لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱ بهمن ۱۴۰۳ تهران ۰۱:۱۳

شورای امنیت پیش‌نویس «نقض» تحریم‌های یمن از سوی ایران را به رای می‌گذارد


شورای امنیت سازمان ملل
شورای امنیت سازمان ملل

شورای امنیت سازمان ملل قرار است روز دوشنبه، هفتم اسفند، پیش‌نویس قطعنامه‌های جداگانه روسیه و بریتانیا درباره یمن را به‌ رای بگذارد. در پیش‌نویس پیشنهادی بریتانیا، ایران به نقض تحر‌یم‌ تسلیحاتی یمن متهم شده، اما در پیش‌نویس پیشنهادی روسیه به نام ایران اشاره نشده است.

خبرگزاری فرانسه گزارش داده است که پیش‌نویس قطعنامه‌ پیشنهادی بریتانیا، خواستار اتخاذ «اقدامات بیشتر» در مورد «نقض» تحریم‌های یمن از سوی ایران شده است.

اما در پیش‌نویس قطعنامه روسیه که روز شنبه به شورای امنیت ارائه شد به نوشته خبرگزاری فرانسه، تحریم‌های یمن تا فوریه سال ۲۰۱۹ تمدید می‌شود و هیچ‌گونه اشاره‌ای به گزارش سازمان ملل درباره «نقض» تحریم‌ها از سوی ایران و اقدامات احتمالی علیه تهران نشده است.

به گفته دیپلمات‌ها، روسیه احتمالا پیش‌نویس پیشنهادی بریتانیا را وتو کند تا پیش‌نویس خود را به رای بگذارد.

یک گروه‌ از کارشناسان سازمان ملل به این نتیجه رسیده‌اند که ایران با ارسال موشک به حوثی‌های یمن تحریم تسلیحاتی سال ۲۰۱۵ علیه این کشور را نقض کرده است.

ایران این ادعا را رد کرده است. آمریکا و عربستان سعودی پیشتر ایران را به ارسال موشک به حوثی‌های یمن متهم کرده بودند.

بریتانیا که از حمایت آمریکا و فرانسه برخوردار است، پیش از این خواستار محکومیت ایران شده بود که در طول مذاکرات این عبارت حذف شده است.

روسیه می‌گوید یافته‌هایی که گروه کارشناسان سازمان مل به آن استناد می‌کند، ادله کافی برای اینکه ایران به حوثی‌ها موشک ارسال کرده است، ارائه نمی‌کند.

در آخرین پیش‌نویس قطعنامه پیشنهادی بریتانیا، نسبت به ارسال «سلاح‌هایی با مبدا ایران به یمن پس از اعمال تحریم تسلیحاتی» ابراز «نگرانی ویژه» شده است؛ در این پیش‌نویس همچنین قید شده که ایران از قطعنامه‌های شورای امنیت پیروی نکرده است.

در پیش‌نویس قطعنامه بریتانیا، شورای امنیت از قصد خود برای «اتخاذ اقدامات بیشتر برای این موارد نقض» خبر می‌دهد.

واسیلی نبنزیا، سفیر روسیه در سازمان ملل، روز چهارشنبه اظهار داشت که شورای امنیت به جای پرداختن به ایران باید بر تحریم‌های یمن تمرکز کند.

در گزارش سازمان ملل قید شده است، در حالی که ایران از متوقف کردن محموله‌‌های تسلیحاتی به مقصد یمن ناکام بوده، گفته شده که این کارشناسان نتوانسته‌اند صادرکننده این تسلیحات را شناسایی کنند.

پیشتر نیکی هیلی، نماینده آمریکا در سازمان ملل، موشکی را در پنتاگون به نمایش گذاشت که به گفته او، حوثی‌ها به ریاض شلیک کرده بودند.

ایران با رد این اتهام گفت: چرا موشکی که با موشک‌های پاتریوت منهدم شده تقریبا سالم به نمایش گذاشته شده است.

آمریکا و بریتانیا از ائتلاف سعودی در جنگ یمن حمایت می‌کنند. ایران پشتیبان حوثی‌ها در این جنگ است.

بر اساس گزارش‌های خبرگزاری فرانسه، ایرنا و رادیو فردا/ ح.ر / ک.ر
XS
SM
MD
LG