لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۷:۳۴

فعالیت حماس در مصر ممنوع شد


 دیدار خالد مشعب رهبر حماس با محمد مرسی رئیس جمهور برکنار شده مصر در سال ۲۰۱۲
دیدار خالد مشعب رهبر حماس با محمد مرسی رئیس جمهور برکنار شده مصر در سال ۲۰۱۲
منابع قضایی مصر اعلام کردند که دادگاهی در قاهره، سه‌شنبه ۱۳ اسفند، حکم ممنوعیت موقت فعالیت گروه فلسطینی حماس را در مصر صادر کرد.

حماس که نوار غزه را اداره می‌کند، ارتباطات نزدیکی با گروه اخوان‌المسلمین دارد. محمد مرسی رئیس جمهوری سابق مصر، از رهبران این گروه بود. اخوان‌المسلمین اما پس از برکناری مرسی از قدرت توسط دولت موقت مصر، گروهی تروریستی اعلام شد.

سمیر صبری، وکیلی که شکایت علیه حماس را مطرح کرده، به خبرگزاری رویترز گفت: «برپایه حکم دادگاه، فعالیت حماس و همه گروه‌ها و سازمان‌های منشعب از آن یا مرتبط با آن، به طور موقت در خاک مصر ممنوع است.»

او افزود: «این ممنوعیت تا زمانی ادامه خواهد داشت که دادگاه کیفری قاهره، حکم خود را در پرونده رهبران و اعضای اخوان‌المسلمین که متهم به تماس با طرف‌های خارجی به منظور توطئه برای حمله به زندان‌ها شده‌اند، صادر کند.»

مرسی از زمان برکناری، در چند پرونده قضایی، متهم شده است. یکی از آنها تماس با طرف‌های خارجی از جمله حماس به منظور برنامه‌ریزی برای حمله به زندان وادی نطرون است.

محمد مرسی و شماری دیگر از رهبران اخوان‌المسلمین در روزهای انقلاب سه سال پیش مصر، در این زندان، محبوس بودند.

حمله به این زندان منجر به تخریب بخشی از آن، کشته شدن شماری از نیروهای پلیس و زندانیان، آتش گرفتن اسناد و فرار صد‌ها زندانی شد. حماس بار‌ها ارتباط خود را با هرگونه اعمال خشونت‌آمیز در مصر رد کرده است.

سامی ابوزهری سخنگوی حماس در غزه در واکنش به حکم دادگاه گفت: «حماس هیچ‌گونه فعالیتی در مصر ندارد تا ممنوع شود. این حکم برای خود مصر بد است و چهره آن و نقشش در مساله فلسطین را خدشه‌دار می‌کند. همچنین قرار گرفتن در صف‌بندی علیه مقاومت فلسطینی به شمار می‌آید.»

عزت الرشق عضو دفتر سیاسی حماس هم در حساب کاربری توئیتر خود نوشت: «به شدت حکم دادگاه قاهره را محکوم می‌کنیم. این حکم را سیاسی می‌دانیم که ملت و مقاومت فلسطین را هدف قرار داده است.»

مرسی در دوره زمامداری خود که تنها یک سال به طول انجامید، با مسئولانی از حماس دیدار کرد. این دیدار‌ها خشم گروه‌های سیاسی و دستگاه‌های امنیتی مصر را برانگیخت.

حماس همچنین در این دوره، انتخابات داخلی محرمانه در قاهره برگزار کرد. موسی ابو مرزوق از رهبران بلندپایه حماس، در قاهره زندگی می‌کند.

سمیر صبری در شکایت نامه خود نوشته است: «حماس به عنوان گروه مقاومت در برابر اشغالگری اسرائیل تشکیل شد اما پس از آن به گروهی تروریستی تبدیل شد. این گروه چندین بار قوانین مصر را نقض کرده و اعمال مجرمانه انجام داده است؛ از جمله اینکه اعضایی از حماس در سال ۲۰۰۸ به مرزهای مصر حمله کرده و آن را شکستند. همچنین اعضایی از این گروه در حمله به زندان‌های مصر در سال ۲۰۱۱ دست داشتند.»
XS
SM
MD
LG