لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۶:۰۵

ابراز آمادگی اسرائیل و مقام‌های حماس برای قطع حملات متقابل


در تازه‌ترین حلقه از حملات متقابل اسرائیل و شبه‌نظامیان در غزه، روز پنجشنبه یک اتوبوس مدرسه اسرائیلی هدف راکت قرار گرفته بود.
در تازه‌ترین حلقه از حملات متقابل اسرائیل و شبه‌نظامیان در غزه، روز پنجشنبه یک اتوبوس مدرسه اسرائیلی هدف راکت قرار گرفته بود.
چندین روز پس از وخیم شدن حملات متقابل میان اسرائیل و شبه‌نظامیان فلسطینی در غزه، مقام‌های اسرائیل و حماس آمادگی خود را برای قطع حملات متقابل اعلام کرده‌اند.

در شرایطی که مقام‌های بلندپایه اسرائیل روز یکشنبه از ارائه پیشنهاد آتش‌بس [نانوشته] با حماس سخن گفتند، مقامات حماس بلافاصله از این پیشنهاد استقبال کرده، آمادگی خود را برای قطع حملات راکتی و خمپاره‌ای به اسرائیل ابراز داشتند.

اهود باراک، وزیردفاع اسرائیل یکشنبه درحال ورود به نشست هیئت دولت این کشور برای بررسی اوضاع، به خبرنگاران گفت: «اگر ستیزه‌جویان فلسطینی از حمله به مراکز جمعیتی ما دست بردارند، اسرائیل نیز حملات متقابل به غزه را متوقف می‌کند.»

اندک زمانی پس از انتشار این سخنان آقای باراک در بیت‌المقدس، سامی ابوزهری، سخنگوی حماس در غزه، به خبرگزاری رویترز گفت: «اگر تجاوزگری اسرائیلی پایان یابد، طبیعی است که آرامش باز خواهد گشت».

وزیر دفاع اسرائیل یکشنبه افزوده بود که «برای حملات راکتی، راه حل جادویی وجود ندارد، هرچند که ضربات مهلکی در روزهای اخیر به نیروهای فلسطینی وارد شده است» و نیز گفته بود «تنها در صورت لزوم، ارتش اسرائیل وارد کارزار نظامی جدی تازه‌ای در غزه در تعقیب نیروهای مسلح فلسطینی خواهد شد».

این اظهارات آقای باراک در واکنش به درخواست‌های راستگرایان اسرائیل بیان شده بود.

حزب راستگرای «اسرائیل خانه ماست» از دولت این کشور خواسته است که به اقداماتی دست بزند که حکومت حماس در غزه را «منهدم» کند.

در همین حال خبرگزاری فرانسه به نقل از «یک مقام ارشد امنیتی اسرائیل» نوشت که شاخه سیاسی حماس در سوریه توسط عامل سومی برای اسرائیل پیامی برای رعایت آتش‌بس فرستاده بود.

مقام‌های اسرائیلی روز شنبه گفته بودند که «تا بازگشت زندگی مردم اسرائیل در جنوب این کشور به روال عادی، حملات هوایی اسرائیل به غزه ادامه خواهد یافت» تا به گفته آنان، حماس و سایر تشکل‌های فلسطینی درس عبرت بگیرند؛ هشداری که در نتیجه آن، دولت حماس شنبه «وضعیت اضطراری» در باریکه غزه برقرار کرد.

از شامگاه پنجشنبه که یک فروند راکت ضد تانک نیروهای مسلح حماس به یک اتوبوس مدرسه اسرائیلی در یک جاده اصابت کرد، نخست‌وزیراسرائیل گفته بود که حماس «خطوط قرمز» را زیر پا گذاشته است.

در حمله به اتوبوس مدرسه، یک پسر ۱۶ ساله، دانیل ویپلید، به شدت زخمی شده و با حال وخیم در بیمارستان بستری است.

حماس می‌گوید که برای انتقام‌گیری نسبت به کشته شدن فعالان بارز فلسطینی در حمله هوایی هفته گذشته اسرائیل، به اتوبوس مدرسه اسرائیلی حمله کرده بود.

اسماعیل اللوبد، که یکی از نیروهای شاخص حماس محسوب می‌شد، در حمله هوایی در خان یونس کشته شده بود. ارتش اسرائیل مدعی است که اللوبد و تیمی از نیروهای ارشد حماس برای ربودن گردشگران اسرائیلی در ایام عید «پسح» در صحرای سینای در مصر، «توطئه» کرده بودند.

شماری از سران نظامی حماس نیز، از جمله تیسر ابو ثنیمه، در روزهای اخیر از پای در آمده اند.

دور تازه حملات متقابل اسرائیل و تشکل‌های مسلح فلسطینی به یکدیگر از بامداد نوزدهم مارس، زمانی که حماس پس از دو سال و اندی، به طور ناگهانی ۴۹ خمپاره به اسرائیل شلیک کرد، آغاز شد.

حملات متقابل روزهای اخیر، وخیم ترین وضعیت از پس از پایان عملیات «سرب مذاب»، در ژانویه ۲۰۰۹ بوده است.

از شامگاه پنجشنبه و پس از اصابت راکت به اتوبوس مدرسه اسرائیلی، حملات هوایی ارتش این کشور در ۴۶ نقطه غزه، موجب مرگ ۱۸ فلسطینی شد که شش نفر آنها غیر نظامیان و بقیه نیروهای شاخه‌های نظامی سازمان‌های فلسطینی حماس و جهاد اسلامی فلسطین بوده‌اند.

از سوی دیگر، حملات راکتی و خمپاره‌ای این تشکل‌ها به سوی شهرهای جنوبی اسرائیل به میزان محسوسی افزایش یافته است؛ بیش از ۱۲۰ راکت و خمپاره در روزهای جمعه و شنبه به اسرائیل شلیک شد.

شهرهای کریات گاگ، یاونه، اشدود، اشکلون و بئرشبع بخشی از شهرهای اسرائیلی بودند که راکت‌های ستیزه‌جویان فلسطینی روزهای جمعه و شنبه به آنها اصابت کرد و مردم این شهرها را روانه پناهگاه‌ها و مناطق «امن» کرد.

علیرغم ابراز آمادگی روز یکشنبه حماس برای پذیرش دوباره آتش بس (نا نوشته) با اسرائیل، در طول یکشنبه نیز خمپاره‌های دیگری از غزه به سوی جنوب اسرائیل شلیک شد.

در تصاویری که تلویزیون‌های اسرائیل نشان داده‌اند، دیده می‌شود که سیستم تدافعی تازه به کار گرفته شده در ارتش این کشور؛ «گنبد آهنین»، شماری از راکت‌های شلیک شده را پیش از آنکه به هدفی اصابت کند، در هوا منحرف و شکار می‌کند.

اسرائیل در حال حاضر تنها دو عدد از این سیستم‌های مفید، اما بسیار پرهزینه را در مناطق جنوبی نصب کرده و برای استقرار سامانه‌های جدید، در حال رفع تنگناهای مالی این پروژه پر خرج است.
XS
SM
MD
LG