لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۸:۵۶

دادگاه تجدید نظر ویرجینیا اعتراض به فرمان مهاجرتی ترامپ را بررسی می‌کند


در تازه‌ترین چالش قضایی روز دوشنبه به استدلال‌های مخالف فرمان ریاست جمهوری دونالد ترامپ برای ممنوعیت موقت ورود شهروندان چند کشور مسلمان در دادگاه فرجام ویرجینیا رسیدگی می‌شود.

این جلسه یک ساعت طول خواهد کشید و استدلال‌های مخالف به صورت شفاهی به دادگاه ارائه خواهند شد.

خبرگزاری رویترز یادآوری می‌کند که بر اساس فرمان ریاست جمهوری که شش مارس صادر شد، ورود شهروندان کشورهای ایران، لیبی، سوریه، سومالی، سودان و یمن به مدت ۹۰ روز محدود شده است.

فرمانی که در ماه مارس صادر شد دومین اقدام دونالد ترامپ برای محدود کردن سفر شهروندان برخی از کشورها به آمریکا بود. اولین فرمان که در ۲۷ ژانویه صادر شد، موجی از هرج و مرج و اعتراض را در فرودگاه‌ها به وجود آورد و بالاخره مراجع قضایی اجرای آن را متوقف کردند.

هدف از صدور فرمان دوم فایق آمدن بر ایرادهای حقوقی در فرمان اولیه بود ولی حتی قبل از اجرایی شدن آن در تاریخ ۱۶ مارس، برخی از دادگاه‌ها آن را مغایر قانون اساسی تشخیص داده و متوقف کردند.

از جمله یک قاضی فدرال در ایالت هاوایی، بخشی از محدودیت مقرر در این فرمان و همین طور بخش مربوط به تعلیق پذیرش پناهجویان به مدت ۱۲۰ روز را متوقف کرده، و قرار است روز ۱۵ ماه مه، دادگاهی در سانفرانسیسکو شکایات و فرجام در مورد این فرمان را بررسی کند.

شکایات به دادگاه فرجام مریلند در ویرجینیا شامل شش نفر می‌شود که برخی از آنها شهروندان آمریکا هستند و می‌گویند این محدودیت باعث خواهد شد اعضای خانواده‌های آنها نتوانند وارد آمریکا شوند.

در این شکایات ادعا می‌شود که فرمان ریاست جمهوری، قانون مهاجرت فدرال و بخشی از ماده اول قانون اساسی آمریکا را نقض می‌کند که طبق آن دولت حق ندارد براساس تعلقات دینی تبعیض قایل شود.

دولت در شواهد و استدلال‌هایی که به دادگاه ارائه داده می‌گوید «این ادعاها گمانه‌زنی است و نه واقعی، و در هیچیک از موارد شاکیان نتوانسته‌اند آسیبی را ثابت کنند که نتیجه مستقیم این فرمان باشد.»

وکلای دولت آمریکا در عین حال می‌گویند دادگاه نباید حکم خود را بر مبنای اظهارات دونالد ترامپ در دوران کارزار انتخاباتی صادر کند که گفته بود اگر رئیس جمهور شود ورود مسلمانان را ممنوع خواهد کرد. به گفته آنها این اظهارات او مربوط به قبل از شروع دوره ریاست جمهوری اوست.

اما وکلای اتحادیه آزادی‌های مدنی آمریکا که از شاکیان این فرمان دفاع می‌کنند در لایحه‌ای که به دادگاه تسلیم کرده‌اند گفته‌اند اظهارات قبل از انتخابات دونالد ترامپ را نمی‌توان نادیده گرفت.

آنها در بخشی از لایحه خود نوشته‌اند: «پرزیدنت ترامپ علناً خود را به یک هدف غیرقابل دفاع متعهد کرد و آن ممنوع کردن ورود مسلمانان به آمریکا بود.»

نتیجه این دادگاه هر چه باشد به احتمال زیاد یکی از طرفین علیه آن اعتراض خواهد کرد و در نتیجه قضاوت نهایی در مورد آن به دیوان عالی آمریکا ارجاع خواهد شد.

XS
SM
MD
LG