لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۲:۲۵

خاتمی خواستار رفع حصر و «تبدیل فضای امنیتی به سیاسی» شد


محمد خاتمی
محمد خاتمی

محمد خاتمی، رئیس جمهوری پیشین ایران، بار دیگر خواستار رفع حصر میرحسین موسوی، زهرا رهنورد و مهدی کروبی و تبدیل «فضای امنیتی» به «فضای سیاسی» شد.

محمد خاتمی تاکید کرد که میرحسین موسوی و مهدی کروبی درصورت رفع حصر قصد «انتقام‌گیری» ندارند و «جامعه آرام می‌شود».

براساس گزارشی که روز یکشنبه، ۲۱ شهریور، در وب سایت آقای خاتمی منتشر شده است، وی در دیدار با اعضای انجمن اسلامی معلمان گفت که خواسته‌ها برای تبدیل «فضای امنیتی به فضای سیاسی» و اینکه «سختگیری‏‌ها کاهش یابد و زدن و محدود و محصور کردن و جلب کردن» برداشته شود «همه با هدف عقلانیت و همگرایی جامعه است».

آقای خاتمی اضافه کرد: «ممکن است در مورد رفع حصر یا بازتر شدن فضای سیاسی بزرگان از جمله رهبری دغدغه‌ها و نگرانی‌‏هایی داشته باشند، ما باید برویم و این نگرانی‌ها را گوش بدهیم و صحبت کنیم و به رفع آنها کمک کنیم».

وی تاکید کرد: «بنده به ضرس قاطع می‌‏گویم هیچ‌کس در فکر انتقام‌گیری نیست، کسانی که در حصر و حبس هستند اگر بیایند بیرون نمی‌خواهند انتقام‌گیری کنند اما جامعه ما آرام می‏‌شود و رو به سوی آینده خواهد داشت».

رییس جمهوری اسبق ایران پیش از این نیز بارها خواستار رفع حصر رهبران جنبش سبز شده است.

میرحسین موسوی، زهرا رهنورد و مهدی کروبی، معترضان به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸، از بهمن ۸۹ بدون برگزاری دادگاه در حبس خانگی به سر می‌برند.

مهدی کروبی پس از سه سال «حبس» در «خانه امن» وزارت اطلاعات، از بهمن‌ماه سال ۹۲ به منزل خود در جماران منتقل شده ولی همچنان در حصر به سر می‌برد.

حسین کروبی، فرزند مهدی کروبی، روز دوشنبه ۲۵ مرداد، خبر داده بود که رئیس‌جمهور ایران «در چندین جلسه» موضوع رفع حصر را با رهبر جمهوری اسلامی مطرح کرده اما «به دلیل حاشیه‌سازی‌های اطرافیان، قادر به ادامه گفت‌وگوها» نشده است.

پیش از این نیز علی مطهری روز هشتم تیرماه ۹۳ گفته بود که در دیداری که با آیت‌‌الله خامنه‌‌ای داشته، رهبر جمهوری اسلامی «جرم» مهدی کروبی و میرحسین موسوی را بزرگ توصیف کرده و گفته که در صورت محاکمه این دو «حکم خیلی سنگینی» در انتظارشان خواهد بود.

با وجود این تهدیدها، رهبران معترضان به نتایج انتخابات بارها خواستار محاکمه خود شده‌اند و مهدی کروبی در نامه‌ای به حسن روحانی با تأکید بر این که رفع حصر را «در اختیار» او نمی‌داند، از او خواسته که «از حاکمیت مستبد» بخواهد که او را در «دادگاه علنی» محاکمه کند.

آقای خاتمی در بخش دیگری از سخنان خود گفت که اصلاح‌طلبان «فاصله» خود را با کسانی که به گفته او «به نام اصلاح‌طلبی شعارهای ساختارشکنانه» می‌دهند «حفظ کرده‌اند».

وی اضافه کرد: «همچنان که در اصولگرایی ممکن است کسانی به نام اصولگرایی مساله حذف و بداخلاقی و تنگ‌نظری را در جامعه حاکم کرده باشند. هردو طرف می‌‏توانند از خودشان، نقد و مرزهایی را مشخص کنند».

رییس جمهوری سابق ایران تاکید کرد: «آن جریاناتی که به نام انقلاب و به نام نظام بداخلاقی و فحاشی و حذف می‌کنند نمی‌توانند و نباید خود را به جریانات درون نظام منتسب کنند».

رییس جمهوری اسبق ایران دربخش دیگری از سخنان خود گفت که دولت آقای روحانی «تحت فشار شدیدی است و تنگناهای سختی دارد».

آقای خاتمی همچنین در پاسخ به برخی سخنان درباره معرفی برخی افراد برای انتخابات مجلس دهم گفت که «هیچ دخالتی»در معرفی افراد برای انتخابات نداشته است.

وی اضافه کرد: «به عنوان ریش‌سفید تلاشم دور هم نگه داشتن افراد است و به دنبال وکیل معرفی کردن نیستم و فقط در مواقع حساس نکته هایی را یادآوری می‌کردم».

در انتخابات مجلس دهم محمد خاتمی از فهرست «امید» که متشکل از گروه‌های اصلاح‌طلب و احزاب حامی دولت حسن روحانی نظیر حزب اعتدال و توسعه بود، حمایت کرد.

محمدرضا خاتمی، برادر محمد خاتمی، پیش از انتخابات هیات رییسه مجلس اعلام کرده بود که رییس جمهوری سابق ایران خواستار ریاست محمدرضا عارف بر مجلس دهم است.

پس از شکست محمدرضا عارف در رقابت با علی لاریجانی برای ریاست مجلس، اختلاف نظرهایی در بین اعضای فراکسیون «امید» و چهره‌های حامی آن به وجود آمد.

در همین حال عبدالله ناصری، عضو شورای مشورتی اصلاح‌طلبان، روز شنبه، ۳۰ مرداد، خبر داده بود که «یکی از بزرگان جریان اصلاحات» در جلسه‌ای در منزل آقای روحانی به او هشدار داده که دارای سازمان رأی مستقل «نیست» و نمی‌تواند بدون آرای اصلاح‌طلبان رئیس‌جمهور شود.

XS
SM
MD
LG