لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۲:۲۹

«حمله با بمب های ارسال شده از ایران کاهش یافته است»


فرمانده ارشد ارتش آمريکا در منطقه جنوب شرقی بغداد که به مرز ايران منتهی می شود، روز چهارشنبه گفت که نيروهای نظامی آمريکا منتظرند ببينند که آيا ايران به تعهد خود مبنی بر توقف ارسال سلاح به عراق عمل خواهد کرد يا نه.


ژنرال ريک لينچ که فرماندهی لشکر پياده سوم ارتش آمريکا را به عهده دارد اعلام کرد که تعداد حمله ها در منطقه ای که و در آن مسئوليت دارد، شامل بمب های ضد زره پوش که در کنار جاده ها منفجر می شوند، به شکل قابل توجهی کاهش يافته اند.

نيروهای نظامی آمريکايی می گويند که بمب های قدرتمندی که کنار جاده ها کار گذاشته می شوند و توانايی ضربه زدن به زره پوش های آمريکايی را دارند، از سوی ايران در اختيار شبه نظاميان شيعه عراقی قرار می گيرد. اين اتهام از سوی تهران تکذيب شده است.


نيروهای نظامی آمريکايی می گويند که بمب های قدرتمندی که کنار جاده ها کار گذاشته می شوند و توانايی ضربه زدن به زره پوش های آمريکايی را دارند، از سوی ايران در اختيار شبه نظاميان شيعه عراقی قرار می گيرد. اين اتهام از سوی تهران تکذيب شده است.

به رغم کاهش چشمگير حملات با اين بمب ها، آقای لينچ تاکيد کرد که نيروهای آمريکايی، هنوز در پی يافتن جنگ افزارهای ايرانی هستند.


وی همچنين از آنچه «نفوذ ايران در عراق و آموزش تندروها در خاک ايران» می خواند، ابراز نگرانی کرد.



اين فرمانده آمريکايی به آسوشيتد پرس گفت: «ما واقعا الآن در وضعيت ببينيم چه می شود به سر می بريم و منتظريم ببينيم آنها گام های مشخصی بر می دارند يا نه.»

مقام های دولت عراق اعلام کرده اند که نخست وزير شيعه عراق، نوری المالکی در ماه اوت از ايران قول گرفته است که روند ارسال سلاح به افراط گرايان متوقف شود.

اما آقای لينچ و برخی ديگر از فرماندهان امريکايی گفته اند که برای نتيجه گيری اينکه آيا اين تعهد موجب کاسته شدن از خشونت در بغداد و ساير نقاط شده است يا نه، زود است.


آقای لينچ با اشاره به نوع سلاح هايی که ارتش آمريکا باور دارد از طريق ايران تامين می شود، گفت: «ما هنوز راکت های ايرانی و بمب های ضد زره پوشی پيدا می کنيم که رد آنها به ايران بر می گردد.»

اين فرمانده نظامی اشاره کرد که نيروهای او در ماه اکتبر تنها سه بار با مواد منفجره بسيار قدرتمند، هدف حمله قرار گرفته اند. با اين حال روز سه شنبه يک سرباز آمريکايی و يک مترجم عراقی بر اثر انفجار يکی از همين بمب های قدرتمند در شرق بغداد جان خود را از دست دادند.

او در عين حال تندروهای شيعه را «جانشينان» نيروی قدس – شاخه ای از سپاه پاسداران انفلاب اسلامی ايران – خواند و هشدار داد که اين گروهها، هنوز در منطقه تحت فرماندهی او فعال هستند.


سپاه پاسداران و ارسال سلاح به عراق

ارتش ايالات متحده آمريکا و سياستمداران آمريکايی، بارها سپاه پاسداران را متهم کرده اند که با ارسال اسلحه به عراق و آموزش شورشيان شيعه اين کشور، به بی ثباتی در عراق دامن می زند.


ايران اين اتهامات را رد کرده است و حضور سربازان ايالات متحده در عراق را باعث نا امنی در اين کشور می داند.

چندی پيش سنای آمريکا از دولت آمريکا خواسته بود که سپاه پاسداران را در فهرست سازمان های تروريستی قرار دهد. در مصوبه سنا آمده بود که آمريکا بايد برابر جمهوری اسلامی ايران موانعی ايجاد کند تا نتواند شبه نظاميان شيعه عراقی را به گروهی شبيه به حزب الله لبنان، تبديل کند و تصريح شده بود که اين موضوع از نظر سناتورها «برای منافع آمريکا حياتی است.»



ژنرال جيمز سيمونز، معاون فرمانده نيروهای چند مليتی در عراق هم با اشاره به کاهش انفجارهای مرگبار در عراق، همکاری ايران و تلاش اين کشور برای ايجاد ثبات در عراق را تحسين کرد.

اما در عين حال موضوع ثبات و امنيت عراق موجب شد تا ديپلمات های دو کشور ايران و آمريکا بعد از بيش از دو دهه قطع روابط ديپلماتيک دو کشور، در ديدارهايی رسمی با هم مذاکره کنند.

در پی اين مذاکرات، آمريکا نه تن از ايرانيانی که در عراق بازداشت شده بودند، از جمله دو تن از کارمندان دولت ايران را آزاد کرد و تنها يک هفته بعد از آن، يک ژنرال بلندپايه آمريکايی اعلام کرد که ايران «ديگر به شبه نظاميان شيعه عراق» سلاح نمی دهد.


ژنرال جيمز سيمونز، معاون فرمانده نيروهای چند مليتی در عراق هم با اشاره به کاهش انفجارهای مرگبار در عراق، همکاری ايران و تلاش اين کشور برای ايجاد ثبات در عراق را تحسين کرد.

وی گفت که به نظر می رسد ايران، فرستادن سلاح به عراق را متوقف کرده است و به اين ترتيب تعداد انفجارهای مرگبار کنار جاده ای که باعث مرگ سربازان آمريکايی می شود، تا ۵۰ درصد کاهش يافته اند.


اما برخی ديگر از مقامات ارتش آمريکا با ابراز ترديد نسبت به نقش ايران در برقراری ثبات در عراق گفته اند که هنوز مشخص نيست آيا جمهوری اسلامی در اين زمينه اقداماتی انجام داده است يا نه.


XS
SM
MD
LG