لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۲:۵۴

بخشی از بدهی هند با «لغو محدودیت انتقال به یورو» پرداخت شد


در آستانه سفر نخست‌وزیر هند به تهران، مدیرکل سیاسی وزارت خارجه ایران خبر داد که «محدودیت‌های انتقال بانکی به یورو» برای جمهوری اسلامی «برداشته شده» و معادل ۷۵۰ میلیون دلار از بدهی شرکت‌های هندی «به یورو» به حساب بانک مرکزی ایران در ترکیه واریز شده است.

به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا، حمید بعیدی‌نژاد روز یکشنبه دوم خرداد، در کانال تلگرام خود نوشت: «انتقال مبلغ معادل ۷۵۰ میلیون دلار به یورو از قسط اول از پرداخت بدهی شرکت‌های هندی به حساب بانک مرکزی ایران در ترکیه، نشان داد که محدودیت‌های انتقال بانکی مبالغ بالا و همچنین تبدیل آن مبالغ از ارزهایی مانند روپیه به یورو از میان برداشته شده است».

رسانه‌های هندی پیش از این بدهی پالایشگاه‌های این کشور به ایران را شش میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار اعلام کرده بودند.

پس از توافق اتمی وین، اداره کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خرانه‌داری آمریکا موافقت کرده بود که یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار از دارایی‌های نفتی ایران در هند، طی دو نوبت به حساب بانک مرکزی جمهوری اسلامی در عمان واریز شود.

رسانه‌های ایران در مهر ماه سال گذشته خبر داده بودند که این مبلغ پرداخت شده است.

در همین حال روزنامه «لیومینت» هند، خبر داده که در روزهای گذشته پالایشگاه «مانگلور» حدود ۵۰۰ میلیون دلار و پالایشگاه «ایندین اویل» ۲۵۰ میلیون دلار به حساب ایران واریز کرده‌اند.

به گفته این روزنامه، پالایشگاه «اسار» نیز برای واریز ۵۰۰ میلیون دلار به حساب ایران آماده می‌شود.

براساس این گزارش همه این مبالغ با ارز یورو و از طریق «یونیون بانک» هند به حساب شرکت ملی نفت ایران در «هالک بانک» ترکیه واریز شده است.

خبرگزاری رویترز روز جمعه، ۱۷ اردیبهشت، خبر داده بود که بانک‌های مرکزی ایران و هند توافق کرده‌اند که بدهی نفتی شش میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلاری دهلی‌نو به تهران از طریق بانک‌های اروپایی تسویه شود.

دارمندرا پرادهان، وزیر نفت هند، به این خبرگزاری گفته بود که خریداران نفت ایران از سال ۲۰۱۱ به خاطر تحریم‌ها از تسویه پول توسط سیستم جهانی بانکی منع شده بودند.

هند در آغاز تحریم‌ها، ۵۵ درصد پول نفت وارداتی از ایران را از طریق هالک بانک ترکیه تسویه می‌کرد، اما این بانک به خاطر تحریم‌های آمریکا در سال ۲۰۱۳ مجبور به توقف عملیات نقل و انتقال پول نفت ایران شد.

دهلی‌نو از آن زمان ۵۵ درصد پول نفت ایران را در حسابی با ارز خارجی در یک حساب بانکی در خود هند واریز می‌کرد و ۴۵ درصد باقی پول از طریق ارز روپیه به حساب ایران در بانک «یو سی او» هند واریز می‌شد. ایران تنها اجازه داشت از این پول برای خرید کالاهای مجاز از خود هند استفاده کند.

گزارش‌ها حاکی است، نارِندْرا مودی، نخست‌وزیر هند، بعدازظهر یکشنبه دوم خرداد، در رأس یک هیئت بلندپایه سیاسی، اقتصادی و فرهنگی وارد تهران شد.

به گزارش خبرگزاری ایرنا، توسعه بندر چابهار، سرمایه‌گذاری در بخش نفت و گاز، افزایش مبادلات تجاری و بازرگانی و امضای تفاهم‌نامه و برنامه همکاری فرهنگی دو کشور از جمله اهداف این سفر عنوان شده‌است.

آقای بعیدی نژاد در بخش دیگری از مطلب خود نوشت که در هفته اخیر بانک‌های «متوسط» اروپایی «برای اولین بار امکان انتقال ارز از بانک‌های ایرانی به موسسات خارج از کشور را تسهیل کردند».

در هفته‌های گذشته مقامات جمهوری اسلامی از جمله ولی‌الله سیف، رئیس بانک مرکزی، ضمن ابراز نارضایتی از دستاوردهای توافق اتمی وین برای جمهوری اسلامی گفته‌اند که هنوز روابط بین‌المللی بانکی ایران عادی نشده است.

وزیر خارجه آمریکا و همتایان او از بریتانیا، آلمان، فرانسه و نیز مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، روز پنج‌شنبه ۳۰ اردیبهشت‌ماه در بیانیه‌ای از بانک‌ها و بازرگانان خواسته بودند از فرصت‌های سرمایه‌گذاری قانونی در ایران چشم‌پوشی نکنند.

این کشورها همچنین اعلام آمادگی کرده‌اند که تردیدها در این مورد را رفع کنند.

محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران، ضمن استقبال از این بیانیه گفته که جمهوری اسلامی پس از توافق اتمی وین به «آنچه باید» نرسیده و در کنار بیانیه‌ها، باید «اقدامات عملی» هم انجام شود.

XS
SM
MD
LG