لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۱:۳۹

سخنگوی شورای نگهبان: احراز صلاحیت داوطلبان زن خبرگان ممکن است


سخنگوی شورای نگهبان می‌گوید «برداشت» او از «رفتار فقهای شورای نگهبان» اين است که وقتی از زنان برای آزمون احراز صلاحيت دعوت کرده‌اند، يعنی امکان احراز بقيه شرايط هم هست.

بر اساس گزارش خبرگزاری صدا و سیما، نجات‌الله ابراهیمیان، روز شنبه ۱۸ دی ماه، همچنین گفت که در مورد «تک تک داوطلبان خانم» نمی‌‌تواند اظهار نظر کند، ولی به طور کلی [در مورد آنها هم] بايد موضوع احراز صلاحيت‌ها بررسی شود.

براساس گزارش‌ها ۱۶ زن در انتخابات مجلس خبرگان رهبری کاندیدا شده‌اند، اما مشخص نیست چند تن از آنها برای آزمون فقهی خبرگان دعوت شده‌اند. در دوره‌های قبلی مجلس خبرگان رهبری تاکنون هیچ زنی حضور نداشته، و همچنین در هیچیک از دوره‌های چهارگانه انتخابات خبرگان، هیچ زنی در معرض انتخاب قرار نگرفته است.

این در حالی است که محمد یزدی، رئیس مجلس خبرگان رهبری و احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان، ضمن انتقاد از ثبت‌نام ۸۰۰ کاندیدا برای انتخابات مجلس خبرگان رهبری از ثبت‌نام زنان در این انتخابات نیز انتقاد کرده‌اند.

تأکید دوباره بر احتمال احراز صلاحیت غایبان آزمون

سخنگوی شورای نگهبان می‌گوید، ممکن است صلاحیت کاندیداهایی که در آزمون مجلس خبرگان رهبری شرکت نکرده‌اند «احراز» شود، اما عدم شرکت کاندیداهایی که «حد علمی» مورد نظر فقهای شورای نگهبان را ندارند، «ابزار احراز اجتهاد» آنان را «سلب می‌کند».

به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا آقای ابراهیمیان، گفت که ممکن است «براساس اختیاراتی که قانون به فقهای شورای نگهبان داده، اجتهاد داوطلبی برای فقها احراز شود حتی اگر آن فرد در آزمون علمی شرکت نکرده باشد».

وی اضافه کرد: «اگر داوطلب این میزان از حد علمی را نداشته باشد که فقها بتوانند بدون نیاز به شرکت وی در آزمون علمی، اجتهاد آن فرد را تأیید کنند، شرکت نکردن داوطلب در آزمون، ابزار احراز اجتهاد را از فقها سلب می‌کند».

در روزهای گذشته شرکت نکردن تعدادی از کاندیداهای سرشناس مجلس خبرگان رهبری از جمله حسن خمینی، مرتضی آقاتهرانی و محمود امجد در آزمون برگزارشده توسط شورای نگهبان خبرساز شده است.

در همین حال حسین شریعتمداری، نماینده رهبر جمهوری اسلامی در روزنامه کیهان، در سرمقاله روز شنبه این روزنامه ضمن انتقاد از شرکت نکردن حسن خمینی در این آزمون، به شورای نگهبان توصیه کرد که در تأیید صلاحیت او «استثنا» قائل نشود.

او همچنین اعلام کرد که یکی از «اعضای برجسته» هیئت رئیسه مجلس خبرگان در تماس با حسن خمینی از وی برای حضور در آزمون «دعوت کرده است».

با این حال وب‌سایت انتخاب با اشاره به تماس‌های تلفنی خبرنگارش با محمود هاشمى شاهرودى، محمدعلی موحدى كرمانى، احمد خاتمى، قربانعلی درى نجف‌آبادى و هاشم حسينى بوشهرى، نوشت که این پنج عضو هیئت رئیسه خبرگان اعلام کرده‌اند که هیچ تماسی با حسن خمینی نداشته‌اند.

پیش از این شماری از سایت‌های خبری از جمله خبرگزاری تسنیم گزارش داده بودند که شورای نگهبان با فرستادن پیامک، از حسن خمینی برای شرکت در آزمون انتخابات خبرگان دعوت کرده، اما علی خمینی روز سه‌شنبه ۱۵ دی، گفته بود که از سوی شورای نگهبان هیچ دعوتنامه یا پیامکی برای حسن خمینی فرستاده نشده است.

پس از کاندیداتوری حسن خمینی در انتخابات مجلس خبرگان رهبری، برخی از منصوبان آیت‌الله علی خامنه‌ای از جمله علی سعیدی، نماینده رهبر جمهوری اسلامی درسپاه پاسداران و صادق آملی لاریجانی، رئیس قوه قضائیه، از «علامه» خوانده شدن حسن خمینی توسط اکبر هاشمی رفسنجانی در فروردین ماه امسال انتقاد کرده بودند.

با این حال به گزارش وب‌سایت جماران، مرتضی جوادی آملی، فرزند عبدالله جوادی آملی، از مراجع تقلید قم، در نامه‌ای، حسن خمینی را «آیت‌الله»خوانده و از کاندیداتوری او درمجلس خبرگان رهبری ابراز «خرسندی» کرده است.

XS
SM
MD
LG