لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۰:۰۵

«مشخصات ژنتيکی سربازان متجاوز را اعلام کنيد»


اين فرمانده سپاه پاسداران، مسئول کميته ای مشهور به «تفحص» است که وظيفه اش يافتن پيکر کشته شدگان جنگ هشت ساله ايران و عراق است. (عکس از فارس)
اين فرمانده سپاه پاسداران، مسئول کميته ای مشهور به «تفحص» است که وظيفه اش يافتن پيکر کشته شدگان جنگ هشت ساله ايران و عراق است. (عکس از فارس)

مير فيصل باقر زاده، فرمانده کميته جستجوی مفقودين ستاد کل نيروهای مسلح ايران طی نامه ای از پيتر اشتوکر، رييس دفتر کميته صليب سرخ جهانی در ايران، خواست نام و مشخصات زنتیکی سربازان شرکت کننده در «تجاوز احتمالی» به ايران را، برای تهيه ليست اجساد ارسال کند.


مير فيصل باقر زاده، روز نهم تير ماه اعلام کرده بود که ايران برای تدفين سربازانی که در «حمله احتمالی» به ايران کشته خواهند شد، در هر يک از شهرهای مرزی ايران، بین ۱۵ تا ۲۰ هزار قبر، و در مجموع حدود ۳۲۰ هزار قبر حفر می کند.


او به طور مستقيم نگفته بود اين قبرها برای «سربازان متجاوز» کدام «دشمن» حفر می شود، اما در سخنانش با اشاره به جنگ ويتنام، به صورت غير مستقيم به سربازان آمريکايی اشاره کرده بود.


این سخنان در حالی بیان می شود که آمریکا بارها اعلام کرده است که خواستار حل بحران هسته ای ایران از طریق دیپلماتیک است.


فرمانده کميته جستجوی مفقودين ستادکل نيروهای مسلح ايران در متن نامه به پيتر اشتوکر، که در اختيار رسانه های ايران قرار گرفته است، ضمن اشاره به حفر ۳۲۰ هزا قبر و اين که «مختصات نقاط ياد شده [قبرها] متعاقباً اعلام خواهد شد»، نوشته است: « انتظار داريم کميته بين المللی صليب سرخ بعنوان يک ميانجی بيطرف برابر فهرستی که اعلام می شود، ما را در اين عمليات خطير و انسانی ياری نمايد تا بتوانيم عملکردی متناسب با استانداردهای بين المللی و توام با قابليت توسعه موثر و قابل تحمل برای جامعه ملی داشته باشيم.»


«آخرین محل سکونت»


در ادامه، نويسنده نامه، شش مورد از «نيازمندی های» اين کميته را فهرست کرده و از صليب سرخ جهانی درخواست کرده است اين نيازمندی ها را تامين کند. اين نيازمندی ها عبارتند از:


۱- نام و نام خانوادگی کامل، نام پدر، مليت، يگان اعزام کننده، شماره پلاک هويت و مشخصات ژنتيکی (DNA ) و آخرين محل سکونت «سربازان متجاوز حمله احتمالی» به ايران.


۲- پشتيبانی لجستيکی در فعاليت های بشر دوستانه کميته ايرانی جهت جمع آوری و تدفين سربازان دشمن در صحنه نبرد


۳- حمايت لجستيکی ازکميته جستجوی مفقودين جهت نبش قبور و شناسايی بقايای انسانی افرادی که براثر مواد تجزيه کننده و يا استحاله کننده زمين، در کوتاه مدت متلاشی می شوند.


۴- کمک به ايجاد و تداوم فعاليت تيم های جستجوی سازمان يافته در مقياس ارضی جمهوری اسلامی ايران با استعداد ۱۰۰ نفر در هر تيم، مجموعاً هفتاد تيم.


۵- کمک به ايجاد سامانه مرکز اطلاعات رسمی برای شناسايی آن گروه از سربازان متجاوز دشمن که پس از کشته شدن يا اسارت بنا به علل مختلف در هوئيت شان ترديد به وجود می آيد.


۶- حمايت کميته بين المللی صليب سرخ از کميته جستجوی مفقودين جمهوری اسلامی ايران، بويژه به استناد مصوبه ۲ از بيست و چهارمين کنفرانس بين المللی مانيل ميتواند تاثيری اساسی در پيشگيری از مفقود شدن سربازان دشمن در خاک پهناور جمهوری اسلامی ايران داشته باشد.


فرمانده کميته جستجوی مفقودين ستادکل نيروهای مسلح ايران در اين نامه همچنين آمادگی خود را برای به کار گيری « تعدادی کارشناس مذهبی» براساس معرفی کميته بين المللی صليب سرخ برای انجام مراسم مذهبی تدفين اعلام کرده است.


اين فرمانده سپاه پاسداران، مسئول کميته ای مشهور به «تفحص» است که وظيفه اش يافتن پيکر کشته شدگان جنگ هشت ساله ايران و عراق است.


طی هفته گذشته و پس از آنکه روزنامه نيويورک تايمز از احتمال اينکه مانور نظامی نيروی هوايی ارتش اسرائيل بر فراز دريای مديترانه که اوايل ماه ميلادی جاری انجام شده است، تمرينی برای حمله به تاسيسات هسته ای ايران باشد، گمانه زنی در باره احتمال حمله به ايران شدت گرفت.


به دنبال انتشار اين گزارش، اگر چه ارتش اسرائيل ارتباط ميان مانور و حمله نظامی به ايران را تاييد يا تکذيب نکرد اما سخنگوی کاخ سفيد رسما اعلام کرد: «جرج بوش، رييس جمهوری آمريکا، همچنان معتقد به يک راه حل ديپلماتيک در باره ايران است.»


انتشار اين گزارش در ايران هم واکنش هايی در پی داشت که از آن جمله، محمد علی جعفری، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در گفت و گو با روزنامه جام جم به «جدی تر شدن» احتمال حمله به ايران اشاره کرده و «کشور های متجاوز» را به پاسخ متقابل نظامی مستقيم و غير مستقيم با کمک شيعيان و گروه های وابسته به ايران در ساير کشورها تهديد کرده بود.


XS
SM
MD
LG