لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۴:۵۷

«اعتصاب کارگران در کارخانه لاستیک البرز»


۱۳۰۰ کارگر کارخانه لاستيک البرز تهران در روزهای شنبه و يکشنبه در اعتراض به اجرا نشدن قول های وزارت صنايع و کارفرمای خود دست به اعتصاب زدند.

وزارت صنايع و کارفرمای کارخانه لاستيک البرز در پی اعتصاب دی ماه کارگران اين کارخانه، به آنان قول داده بودند تا حقوق آنان به موقع پرداخت شود و به وضعيت نابسامان توليد پايان داده شود.

بر اساس گزارش ها، کارگران لاستيک البرز در اين دو روز اقدام به تجمع در داخل و خارج از کارخانه کردند. همچنين شماری از کارگران، تعدادی لاستيک فرسوده را در محوطه کارخانه لاستيک البرز آتش زدند.

به دنبال آغاز اعتصاب کارگران در روز شنبه، اعلام شد که فرماندار اسلامشهر همراه با هيئتی از سازمان حمايت از صنايع برای رسيدگی به خواست های کارگران به اين کارخانه می رود، اما چنين نشد و کارگران روز يکشنبه اعتصاب خود را ادامه دادند.

به دنبال آن، به کارگران قول داده شد که مشکل پرداخت حقوق شان و نيز وضعيت نابسامان توليد در روز دوشنبه حل خواهد شد.

کارخانه لاستيک البرز از زمان واگذاری در دهه ۷۰ خورشیدی به بخش خصوصی، مشکلات اقتصادی پيدا کرد و کارگران در چند سال اخير حقوق خود را به طور مرتب دريافت نکرده اند و در عين حال، توليد لاستيک اين کارخانه به شدت کاهش يافته است.

پرداخت نشدن به موقع حقوق کارگران در ايران، مشکلی گسترده در ايران است که رسانه های رسمی نيز گاه و بيگاه به آن پرداخته اند.

خبرگزاری فارس روز ۱۶ بهمن گزارش داد که دهها تن از کارگران پروژه احداث تصفيه خانه آب شرب طبس با تجمع در مقابل ساختمان فرمانداری طبس، به پرداخت نشدن حقوق خود در هفت ماه اخير اعتراض کردند.

همين خبرگزاری روز ۱۱ بهمن به نقل از يک عضو شورای اسلامی شهر ساری نوشت که کارگران شرکتی شهرداری ساری، که با حقوق اندک زير خط فقر، امرار معاش می کنند، سه ماه حقوق خود را دريافت نکرده اند.

خبرگزاری ايلنا نيز روز ۱۱ بهمن نوشت که ۳۰۰ کارگر نئوپان شموشک در مقابل اداره کل کار و امور اجتماعی استان گلستان تجمع کردند.

اين کارگران نزديک به ۲۰ ماه حقوق ومزايا طلبکار هستند.

ايلنا همچنين به نقل از دبير اجرايی خانه کارگر استان مازندران، وضعيت کارگران نساجی مازندران را بسيار اسفناک توصيف کرد و نوشت: اين کارگران چند ماه حقوق دريافت نکرده اند و با مشکلات شديد روحی و شرمندگی نزد خانواده های خود مواجهند.

دبير اجرايی خانه کارگر استان قزوين نيز به همين خبرگزاری گفت: حقوق و مزايای ۱۱۵ کارگر کارخانه گوشت زياران از ۲۰ ماه پيش پرداخت نشده است.

در استان خوزستان که شمار زيادی از کارخانه ها با مشکل پرداخت حقوق کارگران مواجه هستند و از جمله، در کارخانه لوله سازی خوزستان در اهواز، حقوق ۴۰۰ کارگرا آن از ۱۸ ماه پيش پرداخت نشده است.

اين در حاليست که ۲۵۰ کارگر روزمزد اين کارخانه نيز از کار اخراج شده اند.
XS
SM
MD
LG