لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۵:۲۱

البرادعی به کره شمالی می رود


دبیرکل آژانس برای جلب همکاری دوباره کره شمالی با آژانس، راهی این کشور می شود.
دبیرکل آژانس برای جلب همکاری دوباره کره شمالی با آژانس، راهی این کشور می شود.

دبيرکل آژانس بين المللی انرژی اتمی دعوت مقامات کره شمالی را قبول کرده و راهی پيونگ يانگ می شود تا با مقامات کره ای، ديدار کند.


محمد البرادعی، روز شنبه در کنفرانس خبری با بان گی مون، دبير کل سازمان ملل متحد اعلام کرد دعوت از مقامات کره ای را پذيرفته و راهی کره شمالی می شود.


دبيرکل آژانس همچنين اعلام کرد فرصت بسيار مناسبی در جريان سفر به کره شمالی به دست می آيد تا بتوان روابط کره شمالی و آژانس را به حالت عادی برگرداند و درباره دغدغه های مشترک گفت و گو کند.


آقای البرادعی گفت: «من اين فرصت را قدمی رو به جلو درباره مبارزه با سلاح های اتمی در شبه جزيره کره شمالی می دانم و اميدوارم مقامات کره شمالی به همکاری با آژانس بازگردند


دبيرکل آژانس بين المللی انرژی اتمی، ابراز اميدواری کرد که گفت و گوهای شش جانبه با کره شمالی که توانسته «به نقطه اميدوار کننده ای» برسد، ادامه داشته باشد و از اين که مقامات کره شمالی موافقت کرده اند تا تاسيسات اتمی «يونگ بيون» و فعالیت مرکز غنی سازی بالای اورانيوم را متوقف کنند، استقبال کرد.


البرادعی :من اين فرصت را قدمی رو به جلو درباره مبارزه باسلاح های اتمی در شبه جزيره کره شمالی می دانم و اميدوارم مقامات کره شمالی به همکاری با آژانس بازگردند

آقای البرادعی گفت: «منتظر انجام اين سفر هستم و اميدوارم کره شمالی با آژانس همکاری کند و بتواند از همکاری ها و کمک آژانس در ايمنی پروژه های اتمی برخوردار شود


وی پس از ديدار و گفت و گو با دبيرکل سازمان ملل در ميان خبرنگاران حاضر شد و ضمن اين که اعلام کرد ماه آينده به کره شمالی سفر می کند، به پرونده هسته ای ايران اشاره کرد و خواستار بازگشت ايران به ميز مذاکره شد.


آقای البرادعی گفت ايران به درخواست شورای امنيت پاسخ مثبت نداده و ما اميدواريم تا زمانی که هنوز درهای مذاکره باز است، مقامات ايران راه مذاکره را انتخاب کنند.


زمان دقيق سفر آقای البرادعی به کره شمالی هنوز اعلام نشده و گفته شده در ماه آينده، دبيرکل آژانس بين المللی انرژی اتمی راهی کره شمالی می شود.


کره شمالی پيش تر، عضو ان پی تی، یا پیمان منع گسترش سلاح های هسته ای بود که پس از اقدام به غنی سازی اورانيوم با درصد بالا، پرونده اين کشور از سوی شورای حکام، به شورای امنيت سازمان ملل ارجاع شد و کره ای ها در پاسخ به اين کار، از معاهده ان پی تی، خارج شدند.


کره شمالی از سال ۱۹۸۵میلادی، ۱۳۶۳ خورشیدی، به معاهده منع گسترش سلاح های کشتار جمعی، ان پی تی، پيوسته بود و در سال ۱۹۹۴ میلادی، ۱۳۷۲خورشیدی، از ان پی تی، خارج شد.


کره شمالی پس از خروج از ان پی تی، همکاری های خود با آژانس را کاهش دادهو بازرسی ها را نيز به حداقل رساند و در چند مقطع، بازرسی ها را در حد صفر انجام دادو چند مرکز اتمی را هم از بازرسی ها معاف کرد.


کشور کره شمالی همچنين در تابستان گذشته، يک کلاهک اتمی را منفجر کرد که با واکنش شورای امنيت و اعمال تحريم برا يان کشور همراه بود.


پس از آن کشورهای آمريکا، ژاپن، کره جنوبی، چين و روسيه، مذاکرات شش جانبه با مقامات کره شمالی آغاز کردند که در آخرين دور مذاکرات که دوهفته پيش به پايان رسيد، مقامات کره شمالی رضايت دادند که در ازای لغو تحريم ها و دريافت کمک های اقتصادی، به فعاليت های ساخت بمب اتمی پايان دهند.


XS
SM
MD
LG