لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۰:۵۶

اخلال در سخنرانی سخنگوی دولت در هویزه با شعارهایی علیه دولت


سخنرانی محمد باقر نوبخت، سخنگوی دولت حسن روحانی، در جمع بازدیدکنندگان از مناطق به جای مانده از جنگ ایران و عراق، در هویزه در استان خوزستان، به دلیل شعار دادن پیاپی تعدادی از حاضران نیمه تمام مانده است.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، محمد باقر نوبخت روز شنبه هفتم فروردین، در سخنان خود گفت: «روزهای سختی بر ما می‌گذرد و همچنان مشکلاتی از آثار مجموعه تحریم‌ها باقی مانده است».

وی اضافه کرد: «پاره کردن زنجیره‌های تحریم همانند احساسی است که در پیشروی در عملیات در دوران دوران دفاع مقدس وجود داشت».

به گزارش خبرگزاری فارس و تعدادی از وب‌سایت‌های خبری، پس از این سخنان آقای نوبخت مبنی بر مقایسه برداشته شدن تحریم‌ها با عملیات‌های نیروهای نظامی ایران در جنگ با عراق، گروهی از حاضران شعارهایی چون «دولت تدبیر و امید، بصیرت، بصیرت» و «مرگ برآمریکا» سر داده‌اند.

آقای نوبخت در واکنش به این شعارها گفته است: «فکر نمی‌کنم این بیانات در همسویی با شعار همدلی و همزبانی دولت و ملت باشد... این اختلاف همان چیزی است که دشمن ما انتظار آن را دارد. همه با هم باید علیه دشمن شعار دهیم. درود بر شما».

سفرهای مربوط به بازدید از مناطق به جای مانده از جنگ ایران و عراق مشهور به «کارون‌های راهیان نور» با هماهنگی سازمان بسیج مستضعفین برگزار می‌شود.

با وجود تأیید رسمی توافق اتمی وین از سوی رهبر جمهوری اسلامی، همچنان برخی از حامیان او از این توافق به شدت انتقاد می کنند.

سر دادن شعار علیه دولت در خلال سخنرانی سخنگوی دولت، در حالی است که در سخنرانی رهبر جمهوری اسلامی در روز اول فروردین در مشهد، نیز زمانی که او از آمریکا به عنوان «دشمن» نام برد، برخی از حاضران شعار «دولت تدبیر و امید، بصیرت، بصیرت» سر دادند.

با این حال آیت‌الله خامنه ای در واکنش به این شعار گفت که «فراموش نکنید که ما گفتیم دولت و ملت باید همدل و همزبان باشند».

رهبر ایران در این سخنرانی همچنین با اشاره به توافق اتمی وین به نقل از محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران، اعلام کرد که تیم مذاکره اتمی ایران در مواردی نتوانسته «خط قرمز»های اعلام شده از سوی او را رعایت کند.

در ماه‌های گذشته نیز سخنرانی تعدادی از شخصیت‌های سیاسی به دلیل اخلال در آنها نیمه تمام مانده است.

از جمله در سال گذشته، سخنرانی‌های الهه کولایی در شیراز و اراک، و سخنرانی رسول منتجب‌نیا و هادی غفاری در کرج «به دلیل تهدید نیروهای تندرو» پیش از برگزاری لغو شده بود.

روز دوشنبه ۱۶ آذر نیز سخنرانی محمدعلی نجفی و محسن مهرعلیزاده در دانشگاه علامه طباطبایی، پیش از برگزاری به دلیل پرتاب «گاز فلفل» یا «گاز اشک آور» در سالن مراسم لغو شده بود.

در همان روز همچنین سخنرانی آذر منصوری و جهانبخش خانجانی، دو فعال اصلاح‌طلب، در دانشگاه شهید چمران اهواز پس از تجمع نیروهای بسیج دانشجویی و «حمله» آنان به آذر منصوری برگزار نشد.

پیش از آن نیز به سخنرانی آذر منصوری در دانشگاه آزاد یاسوج و سخنرانی عبدالواحد موسوی لاری در قرچک حمله شده بود.

با این حال غلامحسین محسنی اژه‌ای، سخنگوی قوه قضائیه، در واکنش به حمله به برخی از این سخنرانی‌ها، تنها توصیه کرده بود که سخنرانی‌هایی که ممکن است واکنش برخی گروه‌ها را به دنبال داشته و «فضا را به هم بریزد» اصلاً برگزار نشود.

در همین حال دادگاه حمله به علی مطهری در شهر شیراز در ۱۸ اسفند ۹۳، شش نفر از حمله‌کنندگان به او را به دو سال حبس و ۱۰ ضربه شلاق «تعلیقی» و دو حمله‌کننده دیگر را به چهار و نیم ماه حبس و ۳۷ ضربه شلاق «تعلیقی» محکوم کرده که این حکم‌ها به مدت دوسال و یک سال «تعلیق» شده‌اند.

در احکام «تعلیقی»، اگر متهم در مدت تعیین‌شده توسط دادگاه به دلیل جرم مشابه دیگری محکوم نشود، حکم صادره اجرا نخواهد شد.

آقای مطهری پیش از این تلویحاً برخی از مهاجمان به خود را وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی معرفی کرده‌ بود، و چندی پس از صدور این حکم نیز وکیل او خبر داد که مرحله دوم دادگاه حمله به مطهری در شیراز «در دستور کار دادسرای نظامی» است.

XS
SM
MD
LG