لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱ بهمن ۱۴۰۳ تهران ۱۲:۳۶

واکنش وزیر خارجه ایران به گردهمایی مجاهدین خلق در فرانسه


 محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران
محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران

وزیر خارجه ایران در واکنش به نشست سالانه گروه سازمان مجاهدین خلق در پاریس، با حضورتعدادی از شخصیت های خارجی از جمله رئیس سابق سازمان اطلاعات عربستان سعودی، فعالیت این گروه را «یک نقطه ابهام در روابط» ایران و فرانسه خواند.

محمد جواد ظریف، روز شنبه،۱۰ تیر، در پایان سفر به فرانسه و هنگام بازگشت به تهران، در واکنش به نشست سازمان مجاهدین خلق در پاریس، از «دادن مجوز فعالیت» به این گروه در فرانسه ابراز تاسف کرد.

وی در مصاحبه با تلویزیون ایران اضافه کرد:«ما در گفت‌وگوهایمان با مسئولان فرانسه این موضوع را به عنوان یک نقطه ابهام در روابط مطرح کردیم و آنها هم همواره تاکید کردند که ارتباطی با این گروه ندارند».

محمدجواد ظریف همچنین عربستان سعودی را متهم کرد که در زمان جنگ ایران و عراق با سازمان مجاهدین خلق «همکاری » و به آنها «کمک» مالی می‌کرده و از سال گذشته نیز «تصمیم گرفته‌اند که با علنی کردن این همکاری، در جلسه آنها شرکت کنند».

سال گذشته نیز وزارت خارجه ایران سفیر فرانسه در تهران را احضار و «اعتراض شدید» ایران را نسبت به برگزاری نشست گروه سازمان مجاهدین خلق به وی ابلاغ کرده بود.

نشست سالانه سازمان مجاهدین خلق ایران روز شنبه در پاریس و با حضور تعدادی از شخصیت‌های سیاسی خارجی از جمله رودی جولیانی، نیوت گینگریج، رئیس پیشین مجلس نمایندگان آمریکا، جوزف لیبرمن سیاستمدار عضو حزب دمکرات و یا ترکی الفیصل، رئیس سابق سازمان اطلاعات عربستان سعودی، برگزار شد.

در بیانیه‌ای که پیش از این همایش با امضای شماری از مقام‌های کشورهای اروپایی، آمریکایی و خاورمیانه منتشر شد، آمده است: «ما معتقدیم تغییر [رژیم ایران] امکان پذیر است. نه تنها به این خاطر که رژیم غرق در بحران است، بلکه به خاطر اینکه جنبش بزرگ و در حال گسترشی برای تغییرات مثبت در حال سازماندهی است».

رودی جولیانی، شهردار پیشین نیویورک، که از چهره‌های نزدیک به دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا به‌شمار می‌رود، در سخرانی خود گفته است «شما، من، دولت من و مدیریت شما، همه ایران را دقیقا به یک شکل می‌بینیم: این رژیم شیطانی است و باید برود.»

ترکی الفیصل نیز در این نشست از جمهوری اسلامی با عنوان «بزرگترین حامی تروریسم در جهان» نام برد.

سخنان این شاهزاده سعودی درحالی بیان شده است که تهران این کشور را به حمایت از گروه‌هایی چون داعش و القاعده متهم می‌کند.

حضور آقای الفیصل در نشست سازمان مجاهدین خلق همچنین درحالی است که سخنان سال گذشته او در این نشست و نام بردن از مسعود رجوی با عنوان «مرحوم» خبر ساز شده بود.

شاهین قبادی، سخنگوی سازمان مجاهدین خلق، اما به رادیو فردا گفته بود که از اظهارات ترکی فیصل در مورد مسعود رجوی، «سوءتعبیر و نتیجه‌گری نادرست شده است».

شاهین قبادی روز شنبه نیز در مصاحبه با رادیو فردا درباره نشست امسال این سازمان گفت که جمهوری اسلامی در «یکی از ضعیف‌ترین مقاطع تاریخی» خود قرار گرفته و گروه اپوزیسیونی که سازمان مجاهدین خلق «در نقطه محوری» آن قرار دارد،«بدیل» این حکومت است.

با این حال محمد علی توفیقی عضو سازمان مجاهدین انقلاب در مصاحبه با رادیو فردا گفت که «مردم رفتار دموکراتیک گروه‌های سیاسی را مد نظر قرار می‌دهند و هر گروهی که مدعی جانشینی حکومت است باید در داخل کشور نیز پایگاه مردمی داشته باشد».

وی تاکید کرد: «از سوی دیگر بعید است که اتکای بیش از حد به کشورهای خارجی برای تغییر در ایران تاثیر مثبتی به همراه داشته باشند و مردم به این اتکای بیش از حد به کشورهای خارجی نگاه منفی دارند».

جمهوری اسلامی گروه سازمان مجاهدین خلق را یک گروه « تروریستی» می‌خواند.
در همین حال سخنگوی وزارت خارجه ایران روز ۲۷ فروردین دیدارجان مک کین، سناتور جمهوریخواه، با مریم رجوی و اعضای گروه سازمان مجاهدین خلق در آلبانی را در جهت تلاش آمریکا برای به گفته او، «توسعه تروریسم» دانسته بود.

سازمان مجاهدین خلق تا چند سال پیش از سوی اتحادیه اروپا و آمریکا به عنوان سازمانی «تروریستی» در لیست سیاه قرار داشت، اما اتحادیه اروپا و سپس وزارت خارجه آمریکا این گروه را از فهرست سازمان‌های تروریستی خارج کردند.

سازمان مجاهدین خلق از گروه‌های مخالف حکومت جمهوری اسلامی به مبارزه مسلحانه با آن روی آورد و در دهه۶۰ و همزمان با جنگ ایران و عراق، نیروهای این گروه تحت حمایت صدام حسین رئیس جمهور سابق عراق در پادگان اشرف در عراق مستقر شدند. مجاهدین خلق در عملیات «فروغ جاویدان»، که پس از پذیرش قطعنامه ۵۹۸ از سوی ایران انجام شد، با شکست مواجه شدند.

بسیاری از اعضا و سمپات‌های این سازمان در سال ۶۷ زندانی بودند بدون محاکمه اعدام شدند.

از یک سال پیش نیروهای این گروه که در عراق بودند، به آلبانی منتقل شده‌اند.

XS
SM
MD
LG