لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۲:۰۱

«ایجاد دفتر حافظ منافع آمريکا یک طرح روانی است»


علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی و مذاکره کننده سابق هسته ای ایران. (عکس از ایسنا)
علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی و مذاکره کننده سابق هسته ای ایران. (عکس از ایسنا)
علی لاريجانی، رييس مجلس شورای اسلامی و مذاکره کننده سابق هسته ای ايران، روز سه شنبه، ۳۰ مهر ماه در يک گفتگوی اختصاصی با خبرگزاری فارس مطرح شدن احتمال ايجاد دفتر حافظ منافع آمريکا در ايران را «طرح روانی» خواند.

او در پاسخ به سوال خبرنگار فارس که درباره تازه ترين تحولات درمورد گشايش دفتر حافظ منافع آمريکا پرسيده بود گفت: «اقدامی در اين زمينه صورت نگرفته است، فکر مي کنم آنها با طرح اين موضوع بيشتر يک طرح روانی انجام دادند. با توجه به رفتاری که آمريکایي ها در مورد مسائل سياسی دارند نبايد فريب اين حرف ها را بخوريم.»

علی لاريجانی همچنين طرح اين موضوع در رسانه های آمريکا را مربوط به تبلیغات نامزدهای انتخابات رياست جمهوری آمريکا دانسته و گفته است: «شايد به خاطر اين که آقای اوباما اعلام کرد که ما مي خواهيم مذاکره با ايران را شروع کنيم، اين کار انجام گرفت. من فکر مي کنم محافظه کارها با اين کار مي خواستند در تبليغاتشان يک علامتی بدهند.» او در ادامه سخنان خود، توضيح بيشتری دراين باره نداد.

اين سومين واکنش علی لاريجانی به خبر احتمال گشايش دفتر حافظ منافع آمريکا در ايران است. اين خبر اولين بار در روزنامه آمريکايی واشينگتن پست در تاريخ دوم تير ماه منتشر شد.

چند روز پس از انتشار مقاله واشينگتن پست، علی لاريجانی، تشکيل دفتر حافظ منافع آمريکا در ايران را «شايعه فريب کارانه» خواند و گفت: «اگر آمريکايی ها در کار خود صادق بودند، دو سال قبل که دولت ايران اعلام کرد آمريکايی ها اجازه دهند هواپيماها ايرانيان را به آمريکا برسانند پاسخ مثبت می دادند.»

پيش از او کاندوليزا رايس، وزير امور خارجه آمريکا، در واکنش به اين خبر گفته بود: «آمريکا تمايل دارد ايرانی های بيشتری به آمريکا سفر کنند و دفتری که در دبی به امور کنسولی ايرانيان می پردازد برای اين کار کافی نيست.»

پس از آن رييس مجلس ايران روز يکشنبه، ۱۷ شهريور ماه در پاسخ به بهروز جعفری نماينده سميرم در مجلس شورای اسلامی که از گشايش دفتر حافظ منافع آمريکا در ايران سوال کرده بود گفت: «اگر بحثی در رسانه ها مطرح می شود به معنای کليت نظام نيست و هيچ کدام از موارد مانند ارتباط و يا دفتر حفاظت چيزی نيست که نظام تصميمی [در باره آن] گرفته باشد.»
سخنان علی لاريجانی در حالی مطرح می شود که ساعاتی پيش از این وزير امور خارجه آمريکا اعلام کرده بود که آمريکا هر لحظه آماده گفت و گو با ايران بر سر برنامه هسته ای اين کشور است.


سخنان علی لاريجانی که از چهرهای نزديک به علی خامنه ای رهبر ايران است در حالی مطرح می شود که ساعتی پيش از انتشار مصاحبه او با خبرگزاری فارس، کاندوليزا رايس، وزير امور خارجه آمريکا در گفتگو با شبکه جهانی بی بی سی گفت که آمريکا هر لحظه آماده گفت و گو با ايران بر سر برنامه هسته ای اين کشور است.

آمريکا پيش از اين اعلام کرده بود که تنها در صورت تعليق غنی سازی اورانيوم از سوی ايران حاضر به گفت و گو با اين کشور است.

گفته های خانم رايس در حالی است که روز گذشته اعلام شد تلاش ديپلمات های گروه پنج به علاوه يک، درباره گفتگو بر سر امکان اعمال تحريم های تازه عليه ايران به نتيجه ای نرسيده است.

گروه پنج به علاوه يک، شامل آمريکا، روسيه، چين، فرانسه و بريتانيا همراه با آلمان از دو سال پيش در باره برنامه هسته ای ايران و چگونگی وادار کردن تهران به تعليق غني سازی اورانيوم که کاربرد دو گانه نظامی و غير نظامی دارد، با يکديگر مذاکره مي کنند.

ايران تاکنون با تعليق غني سازی اورانيوم مخالفت کرده و آن را بر اساس قوانين بين المللی حق خود مي داند.اما آمريکا و اسرائيل ايران را متهم می کنند که در پوشش برنامه هسته ای خود، به دنبال دستيابی به سلاح هسته ای است. اما ايران اين اتهام را رد می کند و هدف برنامه هسته ای خود را توليد برق عنوان می کند.
XS
SM
MD
LG