لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۲:۱۹

«سومين نامه اقتصاددانان به احمدی نژاد در راه است»


افزايش شديد تورم و گرانی، بيکاری، نقدينگی، ورشکستگی واحدهای صنعتی و ساير مشکلات اقتصادی موجب بروز انتقادهای گسترده ای، حتی از سوی برخی از هواداران محمود احمدی نژاد شده است.(عکس:AFP)
افزايش شديد تورم و گرانی، بيکاری، نقدينگی، ورشکستگی واحدهای صنعتی و ساير مشکلات اقتصادی موجب بروز انتقادهای گسترده ای، حتی از سوی برخی از هواداران محمود احمدی نژاد شده است.(عکس:AFP)

گروهی از اقتصاددانان و استادان دانشگاه های ایران در ادامه انتقاد خود از سیاست های دولت محمود احمدی نژاد، قرار است نامه سرگشاده دیگری خطاب به وی ارسال کنند.


به گزارش خبرگزاری کار ايران،« ايلنا»، اين نامه از جمله توسط استادان اقتصاد عضو دانشگاه‏های علامه طباطبايی، تهران و دانشگاه صنعتی شريف تدوين شده است.


يکی از طراحان اين نامه به ايلنا گفت: بنا نداريم که نامه سوم را سرگشاده منتشر کنيم، زيرا تجربه دو نامه قبلی نشان داد که رسانه ‏ای کردن اين نامه‏ها از تاثير آن می‏کاهد.


وی با اشاره به اينکه دولت در تدارک اجرای طرح تحول اقتصادی است، افزود: يکی از موضوعات مورد تاکيد اقتصاددانان، توجه جدی به پيامدهای اجرای بخش‏هايی از اين طرح، به ويژه بخش مربوط به آزادسازی قيمت‏ها و پرداخت نقدی يارانه‏ها است.


طرح تحولات اقتصادی که از آن به عنوان « جراحی در اقتصاد ايران» نيز نام برده می شود، در سال آخر فعاليت دولت محمود احمدی نژاد ارائه شده و موفقيت آن از سوی صاحب نظران و کارشناسان اقتصادی با شک و ترديد روبرو شده است.


سومين نامه استادان دانشگاه و اقتصاددانان در شرايطی قرار است ارسال شود که علاوه بر محوريت موضوع طرح تحول اقتصادی، هشدار نسبت به استفاده بيش از اندازه از ارز در بودجه، افزايش نرخ تورم و کاهش سرمايه‏گذاری ثابت در بخش توليد در آن مورد تاکيد قرار گرفته است.

در همین ارتباط، بسیاری عقیده دارند که با اجرای این طرح، نرخ تورم به طور بی سابقه ای افزایش خواهد یافت.


سومين نامه استادان دانشگاه و اقتصاددانان در شرايطی قرار است برای رییس جمهور اسلامی ایران ارسال شود که علاوه بر محوريت موضوع طرح تحول اقتصادی، هشدار نسبت به استفاده بيش از اندازه از ارز در بودجه، افزايش بی رويه پايه پولی ناشی از فروش ارز حاصل از نفت به بانک مرکزی، افزايش نرخ تورم و کاهش سرمايه‏گذاری ثابت در بخش توليد در آن مورد تاکيد قرار گرفته است.


پيش از اين، دو نامه ديگر به محمود احمدی نژاد نوشته شده بود که پس از ارسال دومين نامه در تيرماه ۸۶ که به نامه ۵۷ اقتصاددان معروف شد، او روز پانزدهم تير ماه نشستی را با آنان برگزار کرد، اما به نوشته برخی خبرگزاری ها و برخی از کارشناسان اقتصادی، نتيجه ای در بر نداشت.


در آن نشست که ۱۰۰ استاد دانشگاه در آن شرکت داشتند، محمود احمدی نژاد ضمن شنيدن نقطه نظرات منتقدان اقتصادی، از آنان خواست که دولت را در مسير اجرای هر چه بهتر طرح تحول اقتصادی ياری رسانند.


وی هچنين خواستار ارائه طرح و راهکار اقتصاددانان برای اصلاح ساختار اقتصادی ايران شد.


در همان زمان اعلام شد که اقتصاددانان با گرايش های گوناگون سياسی همانند عزت الله سحابی، که نخستين رييس سازمان برنامه ريزی و بودجه ايران پس از انقلاب سال ۱۳۵۷ بود، دعوت نشده بودند.
اين دومين نشست رييس جمهوراسلامی ایران با اقتصاددانان به شمار می رفت.


نشست اول محمود احمدی نژاد با ۵۷ اقتصاددان منتقد برنامه های اقتصادی دولت در تيرماه سال ۱۳۸۶ برگزار شده بود.


نشست مذکور، يک ماه پس از نامه خرداد سال گذشته سرگشاده ۵۷ تن از منتقدان اقتصادی دولت برگزار شد.


اين نامه، که بازتابی گسترده يافت، کارنامه دو سال مديريت اقتصادی دولت نهم را تقريبا در همه زمينه ها زير پرسش برده بود؛ از چگونگی تدوين و اجرای بودجه گرفته تا سياست های به کار گرفته شده در عرصه های پولی و بانکی، بازرگانی خارجی، خصوصی سازی، مبارزه با فقر و نابرابری و روابط با خارج.


سومين نامه گروهی از استادان دانشگاه ها و اقتصاددانان در شرايطی قرار است که برای محمود احمدی نژاد ارسال شود که اقتصاد ايران در سال های گذشته با مشکلات بسياری مواجه بوده است.


افزايش شديد تورم و گرانی، بيکاری، نقدينگی، ورشکستگی واحدهای صنعتی و ساير مشکلات اقتصادی موجب بروز انتقادهای گسترده ای، حتی از سوی برخی از هواداران محمود احمدی نژاد شده است.


اين در شرايطی است که به اعتقاد برخی از کارشناسان اقتصادی در ايران، تغييرات مکرر در دستگاه های اقتصادی دولتی از سوی محمود احمدی نژاد و وزيرانش، به نوبه خود بر وضعيت دشوار اقتصادی افزوده است.


XS
SM
MD
LG