لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۵:۰۹

احکام زندان برای چهار فعال کارگری در تهران


آرم سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوس رانی تهران و حومه.
آرم سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوس رانی تهران و حومه.

دادگاه انقلاب در تهران برای چهار تن از کارگران تعليقی شرکت واحد اتوبوس رانی تهران و حومه، به اتهام تبليغ عليه نظام و اقدام عليه امنيت ملی، احکام حبس تعليقی صادر کرده است.


به گزارش خبرگزاری کار، ايلنا، عطا باباخانی، سعيد ترابيان، يعقوب سليمی و علی‏زاده حسينی از سوی دادگاه انقلاب تهران به تحمل شش تا ۱۴ ماه حبس تعليقی محکوم شده‏اند.


اين کارگران عضو سنديکای کارگران شرکت واحد اتوبوس رانی تهران و حومه هستند که در جريان اعتراض صنفی کارگران شرکت واحد اتوبوس رانی تهران و پس از آن، برای مدتی از سوی ماموران امنيتی جمهوری اسلامی ايران بازداشت شده بودند.


پرويز خورشيد، يکی از وکلای مدافع اين کارگران، در اين مورد گفت: اتهامات وارد آمده به اين کارگران در مورد اقدام عليه امنيت ملی و تبليغ عليه نظام مصداق نداشته است و اعضای سنديکای کارگران شرکت واحد در تشکل خود، تنها به انجام فعاليت‏های صنفی مشغول بودند.


به گفته آقای خورشيد، کارگران شرکت واحد از حق قانونی خود برای اعتراض به اين احکام استفاده خواهند کرد.


پيشتر، در مورد يکی از اعضای سنديکای کارگران شرکت واحد، توسط دادگاه انقلاب حکم و برائت صادر شده بود.


به گفته سنديکای کارگران شرکت واحد اتوبوس رانی تهران و حومه، غلامرضا غلامحسينی که در اوايل سال ۱۳۸۶ هنگام پخش اطلاعيه های سنديکای کارگران شرکت واحد در منطقه صادقيه تهران بازداشت و از سوی دادگاه انقلاب به تحمل شش ماه حبس تعليقی محکوم شده بود، از سوی دادگاه تجديدنظر تبرئه شد.


با اين حال، دادگاه انقلاب برای پرونده ديگر اين فعال کارگری رای صادر نکرده است.


اين پرونده به زمانی باز می گردد که وی در تابستان سال جاری قصد داشت با شهردار تهران و مدير عامل شرکت واحد در ورزشگاه آزادی ملاقات کند.


اما آقای غلامحسينی بازداشت شد و پس از ۸۵ روز حبس، با قرار وثيقه ۱۰۰ ميليون تومانی آزاد شد.


احکام حبس تعليقی برای اعضای سنديکای کارگران شرکت واحد اتوبوس رانی تهران و حومه در شرايطی صادر شده است که منصور اسانلو، رييس هيئت مديره اين تشکل کارگری، تير ماه سال گذشته بازداشت و به اتهام اقدام عليه امنيت ملی به پنج سال زندان محکوم شد.


از آن زمان تاکنون، به گفته يوسف مولايی و پرويز خورشيد، دو وکيل مدافع، و مادر و همسرش، شرايط سختی بر آقای اسانلو تحميل شده است.


از جمله اين شرايط، دسترسی نداشتن اين فعال کارگری به امکانات درمانی برای چشم و قلب خود است.


اين در حالی است که منصور اسانلو چند ماه پيش با انتشار نامه ای برای سازمان های بين المللی از شکنجه خود در زندان سخن گفت.


اين موضوع با سکوت مقام های جمهوری اسلامی ايران مواجه شد. در گذشته، مقام های ايرانی در خصوص بحث شکنجه فعالان سياسی و اجتماعی بازداشت شده در زندان، آنها را تکذيب می کردند.


در عين حال، صدور احکام حبس تعليقی برای چهار فعال کارگری در تهران، پس از دو رويداد بين المللی در همبستگی با کارگران ايران، به وسيله سنديکای کارگران شرکت واحد اتوبوس رانی تهران و حومه اعلام شده است.


  • « اتهامات وارد آمده به اين کارگران در مورد اقدام عليه امنيت ملی و تبليغ عليه نظام مصداق نداشته است و اعضای سنديکای کارگران شرکت واحد در تشکل خود، تنها به انجام فعاليت‏های صنفی مشغول بودند.»
پرویز خورشید، یکی از وکلای مدافع چهار فعال کارگری

در رويداد نخست، سنديکاها و اتحاديه های کارگری در ۴۱ کشور جهان در جريان هفته «اقدام حمل و نقل جاده ای» با هدف تلاش برای بهبود وضعيت کارگران شاغل در اين بخش همبستگی خود را با کارگران ايرانی اعلام کردند.


فدراسيون جهانی کارگران حمل و نقل از اين سنديکاها و اتحاديه های کارگری خواسته بود تا بين روزهای ۱۳ تا ۱۹ اکتبر به نقض حقوق کارگران ايران اعتراض کنند.


رويداد دوم نيز اهدای جايزه رز نقره ای سازمان « سوليدر» به نماينده سنديکای کارگران شرکت واحد اتوبوس رانی تهران و حومه در پارلمان اروپا در شهر استراسبورگ فرانسه بود.


سوليدر در سال ۱۹۴۸ ميلادی با هدف کمک بين المللی به کارگران جهان تاسيس شد.


اين سازمان غير دولتی با کنفدراسيون بين المللی اتحاديه های کارگری، کنفدراسيون اتحاديه های کارگری اروپا و سازمان بين المللی کار، «آی ال او»، همکاری می کند.


سوليدر هر ساله، جايزه «رُز نقره ای» را به افراد و نهادهايی که در راه عدالت اجتماعی، برابری و حقوق کارگران مبارزه و تلاش می کنند، اهدا می کند.


سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوس رانی تهران و حومه که صدها عضو دارد، از سوی دولت ایران به رسمیت شناخته نمی شود.


XS
SM
MD
LG