لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۵:۴۳

مبارزه با تروریسم و پرونده اتمی ایران، محورهای کنفرانس امنیتی منامه


ولیعهد بحرین در نشست افتتاحیه - عکس: ایلیا جزایری
ولیعهد بحرین در نشست افتتاحیه - عکس: ایلیا جزایری

دهمین کنفرانس امنیتی منامه شامگاه جمعه ۱۴ آذر با سخنرانی شیخ سلمان بن حمد آل خلیفه ولیعهد بحرین آغاز به کار کرد.

این کنفرانس سه روزه به طور مشترک توسط انستیتوی بین‌المللی مطالعات استراتژیک لندن و وزارت امور خارجه بحرین در منامه پایتخت این کشور برگزار می‌شود.

ولیعهد بحرین در سخنانی در جمع شرکت‌کنندگان در کنفرانس، مهم‌ترین خطر تهدید کننده منطقه را «تروریسم» نامید.

او با بیان اینکه ترویسم، از ایدئولوژی سرچشمه می‌گیرد، بر ضرورت همکاری بین‌المللی برای یافتن راهکارهایی به منظور مبارزه با این پدیده تاکید کرد.

شیخ سلمان بن حمد آل خلیفه، به این مسئله نیز پرداخت که امروز گروه‌های تروریستی، خود را صاحب فکر اسلامی معرفی می‌کنند. او گفت: «مشکل در اسلام نیست، مشکل آن‌جا است که برخی اندیشه خود را حق می‌دانند و دیگر افکار مطرح شده را باطل قلمداد می‌کنند».

در ادامه این کنفرانس جان چیپمن، مدیرکل انستیتوی بین‌المللی مطالعات استراتژیک، به ۱۰ سال برگزاری کنفرانس امنیتی منامه اشاره کرد و گفت، هدف اصلی این کنفرانس، ایجاد زمینه‌ای برای گفت‌وگو میان دولت‌ها و کارشناسان منطقه و جهان است.

او تاکید کرد که انستیتو از راه برگزاری کنفرانس منامه در نزدیکی دیدگاه‌ها میان کشورهای منطقه و جهان و همچنین ایجاد راه حل‌هایی برای بحران‌ها، نقش ایفا کرده است.

آقای چیپمن دو مبحث تروریسم که نماد اصلی آن هم اکنون گروه خلافت اسلامی موسوم به داعش است و همچنین پرونده اتمی ایران را دو چالش عمده در منطقه دانست که به گفته او محورهای اصلی کنفرانس دهم منامه است.

او ادامه داد که در این کنفرانس، راه‌های مبارزه با داعش بررسی می‌شود. همچنین به مسئله روابط ایران و آمریکا پرداخته می‌شود و این که آیا واشینگتن، تهران را جایگزین همپیمان‌های دیگرش در منطقه خواهد کرد یا نه، به ویژه آن‌که به نظر می‌رسد توجه آمریکا بیشتر معطوف به شرق آسیا شده است.

پیش از برگزاری جلسه افتتاحیه، شبکه اسکای نیوز عربی میزبان نشستی تلویزیونی با حضور شیخ خالد بن حمد آل خلیفه وزیر امور خارجه بحرین، سامح شكری وزیر امور خارجه مصر، هوشیار زیباری وزیر دارایی عراق و حسین موسویان عضو سابق شورای امنیت ملی ایران و مذاکره کننده سابق هسته‌ای بود.

در این نشست، وزیر امور خارجه بحرین گفت: «حملات هوایی ائتلاف جهانی علیه مواضع گروه داعش، جلوی پیشروی این گروه را گرفت اما این حملات برای از میان بردن تروریسم کافی نیست».

او تاکید کرد باید به دنبال راه‌حل‌های ایدئولوژیک بود تا به وسیله آن مانع از پیوستن نیروهای جدید به گروه داعش شد.

شیخ خالد بن حمد آل خلیفه افزود که جلوگیری از کمک مالی به گروه‌های تروریستی نیز باید در اولویت اقدام‌ها باشد.

سامح شکری وزیر امور خارجه مصر نیز گفت که نابودی «اندیشه داعش» زمان‌بر است. او تاکید کرد که برای مبارزه با «ایدئولوژی» این گروه تندرو، تنها باید به دنبال اندیشه‌ای جایگزین بود.

از سوی دیگر، هوشیار زیباری وزیر دارایی عراق گفت: حمایت بین‌المللی نقش مهمی در متوقف کردن پیشروی داعش ایفا می‌کند. او تاکید کرد که این گروه، ضربات بزرگی متحمل شده و دیگر قادر به دستیابی به پیروزی‌های استراتژیک نیست.

او گفت که پایه اصلی جنگ با داعش در عراق، آشتی ملی است که همه طرف‌ها به ویژه عشایر را که این گروه در پی جذب آن‌ها بود در بر بگیرد.

حسین موسویان نیز بر ضرورت همکاری میان ایران، کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس، مصر و ترکیه به منظور بنای ائتلافی منطقه‌ای برای جنگ علیه داعش تاکید کرد.

شمار زیادی از مسئولان کنونی و سابق منطقه‌ای و بین‌المللی از جمله وزرای امور خارجه بریتانیا، کانادا، امارات متحده عربی و وزرای دفاع فرانسه و بحرین، از حاضران در دهمین کنفرانس امنیتی منامه هستند.

XS
SM
MD
LG