سازمان پزشکان بدون مرز روز یکشنبه اعلام کرد که در یک سال گذشته از زمان حمله هوایی به بیمارستان پزشکان بدون مرز در قندوز، بیش از هفتاد حمله به مراکز درمانی تحت حمایت این سازمان در یمن و سوریه صورت گرفته است.
بر اساس گزارش خبرگزاری آلمان گزارش سازمان پزشکان بدون مرز، یکشنبه ۱۱ مهر، در آستانه سالگرد حمله هوایی به بیمارستان کندوز منتشر شده که به کشته شدن ۴۲ تن انجامید. حملهای که پس از آن ایالات متحده اعلام کرده «به اشتباه» و با تصور حمله به یک مقر طالبان صورت گرفته است.
حملاتی از این دست به بیمارستانها و مراکز درمانی به صدور قطعنامهای از سوی شورای امنیت سازمان ملل منجر شد، اما بر اساس اعلام سازمان پزشکان بدون مرز بیمارستانها و مراکز این گروه همچنان مورد حملاتی قرار گرفته است.
این سازمان میگوید در یک سال گذشته در کشورهای یمن و سوریه، ۷۷ حمله به مراکز درمانی تحت پوشش این سازمان صورت گرفته است.
در این زمینه سازمان پزشکان بدون مرز بار دیگر از شورای امنیت خواسته است که قطعنامه خود در مورد حمایت از مراکز درمانی در مناطق جنگزده را که در بهار امسال صادر شده، اجرایی کند.
گزارش خبرگزاری آلمان حاکی است که از زمان حمله هوایی سال گذشته به بیمارستان قندوز، صدها هزار تن از ساکنان شمال شرقی افغانستان از خدمات و مراقبتهای درمانی محروم ماندهاند.
در این زمینه رئیس شعبه بلژیک پزشکان بدون مرز روز یکشنبه در کنفرانسی خبری در کابل گفته است که این سازمان به دنبال بازگشایی درمانگاه قندوز است، اما هنوز جدول زمانی مشخصی برای این موضوع وجود ندارد.
پزشکان بدون مرز در اردیبهشت امسال هم با ابراز ناامیدی از «نشست جهانی انساندوستانه» اعلام کرده بود که نقض قوانین انساندوستانه بینالمللی، از جمله حمله به بیمارستانها و غیرنظامیان، بدون آنکه کاسته شود، همچنان ادامه دارد.
در هفتههای گذشته نیز خبرهای مختلفی در مورد حمله به مراکز درمانی از جمله مراکز تحت پوشش پزشکان بدون مرز منتشر شده بود.
روز یکشنبه فعالان مدنی در مناطق تحت تصرف شورشیان در حلب، نیروی هوایی ارتش بشار اسد و متحدان روسی او را، به حملات هوایی به یکی از بیمارستانهای اصلی شهر متهم کردند. حملهای که دو کشته و چندین زخمی بر جای گذاشت.
پیش از آن در هفتم مهر ماه هم خبرگزاری رویترز خبر داد که بیمارستانهای ام۱۰ و ام۲، دو بیمارستان اصلی حلب هدف بمباران شدید هواپیماهای ارتش روسیه یا سوریه قرار گرفتهاند و شدت ویرانی ناشی از این بمباران در حدی بوده که این مراکز درمانی دیگر قابل استفاده نیستند.
در یمن نیز هفته گذشته بر پایه گزارش پزشکان بدون مرز، دو مرکز درمانی مورد حمله ائتلاف تحت رهبری عربستان قرار گرفتند که این دو حمله ۲۰ کشته و ۳۲ مجروح بر جا گذاشته است.
در حادثهای دیگر در اواخر مردادماه نیز، حمله هوایی ائتلاف عربی به رهبری عربستان به یک بیمارستان پزشکان بدون مرز چندین کشته برجای گذاشت.