لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۱:۳۸

بيش از يک هزار و ۵۰۰ شهروند سوريه به ترکیه گریختند


نمایی از شماری از پناهندگان سوریه که وارد خاک ترکیه شده اند
نمایی از شماری از پناهندگان سوریه که وارد خاک ترکیه شده اند
گزارش ها حاکی است با توجه به افزايش حضور نيروهای نظامی برای سرکوب شهروندان غيرنظامی در سوريه، بيش از يک هزار و ۵۰۰ تن از شهروندان سوريه فرار کرده و به ترکيه پناه برده اند.

به گزارش رويترز، مقامات رسمی ترکيه گفته اند مرز را نمی بندند و اجازه می دهند کسانی که جان خود را در خطر می بينند، کشور را ترک کنند.

بريتانيا و فرانسه خواهان محکوم کردن خشونت های سوريه در شورای امنيت سازمان ملل هستند هرچند روسيه با آن مخالف است و حتی تهديد کرده که آن را وتو خواهد کرد.
یکی از پناهندگان سوریه که پس از ضرب و شتم توسط نیروهای دولتی، برای مداوا به بیمارستانی در خاک ترکیه منتقل شده است


ساکنان جسر الشغور به رويترز گفته اند که حدود ۴۰ تانک نظامی و نيروهايی پشت سر آن ها به مسافت هفت کيلومتر، وارد اين منطقه شده اند. جسر الشغور حدود ۵۰ هزار تن سکنه دارد و مقامات دولتی سوريه می گويند در درگيری های اخير با مخالفان در اين منطقه، ۱۲۰ نيروی نظامی کشته شده اند.

منابع مستقل حقوق بشر سوريه می گويند اين خبرها نادرست است و درگيری ها ميان نيروهای وفادار به بشار اسد و نيروهايی که به حاکميت پشت کرده و آن را ترک گفته اند روی داده است.

منابع ديگری هم گفته اند که شماری از نيروهای نظامی از شليک به مردم غيرنظامی خودداری کرده اند و حاضر به همکاری با نيروهای دولتی نيستند. از همين رو نيروهای دولتی درون خود درگير شدند.

به دليل اجازه نداشتن خبرنگاران خارجی از فعاليت در سوريه، امکان تاييد اين خبرها سخت و دشوار است.

يکی از پناهندگان به نام محمد در خاک ترکيه به رويترز گفت: «تقريبا شهر خالی شده چرا که مردم می دانستند با حضور نيروهای نظامی، جسر الشغور به قتلگاه آن ها تبديل خواهد شد.»

وی گفت: «آن عده هم که باقی مانده اند به اعتراض های خود ادامه می دهند و با در دست گرفتن شاخه های گل، در خيابان حاضر شده و فرياد آزادی خواهی و سرنگونی رژيم را سر می دهند.»

يک سخنگوی آژانس پناهندگان سازمان ملل می گويند در ۲۴ ساعت گذشته، حدود يک هزار و ۵۷۷ پناهنده سوری راهی ترکيه شده و به طور موقت در «ييلا داغی» اسکان داده شده اند.

شماری از پناهندگان می گويند ديگر ساکنان هم در حال فرار از شهر و پناه بردن به ناحيه مرزی با ترکيه هستند.

رجب طيب اردوغان، نخست وزير ترکيه روز چهارشنبه در گفت وگو با شبکه راديويی ترکيه گفت: «بيش از يک هزار و ۲۰۰ پناهنده از سوريه راهی ترکيه شده اند و ما نگران وضعيت موجود در سوريه هستيم. از همين رو درها را روی برادران و خواهران سوری باز گذاشته و پذيرای آن ها خواهيم بود.»

در ميان پناهندگان، جوان ۲۳ ساله ای ديده می شود که از ناحيه پا هدف گلوله قرار گرفته و می گويد: «نيروهای شبه نظامی شبيها به ما حمله کردند.» شبه نظاميان شبيها، از اقليت علوی تشکيل شده که تحت فرمان ماهر اسد، برادر بشار اسد هستند.

وی گفت: « ما پس از نماز جمعه راهی خيابان بوديم که ناگهان از همه طرف به ما حمله کردند و ما را هدف گلوله و ضرب و شتم قرار دادند.»

در حالی که فرانسه، بريتانيا و آلمان قويا خواهان محکوم کردن خشونت های سوريه در شورای امنيت سازمان ملل هستند، روسيه مقابل اين اقدام ايستادگی می کند و اجازه آن را نمی دهد. گيدو وسته وله، وزير خارجه آلمان گفت: «نمی توان نسبت به اين فاجعه انسانی بی تفاوت ماند و ما خواهان اين هستيم که نيروهای بشردوستانه بتوانند به مردم کمک رسانی کنند.»

وزارت خارجه روسيه روز پنجشنبه گفت: «ما معتقديم مشکل سوريه يک گرفتاری داخلی است که نبايد کشورهای خارجی در آن دخالت کنند.»
XS
SM
MD
LG