لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۲:۳۸

جمهوری اسلامی متهم به «اقدام علیه کردهای سوریه»


آسیه عبدالله، رهبر «حزب اتحاد دموکراتیک»؛ حزب اصلی کردهای سوریه
آسیه عبدالله، رهبر «حزب اتحاد دموکراتیک»؛ حزب اصلی کردهای سوریه

کردهای سوریه، حکومت ایران و حزب‌الله لبنان را متهم کرده‌‌اند که در نبردهای چند روز گذشته بین ارتش سوریه و یگان‌های مدافع خلق در شهر حسکه، علیه مواضع کردها جنگیده‌اند.

طی روزهای گذشته درگیری‌هایی بین نیروهای ارتش سوریه و «یگان‌های مدافع خلق» وابسته به کردهای سوریه در منطقه حسکه، واقع در شمال شرقی سوریه رخ داده است. همچنین برای نخستین بار طی چند سال گذشته، جنگنده‌های سوریه مواضع کردها در این شهر را هدف قرار داده‌اند. گفته می‌شود علاوه بر افراد نظامی، چندین غیرنظامی کرد نیز کشته و زخمی شده‌اند.

«مجلس سوریه دموکراتیک» که مجلسی متشکل از نیروهای کرد و برخی همپیمانان آنها در شمال سوریه است در بیانیه‌ای دولت‌های ترکیه و ایران را به حمایت از حملات حسکه متهم کرده است.

همچنین یکی از اعضای شاخه خبررسانی «یگان‌های مدافع خلق» به رادیو فردا گفت که نیروهای آنها در چندین نقطه از حسکه با نیروهای نظامی جمهوری اسلامی و نیروهای حزب‌الله لبنان مواجه بوده‌اند.

لینک مستقیم


در همین ارتباط آسیه عبدالله، رهبر «حزب اتحاد دموکراتیک»؛ حزب اصلی کردهای سوریه در گفت‌وگو با رادیو فردا می‌گوید: «حکومت ایران از بشار اسد حمایت می‌کند. هر کجا دولت سوریه در منگنه قرار می‌گیرد، جمهوری اسلامی وارد عمل می‌شود. نیرویی تحت عنوان «دفاع الوطنی»، از سوی جمهوری اسلامی سازمان داده شده. اکنون این نیرو است که در جایی مثل حسکه و یا قامیشلو می‌‌خواهد اصطکاک و درگیری ایجاد کند».

رهبر حزب اتحاد دموکراتیک در ادامه تأکید می‌کند که بدون کمک مقام‌های جمهوری اسلامی و نیروهای همسو با دولت سوریه، نیروهای بشار اسد، نمی‌توانند علیه مواضع کردها اقدامی انجام بدهند.

او می‌‌افزاید: «در حال حاضر دولت سوریه علیه کردها اقدام می‌کند و جنگنده‌هایش مواضع کردها و غیرنظامیان را هدف قرار می‌دهند. این اقدامات با حمایت سیاسی و نظامی و حمایت دولت ترکیه و همچنین جمهوری اسلامی صورت می‌گیرد».

مقامات جمهوری اسلامی و ترکیه، هنوز به این اتهام‌ها واکنشی نشان نداده‌اند.

اما وقتی صحبت از حمله به مواضع کردهای سوریه می‌شود، چه مستنداتی مبنی بر حمایت جمهوری اسلامی و همچنین ترکیه از دولت بشار اسد وجود دارد؟ دولت‌های ترکیه و سوریه، طی سال‌های گذشته در سوریه تضاد منافع داشته‌اند و عملاً دشمن هم بوده اند؛ بر اساس کدام شواهد معتبر امروز باید علیه کردها متحد شده باشند؟

آسیه عبدالله، رهبر حزب اتحاد دموکراتیک کردستان سوریه به این پرسش چنین پاسخ می‌‌دهد: «دولت ترکیه از آغاز بحران سوریه، به اشکال مختلف تلاش کرد کردهای سوریه را مهار کند. در آغاز از راه سیاسی و دیپلماتیک. بعد از راه رویکردشان در خصوص پناهجویان سوری و همچنین از راه حمایت از گروه‌های افراطی اسلامگرا. اما عملاً نتیجه‌ای نگرفتند. برای همین این بار تلاش‌کردند از راه نزدیک شدن به حکومت اسد، کردها را مهار کنند».

او ادامه می‌دهد: «اگر مواضع اخیر اردوغان در خصوص دولت سوریه را مرور کنیم، می‌بینیم که از نظر سیاسی و نظری از موضع قبلی خود در خصوص دولت سوریه عدول کرده است و عملاً به دلیل شکست سیاست‌هایش در منطقه و علی کردهای سوریه، به سمت دولت اسد گرایش پیدا کرده است».

دولت ترکیه، یگان‌های مدافع خلق کردستان سوریه را به همسویی با حزب کارگران کردستان متهم می‌کند و در ماه‌‌های گذشته بارها از همکاری نظامی نیروهای ائتلاف بین‌المللی و نیروهای کرد در سوریه ابراز نارضایتی کرده است. با این وجود، نیروهای ائتلاف بر ادامه همکاری نظامی خود با نیروهای کرد در سوریه تأکید کرده‌اند.

آسیه عبدالله، رهبر حزب اتحاد دموکراتیک کردستان سوریه، معتقد است که بعد از آزادسازی منبج و نیز تلاش‌های کردها و متحدانشان برای تثبیت یک حکومت فدرال در شمال سوریه، نگرانی دولت‌های سوریه، ترکیه و ایران افزایش یافته است.

در ارتباط با آخرین تحولات حسکه، یک مقام نظامی آمریکا به شبکه خبری سی ان ان گفته است که مشاوران نظامی آمریکا «در نزدیکی» محلی بوده‌اند که از سوی جنگنده‌های حکومت اسد بمباران شده‌است.

علاوه بر این وزارت دفاع آمریکا روز جمعه خبر داد که با شدت گرفتن بمباران شهر «حسکه» توسط جنگنده‌های ارتش سوریه، هواپیماهای ائتلاف تحت رهبری آمریکا به گشت‌زنی در آسمان این شهر پرداختند.

پنتاگون، در این زمینه اعلام کرد که این هواپیماها برای حمایت از نیروهای ویژه آمریکا که برای آموزش واحدهای تحت حمایت ائتلاف در منطقه حضور دارند، اقدام به گشت‌زنی کرده‌اند، و در زمان حضور هواپیماهای ائتلاف، جنگنده‌های ارتش سوریه در آسمان حسکه حضور نداشتند.

اما با توجه به درگیری‌های کردهای سوریه و حکومت بشار اسد، از آسیه عبدالله در خصوص موضع «نیروهای ائتلاف بین المللی مبارزه با داعش» و آینده مبارزه با داعش می‌پرسم.

رهبر حزب اتحاد دموکراتیک در پاسخ می‌گوید: «کردها هم‌پیمان نیروهای ائتلاف بین‌المللی مبارزه با داعش هستند. در عین حال جدی‌ترین نیرویی هستند که علیه داعش در حال مبارزه هستند».

او اضافه می‌کند: «حمله به مواضع کردها به نفع چه نیرویی تمام خواهد شد؟ مشخص است: داعش از این حملات سود خواهد برد. بنابراین ما انتظار داریم نیروهای ائتلاف از مقاومت ما در مقابل داعش و حکومت اسد حمایت کنند. حمله به کردها به معنای قدرتمند شدن داعش است».

XS
SM
MD
LG