لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۶:۵۵

« قطع برق در ایران تا تابستان سال آینده ادامه دارد»


در تابستان سال جاری، شهرها و روستاهای ايران، روزانه با خاموشی و قطع برق چند ساعته مواجه شدند.
در تابستان سال جاری، شهرها و روستاهای ايران، روزانه با خاموشی و قطع برق چند ساعته مواجه شدند.

يکی از معاونان وزير نيرو روز سه شنبه اعلام کرد که احتمال خاموشی و قطع برق در ايران در سال جاری و حتی تا تابستان سال بعد وجود دارد.


در تابستان سال جاری، شهرها و روستاهای ايران، روزانه با خاموشی و قطع برق چند ساعته مواجه شدند.
اين خاموشی ها در برخی روزها حتی به بيش از پنج ساعت در روز نيز رسيد.


بر اساس گزارش های تایید نشده، خاموشی های طولانی در برخی از شهرها مانند جهرم، اعتراض مردم را به دنبال داشته است.


به گزارش خبرگزاری ها در ايران، عباس علی‏ آبادی، معاون وزير نيرو در امور برق و انرژی، گفت که چنانچه ميزان بارندگی‏ها در سال جاری محقق نشوند و ظرفيت توليد افزايش نيابد، خاموشی و قطع برق ادامه خواهد داشت.


وی پيش بينی کرد که در تابستان سال آينده، چهار هزار مگاوات کمبود برق وجود دارد، و افزود:« وزارت نيرو در تلاش است با تامين مالی و کمک مجلس و اعمال برنامه‏ريزی منظم، اين ميزان کمبود شبکه را جبران کند.


  • «چنانچه ميزان بارندگی‏ها در سال جاری محقق نشوند و ظرفيت توليد افزايش نيابد، خاموشی و قطع برق ادامه خواهد داشت.»
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی

با اين همه، آقای علی آبادی گفت: شرايط طوری پيش می رود که همچون تابستان جاری، با کمبود برق و خاموشی مواجه خواهیم بود.


اين سخنان در حال بیان می شود که حسن عليزاده، مشاور وزير نيرو، در هفته گذشته از احتمال منتفی شدن برنامه خاموشي های احتمالی برق از ۳۰ شهريورماه جاری خبر داده و گفته بود: احتمال تغيير در برنامه خاموشی های احتمالی برق در هفته آينده نيز وجود دارد.


دلایل دولت و منتقدین درباره خاموشی ها


بسياری از مقام های دولت محمود احمدی نژاد در روزهای اخير، دليل عمده کمبود و قطع برق در سال جاری را گرما و خشکسالی بی سابقه و به تبع آن، ايجاد مشکل برای سدها و نيروگاه های آبی اعلام کرده اند.


در عين حال، معاونان وزير نيرو از تلفات ۱۸ تا ۳۰ درصدی برق در شبکه های توزيع و فرسوده بودن فوق العاده بخشی از نيروگاه های حرارتی در ايران سخن گفته اند.


اما منتقدين دولت، اين دلايل را کافی و قانع کننده نمی دانند.


برای مثال، محسن صفايی فراهانی، نماينده مجلس هفتم و از اعضای جبهه مشارکت، آنچه را که بحران قطع برق ناميد، نه ناشی از حوادث غيرقابل پيش بينی طبيعی، بلکه ناشی از سوء مديريت های اقتصادی دولت محمود احمدی نژاد دانست.


وی با اشاره به برنامه چهارم توسعه که مشخص کننده شيوه حرکت و برنامه ريزی های دولت ها در جمهوری اسلامی ايران است، افزود:« آنچه تاکنون رخ داده، تنها نشان می دهد که اين برنامه به صورت کامل به فراموشی سپرده شده است و اگر همين برنامه اجرا می شد، اکنون بحران تامين برق وجود نداشت.»


بر اساس برنامه چهارم توسعه، پيش بينی شده بود که با افزايش ميزان توليد برق، ايران به جايگاه صادرات برق برسد.


اين در شرايطی است که به گفته معاون وزير نيرو در امور برق و انرژی، «هم اکنون ايران صادر کننده برق نيست، بلکه در تابستان به ميزان ۷۰۰ مگاوات برق وارد کرده است.»


در همين زمينه، روزنامه سرمايه نيز در گزارشی نوشت:« آمار و اطلاعات موجود گواهی اين ادعاست که وزارت نيرو طی دو يا سه سال اخير، اعتبار و هزينه ای صرف پروژه ها نکرده است و اگر هم گاهی شنيده می شود که واحد نيروگاهی وارد مدار می شود، همگی از جمله پروژه هايی است که عمليات اجرايی آن از چهار يا پنج سال گذشته آغاز شده است.»


در پی اشاره به اين موضوعات، عباس علی‏آبادی، معاون وزير نيرو در امور برق و انرژی، روز سه شنبه تاييد کرد که «در سال گذشته، سه هزار و ۷۰۰ مگاوات ظرفيت جديد به شبکه اضافه شد، ولی سرعت اجرای پروژه ها به دليل نقصان منابع مالی دچار مشکل شد.»



در اين وضعيت، و در حالی که منتقدين می گويند با استفاده از درآمد سرشار نفت می توان به سرمايه گذاری های گسترده ای در بخش صنعت ايران، از جمله صنعت برق پرداخت، مقام های دولت به عنوان راه حل اين مشکل، از افزايش بهای برق سخن می گويند.


محمد احمديان، معاون وزير نيرو، خبر داده است که از ابتدای مهرماه سال جاری، هزينه برق مصرفی مشترکان در قبوض برق، پنج برابر خواهد شد.


هم اکنون قيمت هر کيلو وات ساعت برق برای مشترکان ۱۶ تومان است که پس از آنچه که توسط دولت هدفمند شدن يارانه ها خوانده شده است، قيمت هر کيلو وات ساعت برق به بيش از ۷۷ تومان افزايش خواهد يافت.


XS
SM
MD
LG