لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۲۱:۲۱

سنگين‌ترين حمله هوايی ناتو به پایتخت ليبی


آتش‌سوزی پس از حمله هوایی در آسمان طرابلس دیده می‌شود
آتش‌سوزی پس از حمله هوایی در آسمان طرابلس دیده می‌شود
هواپیماهای نظامی پیمان آتلانتيک شمالی، ناتو، در جريان سنگين‌ترين حمله خود به پایتخت ليبی، يک دپوی خودروهای نظامی در طرابلس را هدف بمباران هوايی قرار دادند. اين حمله دستکم سه کشته و حدود ۱۵۰ زخمی در پی داشت.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، ناتو با تاييد خبر اين حمله اعلام کرد: «در ساعات شبانگاهی روز دوشنبه، تاسيسات و دپوی خودروهای نظامی باب‌العزيزيه در طرابلس هدف حمله قرار گرفت.»

سرتیپ شارل بوشار، فرمانده ناتو در لیبی، در بيانيه ای گفت: «اين دپو محل هماهنگی، انتقال و حرکت نيروهای سازماندهی شده برای سرکوب معترضان بود که هدف حمله قرار گرفت.»

موسی ابراهيم، سخنگوی تشکيلات معمر قذافی در طرابلس هم می گويد در جريان این حملات، ناتو به «داوطلبان مردمی که به حمايت از نيروهای نظامی آمده اند، حمله کردند.»

حمله هوايی ناتو به پایتخت ليبی
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:00 0:00


آقای ابراهيم آمار کشته ها و زخمی ها را تاييد کرده و گفت ناتو حدود ۱۲ تا ۱۸ حمله نظامی در ساعات پايانی دوشنبه شب انجام داده است. وی همچنين افزود: «محل‌هایی که به آن ها حمله شده از نيروی نظامی خالی بوده و فقط شماری غيرنظامی در آن حضور داشته اند.»

امکان حضور نظامی بيشتر آمريکا در ليبی

در واشينگتن، شماری از سناتورهای شاخص دو حزب دموکرات و جمهوريخواه با اعلام طرحی گفتند پس از گذشت دوماه از حملات نظامی ناتو در ليبی، با حضور محدود نظامی آمريکا در ليبی موافق هستند.

سناتور دموکرات ايالت ماساچوست، «جان کری» و سناتور جمهوريخواه آريزونا، «جان مک‌کين» با اعلام اين طرح گفتند: «با اجرای کامل قطعنامه ۱۹۷۳ شورای امنيت در مورد ليبی، می توان حملات نظامی را افزايش داد و قذافی و خانواده اش را از قدرت کنار زد.»

اين طرح همچنين هدف حملات را رسيدن به راهی برای «فراهم کردن شرايط برای انتقال قدرت به مردم» خوانده است. ضمن اين که از دولت آمريکا خواسته شده از محل مسدود کردن دارايی های دولت ليبی و خانواده معمر قذافی، کمک های بشردوستانه به معترضان در ليبی بفرستد.

ستاد فرماندهی عمليات نظامی ناتو همچنین روز جمعه گذشته در «الخمس» و «سِرت» به عمليات نظامی خود ادامه داد که در نتیجه آن، هشت کشتی نظامی لیبی هدف قرار گرفته و از کار افتاده‌است.

ناتو اعلام کرد با توجه به ماموريت نظامی نيروهای ناتو برای حفظ جان شهروندان غيرنظامی در ليبی، بايد نسبت به حرکت کشتی‌های نظامی واکنش نشان داده می‌شد که این عمليات با موفقيت انجام شد.

در حالی که ستاد فرماندهی نيروهای ناتو می‌گويد کشتی‌های ياد شده نظامی بوده‌اند، سخنگوی تشکيلات معمر قذافی در طرابلس نيروهای ناتو را متهم کرده که «در امور عادی کشتی‌های باربری اخلال ايجاد می‌کنند».

سخنگوی تشکيلات قذافی گفت: «کاری که نيروهای ناتو کرده‌اند، پيامی است به شرکت‌های کشتی‌رانی، يعنی کالا يا کشتی‌های خود را به ليبی نفرستيد وگرنه هدف قرار می‌گيرید.»

در حالی که برخی اخبار حاکی از بروز نوعی بن بست در عمليات نظامی در ليبی است، برخی تحليلگران گفته اند بايد عمليات نظامی در ليبی را افزايش داد تا قذافی از حکومت ساقط شود. منتقدان می گويند اين کار مخالف با قطعنامه شورای امنيت است که در آن اشاره ای به «تغيير حکومت در ليبی» نشده است.

دادستان دادگاه کيفری بين المللی درخواست صدور حکم جلب معمر قذافی، پسرش و نيز رييس سازمان اطلاعات ليبی را مطرح کرده و قضات دادگاه بين المللی در حال بررسی پرونده و مستندات ارائه شده هستند.
XS
SM
MD
LG