لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۲:۵۷

توافق G۸ برای افزایش کمک به کشورهای آفریقایی


کشورهای بزرگ جهان بر اختصاص رقم 60 میلیارد دلار برای کمک به کشورهای آفریقایی توافق کردند.
کشورهای بزرگ جهان بر اختصاص رقم 60 میلیارد دلار برای کمک به کشورهای آفریقایی توافق کردند.

سران کشورهای ، بر اختصاص 60 میلیارد دلار برای مبارزه با ایدز در کشورهای آفریقایی توافق کرده و تاکید کردند که کمک های خود را به کشورهای آفریقایی دو برابر می کنند.


به گزارش رویترز، انگلا مرکل، صدراعظم آلمان که میزبان هشت کشور صنعتی جهان است با اعلام این مطلب به خبرنگاران گفت:« ما به مسئولیت هایمان آگاه هستیم و به قول هایی که دادیم پایبند می مانیم.»


در روزهای اخیر، تظاهرکنندگان اعتراض داشتند که رهبران گروه ، تنها حرف می زند و به قول های دو سال قبل خود وفادار نبوده اند.


سران گروه موسوم به ، در اجلاس اسکاتلند که در تابستان 2005 برگزار شد، متعهد شدند که کمک های خود را به کشورهای آفریقایی دو برابر کنند.


در آخرین روز نشست رهبران هشت کشور صنعتی جهان، بر اختصاص 60 میلیارد دلار برای مبارزه با بیمارهای کشنده ایدز، مالاریا، سل و بیماری های جهانی که زندگی و اقتصاد مردم آفریقایی را به نابودی کشیده است، توافق کردند.


ا ین توافق در حالی صورت می گیرد که خانم مرکل به جزییات بیشتری در این زمینه اشاره ای نکرده است.


بنابراین روشن نیست که رقم اعلام شده چه زمان و به چه صورت در اختیار کشورها قرار می گیرد، دراین باره حتی به سهم کشورها هم اشاره نشده است.


استيو کوبرن از کمپين توقف ايدز در آفريقا، گفت که وعده های داده شده از آنچه سازمان ملل در نظر داشته بسيار کمتر است.


سازمان ملل از کشورهای عضو G۸ خواسته است تا سالانه برای مبارزه با ايدز ۱۵ ميليارد دلار تا سال ۲۰۱۰ بپردازند.


اما بر اساس اين توافق جديد به نظر می رسد کشرهای G۸ برای هر سه بيماری تنها ۱۲ ميليارد دلار خواهند پرداخت.


سران کشورهای G۸ همجنين وعده ای راکه درسال ۲۰۰۵، برای کمک به آفريقا داده بودند، تکرار کردند. بر اين اساس، افزايش سطح کمک رسانی تا ۵۰ ميليارد دلار تا سال ۲۰۱۰ است که ۲۵ ميليارد دلار آن برای آفريقاست.


تونی بلر نخست وزير انکلستان گفت:« مساله مهم اين است که ما بار ديگر وعده هايی را که دو سال پيش داديم تکرار کرديم.»


اما معترضين به وعده های کشورهای G۸ با اين اظهارات متقاعد نشدند.


کالينز مگالاسی رييس شاخه آفريقای جنوبی سازمان «اکشن ايدز» می گويد:« عليرغم اقداماتی که در آخرين لحظات و برای حفظ آبرو انجام شد، سران کشورهای قدرتمند صنعتی جهان از بوته اعتبار در آفريقا سربلند بروين نيامدند.»


بلر و مرکل تاکيد کردند که از رهبران آفريقايی انتظار دارند که با فساد مبارزه کرده و شفافيت را در دولت هايشان ترغيب کنند تا کشورهای کمک کننده بتوانند اقدامات امدادی شان را در جريان های درست به کار بياندازند.

قرار است امروز جمعه، سران شش کشور آفريقايی جهت مذاکره در مورد کمک های کشورهای G۸ به اين کنفرانس بپيوندند.


در آخرین روز این اجلاس، جرج بوش، رییس جمهوری آمریکا، ساعات اولیه را به دلیل کسالت از دست داد، اما بنا به گزارش خبرگزاری فرانسه، خود را به ادامه جلسه رساند.


تهديد به تحريم های بيشتر عليه ايران


در مورد ایران، سران کشورهای صنعتی به این نتیجه رسیدند که در صورتی که ایران به خواسته سازمان ملل مبنی بر متوقف کردن فعالیت های غنی سازی تن ندهد، تحریم های بیشتری را علیه تهران وضع کنند.



بن بست کوزوو

رهبران قدرت های جهانی در نشست خود همچنین مساله جدایی استان صربستان را از کوزوو با مخالفت روسیه با قصد فرانسه در به تاخیر انداختن رای سازمان ملل درباره استقلال این کشور مورد بحث قرار دادند.


روسیه با تلاش کشورهای غربی در پذیرفتن راه حل سازمان ملل برای روشن شدن راه استقلال این کشور مخالت کرد.


این کشور همچنین طرح نیکلای سرکوزی ، رییس جمهوری فرانسه مبنی بر تعین تاریخ شش ماهه پیش از صدور هر رایی در این زمینه شده ا ست. فرانسه می گوید در این فاصله زمانی می توان به راه حل مشخصی رسید.


نیکلای سرکوزی، رییس جمهوری فرانسه گفت که روسیه با طرح پیشنهادی کشورش درباره استقلال کوزوو مخالفت کرده است.


در مورد ایران، سران کشورهای صنعتی به این نتیجه رسیدند که درصورتی که ایران به خواسته سازمان ملل مبنی بر متوقف کردن فعالیت های غنی سازی تن ندهد، تحریم های بیشتری را علیه تهران وضع کنند.


XS
SM
MD
LG