غير قانونی «اسلام» و هفت عضو اين حزب را به خاطر «نقض امنيت ملی، اعلام جهاد عليه دولت، نگهداری سلاح» در ۱۶ مهرماه سال جاری به ده ها سال حبس محکوم کرد. دولت آذربايجان اين افراد را «عامل» ايران معرفی کرده است.

دادگاه، محسن صمداُف، رئيس حزب اسلام جمهوری آذربايجان، را به ۱۲ سال حبس، روح‌الله آخوندف، رئيس شعبه بخش آستارای حزب، را به ۱۱ سال و ۶ ماه حبس، فرامرز عباس‌اف و واقف عبدالله‌اف معاونين رئيس حزب اسلام را به ۱۱ سال، ديانت صمداف پسر عموی رهبر حزب اسلام آذربايجان و فردوسی محمدرضااف از اعضای حزب اسلام را هر کدام به ۱۰سال حبس محکوم کرد.
XS
SM
MD
LG