لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۰:۵۲

دادگاه،‌ عیسی سحرخیز را به ۶ ماه زندان محکوم کرد


وکیل عیسی سحرخیز، روزنامه نگار زندانی، خبر داد که موکلش هفته گذشته در یک حکم جدید و به اتهام «توهین به رئیس قوه قضائیه» به شش ماه زندان محکوم شده است.

محمود علیزاده طباطبایی روز چهارشنبه هفتم تیر، در مصاحبه با خبرگزاری ایلنا گفت که موکلش به این حکم اعتراض خواهد کرد تا پرونده در دادگاه تجدید نظر بررسی شود.

به گفته آقای علیزاده طباطبایی، اتهام موکلش «مصداق جرم سیاسی» است و براساس قانون جدید جرم سیاسی، «دادگاه باید با حضور هیئت منصفه تشکیل می شد»، اما دادگاه معتقد بوده که انتقاد آقای سحرخیز از آیت الله صادق لاریجانی، رئیس قوه قضائیه، جنبه «شخصی» داشته است.

براساس این گزارش، دادگاه درنهایت بدون حضور هیئت منصفه برگزار شد.

پیش از این محسن افتخاری، سرپرست دادگاه‌های کیفری استان تهران، خبر داده بود که «اولین پرونده جرم سیاسی» با ارجاع پرونده عیسی سحرخیز به دادگاه کیفری یک استان تهران تشکیل شده است.

با این حال، آقای افتخاری روز ۱۸ مهر سال گذشته اعلام کرد که این دادگاه با دادگاه کارکنان دولت درباره مصداق جرم سیاسی بودن اتهامات این روزنامه‌نگار زندانی اختلاف دارد.

عیسی سحرخیز که از ۱۱ آبان سال ۹۴ بازداشت شده، همچنان زندانی است و در شهریور ماه سال گذشته از سوی دادگاه انقلاب اسلامی به ۲۱ ماه زندان محکوم شد.

او در ماه‌های پایانی سال گذشته نیز به اتهام «نشر اکاذیب » علیه رهبر جمهوری اسلامی در دادگاه اولیه به شش ماه زندان دیگر محکوم شده بود. گزارشی از نتیجه بررسی این حکم در دادگاه تجدید نظر منتشر نشده است.

آقای سحر خیز پس از صدور این حکم در اعتراض به «نقض مکرر قوانین از سوی مقامات امنیتی و رعایت نکردن حقوق زندانیان» چند روز اعتصاب غذا کرد. وی پیش از آن نیز چندین بار اعتصاب غذا کرده بود.

عیسی سحرخیز در تیرماه سال ۸۸ و در پی بازداشت‌های گسترده روزنامه‌نگاران نیز دستگیر و به اتهام «توهین به رهبری و تبلیغ علیه نظام» به سه سال زندان محکوم شده بود که روز ۱۱ مهر ۹۲ از زندان آزاد شد.

به جز عیسی سحرخیز تعداد دیگری از روزنامه نگاران از جمله هنگامه شهیدی و احسان مازندرانی زندانی هستند.

شش تن از مدیران کانالهای تلگرامی که از اسفند ماه سال گذشته بازداشت شده اند، نیز همچنان زندانی هستند و تعدادی از آنان در اعتراض به وضعیت پرونده خود اعتصاب غذا کرده اند.

وضعیت آزادی رسانه ها و مطبوعات در ایران در گزارش سال ۲۰۱۷ سازمان گزارشگران بدون مرز در میان ١٨٠ کشور در رتبۀ ١٦۵ ارزیابی شده است.

در همین حال،‌ تعدادی از کانال‌های تگرامی روز سه شنبه ششم تیر خبر دادند که حامد طالبی وعلی اکبری، از دبیران خبرگزاری فارس، وابسته به سپاه پاسداران، به اتهام نقش داشتن در«سازماندهی» شعار دادن علیه حسن روحانی در راهپیمایی روز قدس دستگیر شده اند.

براساس گزارش‌ها، این دو دبیر خبرگزاری فارس پس از چند ساعت بازداشت آزاد شدند.

برخی از کانال‌های تلگرامی نزدیک به حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، آقای طالبی را به «سازماندهی»معترضان به حسن روحانی در راهپیمایی روز قدس متهم کرده بودند اما او پیش از دستگیری این اتهام را تکذیب کرده بود.

در راهپیمایی جمعه گذشته، عده‌ای در اطراف حسن روحانی شعارهای «مرگ بر منافق»، و«روحانی، بنی صدر پیوندتان مبارک» سر دادند که انتشار فیلم و تصاویر آن بازتاب‌های فراوانی در ایران داشته است.

در این ارتباط،‌ شماری از اصلاح طلبان و طرفداران حسن روحانی خواستار برخورد با توهین کنندگان به وی شده اند.

XS
SM
MD
LG