لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۵:۲۶

بوش: روسیه نیروهای خود را از گرجستان خارج کند


بوش از روسیه خواسته است که رویای جدایی اوستای جنوبی و آبخازیا را از سر بیرون کند. (عکس از AFP)
بوش از روسیه خواسته است که رویای جدایی اوستای جنوبی و آبخازیا را از سر بیرون کند. (عکس از AFP)

جرج بوش، رییس جمهوری آمریکا، به مسکو درباره رويای جدايی اوستيای جنوبی و آبخازيا از تفلیس هشدار داد و گفت که روسيه بايد به عمليات نظامی در گرجستان خاتمه دهد


جرج بوش روز شنبه ۲۶ خرداد ماه، در حالی که اقدام روسيه در امضای پيمان آتش بس را اقدامی اميدوار کننده خواند، اما گفت: رویای روسيه برای گرجستان بدون اوستيای جنوبی و آبخازيا هرگز محقق نخواهد شد.


او افزود: «اين مناطق جزو خاک گرجستان هستند و جامعه جهانی، به طور پياپی اين مسئله را روشن کرده است که اين مناطق جزو خاک گرجستان باقی می مانند.»


رییس جمهوری آمریکا بار دیگر تاکید کرد که روسیه باید نیروهای خود را از گرجستان خارج کند.


در همین زمینه، سرگئی لاورف، وزير امور خارجه روسيه، روز پنجشنبه گفته بود که گرجستان بايد الحاق مجدد اوستيای جنوبی و آبخازيا به خاک خود را فراموش کند.


در همين حال روسيه روز شنبه، پس از نه روز درگيری با گرجستان و در حالی که به گزارش خبرگزاری ها، بخش وسيعی از خاک گرجستان را تحت اشغال خود دارد، قرارداد آتش بس پيشنهادی فرانسه را امضا کرد.


بر اساس اين قرارداد، که توسط نيکلا سارکوزی رييس جمهوری فرانسه، که کشورش رياست دوره ای اتحاديه اروپا را بر عهده دارد پيشنهاد شده است، روسيه بايد خاک گرجستان را ترک کند.

اما به گزارش خبرگزاری ها و به گفته مقامات گرجستان، بخش وسيعی از خاک گرجستان هم اکنون در اشغال ارتش روسيه است و يگان های زرهی ارتش روسيه در حال حاضر در فاصله حدود ۴۰ کيلومتری تفليس، پايتخت گرجستان مستقر شده اند.


سرگئی لاوروف، در باره ادامه حضور نيروهای روسيه در خاک گرجستان گفته است که يگان های ارتش روسيه، به محض برقراری امنيت خاک گرجستان را ترک کرده و به مواضع خود پيش از آغاز جنگ باز خواهند گشت.


تعدادی از نيروهای ارتش روسيه به عنوان نيروی صلح از دهه ۹۰ ميلادی در منطقه جدايی طلب اوستيای جنوبی و آبخازيا حضور دارند.


اين بخش های جدايی طلب که تا کنون جامعه جهانی، استقلال آنها را به رسميت نشناخته است، مورد حمايت روسيه هستند از طرف ديگر، کشورهای غربی از دولت گرجستان حمایت می کنند.


  • شامگاه شنبه، وزارت امور خارجه گرجستان اعلام کرد که شورشيان آبخازيا، با حمايت نيروهای نظامی روسيه، ۱۳ روستای گرجستان و يک نيروگاه برق را تصرف کرده اند

دميتری مدوديف، رييس جمهوری روسيه هم پس از امضای توافقنامه آتش بس، تاريخی برای خروج نيروهای اين کشور اعلام نکرد.


ارتش روسيه، از نه روز پيش و با شدت گرفتن درگيری ها در اوستيای جنوبی، در حمايت از جدايی طلبان و نيروهای صلحبان خود، عليه گرجستان وارد کارزار شده است.


در آمريکا، کاندوليزا رايس، وزير امور خارجه اين کشور هم روز شنبه پس از بازگشت از تفليس با اشاره به امضای توافقنامه آتش بس از روسيه خواست نيروهای خود را از خاک گرجستان خارج کند.


ادامه تنش در گرجستان


در گرجستان و در حالی که دو طرف توافقنامه آتش بس را امضا کرده اند، همچنان خبرهايی از ادامه درگيری ها به نقل مقامات رسمی دولت گرجستان منتشر می شود.


شامگاه شنبه، وزارت امور خارجه گرجستان اعلام کرد که شورشيان آبخازيا، با حمايت نيروهای نظامی روسيه، ۱۳ روستای گرجستان و يک نيروگاه برق را تصرف کرده اند.


به گزارش آسوشيتدپرس از تفليس، دولت گرجستان، طی يک بيانيه رسمی اعلام کرده است يگان های ارتش روسيه به همراه جدايی طلبان، با عبور از مرزهای آبخازيا وارد خاک گرجستان شده و در ۱۳ روستا مراکز فرماندهی موقت برپا کرده اند.


هنوز هيچ منبع مستقلی اين خبر را تاييد يا تکذيب نکرده است.


ساعاتی پيش از اين هم وزارت خارجه گرجستان ارتش روسيه را متهم کرده بود که يک پل راه آهنی که بر شاهراه مهم غربی – شرقی در منطقه «کاسپی» قرار داشته را منفجر کرده است.


مسکو اين ادعا را تکذيب کرده است و مي گويد «کار روسیه ساختن پل است، نه ويران کردن آن».


XS
SM
MD
LG