لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۲:۲۱

تماس رفسنجانی و سه شخصیت اصلاح طلب با آیت الله صانعی


مهاجمان در قم روز ۲۳ خرداد با حمله به دفتر آیت الله صانعی تمام وسائل آن را شکسته و از بین بردند.
مهاجمان در قم روز ۲۳ خرداد با حمله به دفتر آیت الله صانعی تمام وسائل آن را شکسته و از بین بردند.
اکبر هاشمی رفسنجانی، مير حسين موسوی، مهدی کروبی و حسن خمينی در گفت و گوی تلفنی با آيت الله صانعی، از مراجع تقليد در قم، حمله به دفتر او را محکوم کردند.

به گزارش سایت «کلمه»، ارگان خبری میر حسین موسوی، افراد یاد شده با توصيف اين گروه به عنوان گروهی «اندک و سازماندهی شده»، حمله به دفتر آيت الله صانعی را « هتک حرمت از مقام مرجعيت» دانستند و گفتند که اين حادثه، «اقدامی تلخ» بوده است.

مهاجمان در اين حمله که روز ۲۳ خرداد صورت گرفت، ضمن توصيف آيت الله علی خامنه ای به عنوان «امام خامنه ای»، آيت الله صانعی را «نانجيب و مرجع آمريکايی» خواندند.

حسن شريعتمداری، فرزند آيت الله شريعتمداری، در گفت و گو با «راديو فردا» درباره اين مهاجمان گفت: «در اينکه اين جناح وابسته به آقای احمدی نژاد و آقای مصباح يزدی است و از آنها فرمان می گيرد، شکی نيست.»

اکبر هاشمی رفسنجانی، رئيس مجلس خبرگان، در تماسی تلفنی با آيت الله صانعی، ضمن تأسف بار خواندن حوادث سحرگاه روز ۲۳ خرداد و «هتک حرمت» بيت و تخريب دفتر آيت الله صانعی گفت: «اين حادثه، يکی از تلخ ترين حوادث روزگار ما بود.»
به گزارش «کلمه»، اکبر هاشمی رفسنجانی، رئيس مجلس خبرگان، در تماسی تلفنی با آيت الله صانعی، ضمن تأسف بار خواندن حوادث سحرگاه روز ۲۳ خرداد و «هتک حرمت» بيت و تخريب دفتر آيت الله صانعی گفت: «اين حادثه، يکی از تلخ ترين حوادث روزگار ما بود.»

بر اساس این گزارش، ميرحسين موسوی و مهدی کروبی، دو رهبر مخالفان دولت، در تماس های جداگانه با آيت الله صانعی، از آنچه «اهانت سازمان دهی شده عده ای معدود به مقام شامخ مرجعيت» ناميدند، ابراز انزجار و تنفر کردند.

آقايان موسوی و کروبی پيش از اين نيز حمله به دفاتر و منازل آيت الله صانعی و آيت الله منتظری را محکوم کرده بودند.

« کلمه» همچنین گزارش داد که حسن خمينی، نوه بنيانگذار جمهوری اسلامی، نيز در تماس تلفنی با آيت الله صانعی از حوادث شامگاه و سحرگاه ۲۳ خرداد در قم و توصيف آن رويداد به عنوان «هتک حرمت حريم مرجعيت» ابراز تاسف کرد.

آيت الله ابوالقاسم ديباجی، دبير کل شورای جهانی فقه اسلامی مقيم کويت، با ابراز «تاسف از حمله به دفاتر و منازل آيت الله صانعی و آيت الله منتظری به راديو فردا گفت: «بدون ترديد، مسئله حفظ حرمت مرجعيت و بيت مرجعيت، يکی از مسائلی بوده است که هميشه در تاريخ ايران و به خصوص، در بين مردم معتقد و متدين بسيار مهم بوده است.»

آيت الله ديباجی افزود: «پيامبر اسلام می گويد اگر کسی به يک عالم اهانت کند، به خداوند اهانت کرده است. با اين معيار، اگر آن فقيه و مجتهد مطلق باشد و به مقام مرجعيت رسيده باشد که نايب امام زمان است، آن اهانت چيز ساده ای نيست و بدون ترديد از ديدگاه فقهی، قرآنی و روايی اين هتک حرمت بسيار وحشتناک است و اميدوارم که چنين جرياناتی ديگر تکرار نشود.»

وی همچنين خواستار برخورد با مهاجمان و نيز عذرخواهی از آيت الله صانعی و بيت آيت الله منتظری شد.

پيش از اين، آيت‌الله بيات زنجانی از مراجع تقليد حامی اصلاح طلبان، محمد خاتمی، زهرا رهنورد، مجمع روحانيون مبارز، مجمع مدرسين حوزه علميه قم، جبهه مشارکت و سازمان ادوار تحکيم وحدت از حمله به دفاتر و منازل آيت الله صانعی و آيت الله منتظری انتقاد کرده اند.

در اين ارتباط، آيت‌الله بيات زنجانی حمله به بيوت آيت الله صانعی و آيت الله منتظری در قم را «اهانت به ساحت دينداری و اعتقادات مؤمنان» توصيف کرد و نوشت: «نهاد مرجعيت و بيوت مراجع عظام، همواره مأمن مردم، حرکت ها و جنبش های آنان بوده است.»

اين رويداد از سوی برخی از چهره های اصولگرا نيز مورد انتقاد قرار گرفته است.

در اين ارتباط، علی لاريجانی، رئيس مجلس، و حميدرضا ترقی، عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی، خواستار برخورد دستگاه های امنيتی با اين نوع حملات شده اند.

در اين ميان، تاکنون آيت الله علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی، در مورد حمله به دفاتر و منازل آيت الله صانعی و آيت الله منتظری سکوت کرده است.

حسن شريعتمداری در اين خصوص عقيده دارد: «اينکه تاکنون رهبر جمهوری اسلامی هم هيچ اعتراضی هم به اين حمله نکرده است، سکوت ايشان را می توان دليل بر رضايت ايشان گرفت. بنابراين می توان اينطور استباط کرد که اين حمله با رضايت و توافق، اگر نه صريح، حداقل ضمنی ايشان صورت گرفته است.»
XS
SM
MD
LG