لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۲۰:۳۰

آخرین گزارش‌ها در مورد حادثه پلاسکو؛ «جسد شش فرد مفقود، هنوز کشف نشده است»


دو روز پس از پایان عملیات گودبرداری بقایای ساختمان پلاسکو، روزنامه شهروند خبر داد که جسد شش شهروند مفقود شده در این حادثه هنوز کشف نشده و جسد چهار نفر از افراد شاغل در این مجتمع «در سکوت» به خاک سپرده شده‌اند.

این روزنامه در شماره روز یکشنبه دهم بهمن، خبر داد که روز پنجشنبه جسد حیدر، روز جمعه جسد جواد و روز جمعه جسد حبیب، سه نفر از افراد شاغل در ساختمان پلاسکو، به خاک سپرده شده است. در این گزارش اشاره‌ای به نام خانوادگی این افراد نشده است.

برادرزاده حیدر، در گفت‌وگو با روزنامه شهروند گفت که ساعت یک ظهر روز حادثه عمویش به یکی از سرکارگران «پیامک فرستاده و گفته که در موتور خانه گیر افتاده‌اند».

او گفت که در نهایت یکشنبه شب، جسد سه نفر در حالی که سوخته بودند پیدا شده و به همین دلیل از پسر عمویش و دیگر خانواده‌های قربانیان پلاسکو آزمایش دی.ان.‌ای گرفته شده تا هویت آنان مشخص شود.

پیش از این نیز گزارش‌هایی درباره ارسال پیامک از سوی برخی افراد محبوس در موتورخانه ساختمان پلاسکو منتشر شده بود اما مقام‌های آتش‌نشانی این گزارش‌ها را تکذیب کرده بودند و در نهایت هیچ فرد مفقود شده‌ای، زنده پیدا نشد.

یکی دیگر از بستگان حیدر نیز روزنامه شهروند گفته است که برای قبر و سنگ قبر او «دو‌میلیون و ششصد و چهل هزار تومان» هزینه شده است.

در همین حال روزنامه ایران نیز در گزارشی اعلام کرد که بهشت زهرا از خانواده «حیدر پهلوانی» دو میلیون تومان بابت هزینه‌های دفن دریافت کرده و پس از انتشار این موضوع در شبکه‌های اجتماعی، این پول را به خانواده او بازگردانده است.

پیش از این مقام‌های شهرداری اعلام کرده بودند که بهشت زهرا هزینه‌ای بابت دفن کشته‌شدگان حادثه پلاسکو دریافت نخواهد کرد.

در همین حال پسر حبیب، یکی دیگر از کارگران کشته شده در این حادثه گفته است که قرار است جنازه پدرش به محل تولدش منتقل شود و شهرداری یک‌میلیون و ۸۶ ‌هزار تومان برای هزینه‌های تشییع جنازه پرداخت کرده است.

در گزارش روزنامه شهروند اعلام شده که درباره سرنوشت شش نفر از مفقودشدگان این حادثه از جمله قاسم شجاعی، نگهبان ساختمان پلاسکو، اطلاعی در دست نیست.

انتشار این گزارش در حالی است که عملیات جست‌وجو و آواربرداری بقایای ساختمان پلاسکو، پس از ۹ روز در روز جمعه هشتم بهمن، خاتمه یافت و در مجموع پیکر ۱۵ آتش‌نشان و چهار شهروند از زیر آوار خارج شد.

یک روز پیش از آن غلامعلی کریمی، جانشین نیروی انتظامی استان تهران، گفته بود که بررسی‌ها درباره شش فرد مفقود شده در این حادثه ادامه دارد.

روز شنبه حسن روحانی، رئیس‌جمهور ایران، هیئت ویژه‌ای را متشکل از چهره‌های دانشگاهی با تخصص عمران، بیمه، حقوق، و مدیریت شهری، مأمور تهیه گزارشی ملی درباره حادثه پلاسکو کرده بود.

در این زمینه رئیس دفتر آقای روحانی خبر داد که اولین نشست این هیئت روز یکشنبه با حضور شهردار تهران، رئیس بنیاد مستضعفان، دادستان تهران، و وزیران کشور، کار و رفاه ‏‏اجتماعی، راه و شهرسازی، و دادگستری تشکیل شده است.

محمد نهاوندیان «اغراض سیاسی و جناحی را آفتی بزرگ در مسائل کلان و ملی» ‏‏دانست و تأکید کرد که این هیئت «هرگز به دنبال مقصر‏سازی نیست» و مهم‌ترین هدف آن «ارائه راه حل و اصلاحات ساختاری و مدیریتی» برای عدم تکرار ‏حوادث ‏‏مشابه در آینده است.‏

بر اساس تبصره بند ۱۴ ماده ۵۵ قانون شهرداری‌ها، شهرداری مسئول رفع خطر از ساختمانهای در معرض خطر است و اگر دستور این نهاد به مالکان ساختمان‌های در معرض خطر اجرا نشود، این نهاد خود اقدام به رفع خطر خواهد کرد و هزینه مصرف شده را به اضافه ۱۵ درصد خسارت از مالکان دریافت خواهد کرد.

مالک ساختمان پلاسکو بنیاد مستضعفان، از نهادهای اقتصادی زیر نظر رهبر جمهوری اسلامی، است و در روزهای گذشته برخی منابع خبری مدعی شده‌اند که شهرداری تهران به همین دلیل از پلمب آن خودداری کرده است.

در همین حال برخی از اعضای شورای شهر به نقل از هیئت امنای ساختمان پلاسکو اعلام کرده‌اند که سازمان آتش‌نشانی تنها «یک بار» این ساختمان را بازرسی و اعلام کرده که «تأسیسات ساختمان برای مقابله با بحران قابل قبول است، اما پلکان آتش‌نشانی ندارد».

به گفته هیئت امنای ساختمان پلاسکو، هزینه ساخت این پلکان بر عهده مالک یعنی بنیاد مستضعفان بوده و به همین دلیل اخطاریه آتش‌نشانی در اختیار این بنیاد قرار گرفته است.

برخی اظهار نظرها درباره مقصر بودن بنیاد مستضعفان و شهرداری تهران در حادثه پلاسکو در حالی است که آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، در پیام خود به مناسبت حادثه پلاسکو اعلام کرده بود که «در حال حاضر همه تلاش‌ها باید برای نجات جان گرفتارشدگان جهت‌‌دهی شود» و « رسیدگی به علل حادثه مسئله بعدی است».

آقای خامنه ای روز یکشنبه هم در دومین پیام خود ضمن تقدیر از آتش نشانان کشته‌شده در این حادثه نوشت: «خانواده‌های داغدار و همه‌ ملت ایران به این عزم و شهامت برخاسته از ایمان ببالند و صاحب نظران، این پدیده را در تحلیل‌ها و محاسبات خود درباره‌ ایران و ایرانی مؤمن به حساب آورند. این حادثه از سویی غم‌انگیز و از سویی افتخارآمیز است».

او در این پیام از نهادهایی که علمیات آواربرداری و جست‌وجوی مفقودان حادثه پلاسکو را انجام داده‌اند، تشکر کرده است.

در پیام دوم رهبر جمهوری اسلامی نیز اشاره‌ای به شناسایی مقصران احتمالی حادثه پلاسکو نشده است.

پیش از این برخی از کاربران شبکه‌های اجتماعی با یادآوری پیام رهبر جمهوری اسلامی درباره حادثه تصادف دو قطار در سمنان که در آن خواستار شناسایی مقصران حادثه شده بود، از پیام آیت‌الله خامنه‌ای درباره حادثه پلاسکو انتقاد کرده بودند.

XS
SM
MD
LG