لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۴:۵۰

پیشنهاد ۱۱ میلیارد دلاری گازی هند به ایران


یک کنسرسیوم هندی برای سرمایه گذاری به میزان ۱۱ میلیارد دلار در پروژه توسعه میدان گازی «فرزاد–بی» در ایران ابراز تمایل کرده است.

به گزارش شبکه خبری «بلومبرگ»، شرکت «او ان جی سی» هند که رهبری این کنسرسیوم را بر عهده دارد گفته است تا زمانی که ایران بازگشت سود معقولی را در این پروژه تضمین کند، زیرساخت‌های لازم برای صادرات گاز مایع را نیز خواهد ساخت .

به گفته مدیر عامل واحد سرمایه گذاری خارجی شرکت «نفت و گاز طبیعی»، بزرگترین شرکت اکتشافی هند، «او ان جی سی» پیشنهاد سرمایه گذاری به میزان ۶ میلیارد دلار در میدان گازی فرزاد-بی را به ایران داده و اعلام کرده است که بقیه را برای ساخت تاسیسات صادرات ال ان جی هزینه خواهد کرد. این گروه در پی سود ۱۸ درصدی هستند و شرکت‌های هندی تمایل دارند تمام گاز صادراتی به دست آمده را خریداری کنند.

این مقام مسئول گفت: «ما بهترین پیشنهاد خود را به ایرانیان داده ایم. قبول یا رد این پیشنهاد به عهده آنهاست.»

در حالی که هند، چهارمین خریدار بزرگ ال ان جی در جهان، برنامه ریزی کرده است تا از سوخت‌های پاک به منظور پاسخ به تقاضای روزافزون انرژی در این کشور استفاده کند، ایران از تحریم‌های بین المللی که سرمایه گذاری در بخش انرژی اش را ناتوان کرده بود رهایی یافته است.

بر اساس گزارش ها، قرار است ایران روز دشونبه ۱۲ تیر قرارداد رسمی با توتال فرانسه و سی ان پی سی چین برای توسعه میدان گازی پارس جنوبی، بزرگترین میدان گازی جهان، امضا کند.

امیرحسین زمانی نیا، معاون وزیر نفت ایران، ماه گذشته اعلام کرد مذاکرات با طرف هندی در مورد میدان گازی فرزاد-بی در حال انجام است و بسیار پیشرفت کرده است. به گفته او، ایران همچنین در حال مذاکره با «گازپروم» روسیه در مورد توسعه میدان های فرزاد است.

قرار بود تهران و دهلی نو تا ماه فوریه قراردادی برای توسعه این میدان امضا کنند، که به گفته هند حدود ۵۴۰ میلیارد مترمکعب ذخیره گاز دارد. این کنسرسیوم دست کم از سال ۲۰۰۹ تاکنون در پی کسب حق امتیاز توسعه میدان گازی فرزاد-بی بوده است.

تاخیر در رسیدن به یک نتیجه قطعی در مذاکرات به تجارت بین دو کشور صدمه زده است. هند، که حتی در زمان تحریم‌های غرب علیه ایران نیز به خرید نفت خام از این کشور ادامه داد، به تازگی واردات نفت از ایران را کاهش داده است. این کار اقدام متقابل ایران را در پی داشته است.

هند در حال ترویج استفاده بیشتر از سوخت‌های پاک به منظور کاهش استفاده از سوخت‌های آلاینده، مانند ذغال‌سنگ و کک نفت، یکی از محصولات جانبی پالایش نفت، است تا به هدف کاهش انتشار آلاینده‌ها به میزان یک سوم تا سال ۲۰۳۰ دست یابد.

شرکت‌های «او ان جی سی» و «ایندین اویل» هرکدام سهم ۴۰ درصدی در بلوک فارسی که دربرگیرنده میدان فرزاد-بی است دارند، در حالی‌که سهم شرکت «اویل ایندیا» درآن ۲۰ درصد است.

XS
SM
MD
LG