لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۷:۳۱

صادرات کالا از امارات به ایران «یک سوم» کاهش یافته است


امارات همچنان یکی از مهم‌ترین شرکای تجاری ایران در خاورمیانه محسوب می شود.
امارات همچنان یکی از مهم‌ترین شرکای تجاری ایران در خاورمیانه محسوب می شود.
روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال» گزارش داده که صادرات کالاهای خارجی به ایران از مسیر امارات متحده عربی در نیمه نخست سال ۲۰۱۲ تا ۳.۶ میلیارد دلار کاهش یافت که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۲ درصد افت نشان می‌دهد.

مقامات امارات متحده عربی میزان کاهش صادرات کالاهای خارجی به ایران از مسیر امارات در این دوره زمانی را، یک سوم اعلام کرده اند.

این اتفاق در حالی رخ می‌دهد که ایران تحت فشارها و تحریم‌های شدید و کم‌سابقه‌ بین المللی قرار دارد که به کاهش صادرات نفت ایران و سقوط ارزش پول ملی آن (ریال) منجر شده است.

به گزارش روز چهارشنبه «وال استریت ژورنال»، عبدالله الصالح، معاون وزارت بازرگانی خارجی امارات متحده عربی در مصاحبه ای گفت: «به‌طور حتم تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران تاثیر بزرگی در کاهش حجم مبادلات تجاری داشته و دلیل اصلی کاهش آمار ثبت شده است.»

به گفته او، صادرات کالاهای خارجی به ایران از مسیر امارات متحده عربی در نیمه نخست سال ۲۰۱۲ تا ۱۳.۲۸ میلیارد درهم (۳.۶ میلیارد دلار) کاهش یافت که به نسبت همین بازه زمانی در سال قبل کاهشی ۳۲ درصدی را نشان می‌دهد.

امارات متحده عربی همچنان یکی از مهم‌ترین شرکای تجاری ایران در خاورمیانه است که به‌طور عمده کالاهای خارجی و وارداتی خود را از بندرعباس به ایران می‌فرستد و به این شکل کالاها دوباره صادر می‌شوند. این کالاها دامنه گسترده‌ای دارند و از تراکتور تا تلویزیون را شامل می‌شوند.

ایران در سال جاری با تحریم‌های گسترده‌ای از جانب ایالات متحده و اتحادیه اروپا دست و پنجه نرم کرده که با هدف فشار بر ایران و توقف فعالیت‌های اتمی این کشور طراحی شده است. این در حالی است که ایران می‌گوید برنامه هسته‌ای این کشور تنها اهدافی صلح‌آمیز دارد و به مصارف نظامی نخواهد رسید.

کاهش شدید صادرات نفت ایران به سقوط ارزش پول ملی این کشور منجر شده و همین امر نیز ایران را وادار کرده است که واردات کالا را کاهش دهد، به‌طوری که دولت ایران در ماه گذشته واردات ۲۰۰۰ کالای لوکس از جمله گوشی‌های موبایل، لپ‌تاپ و ماشین را ممنوع کرد تا ارز خارجی خود را ذخیره کند.

بر اساس مطالعات اخیر صندوق بین‌المللی پول در رابطه با اقتصاد خاورمیانه که در ماه نوامبر منتشر شد، این نهاد بین‌المللی برآورد می‌کند که مجموع واردات ایران تا آخر سال ایرانی تا ۱۱ درصد کاهش می‌یابد و به ۸۵.۵ میلیارد دلار خواهد رسید در حالی که حجم واردات ایران در سال گذشته ۹۶.۱ میلیارد دلار بوده است.

ایران واکنشی به این گزارش نشان نداده است، اما مقامات امارات متحده عربی می‌گویند که حجم صادرات این کشور به ایران (چه کالاهایی که به‌طور مستقیم و چه کالاهایی که به واسطه امارات به ایران صادر شده‌اند) در نیمه نخست سال ۲۰۱۲ حدود چهار میلیارد دلار بوده است.

مقامات امارات متحده عربی می‌گویند که آنها تحریم‌های سازمان ملل متحد علیه ایران که انتقال تجهیزات نظامی به این کشور را ممنوع می‌کند، رعایت می‌کنند و خود را مقید به رعایت تحریم‌های یک‌جانبه ایالات متحده و اتحادیه اروپا نمی‌دانند.

سلطان المنصوری، وزیر اقتصاد امارات متحده عربی، در یک مصاحبه اظهار داشت: «امارات متحده عربی به شدت پایبند به تحریم‌های سازمان ملل متحد علیه ایران است، اگرچه ما فکر می‌کنیم بهترین راه حل برای این مسئله از طریق مذاکرات صلح‌آمیز حاصل می‌شود.»

با این حال عبدالله الصالح، معاون وزارت بازرگانی خارجی امارات متحده عربی می‌گوید که برخی از بانک‌های این کشور و شرکت‌های خصوصی شاید بخواهند تحریم‌های ایالات متحده و اتحادیه اروپا را رعایت کنند، «چرا که نمی‌خواهند مشمول تحریم‌های کشورهای غربی شوند».

بر اساس آماری که اداره گمرک دوبی منتشر کرده است، کالاهای عمده‌ای که در نیمه نخست سال ۲۰۱۲ به ایران صادر شد شامل طلا، تجهیزات اداری، شیشه، کالاهای بهداشتی و پلی‌اتیلن بوده است. از ایران نیز طلا، فرش، استیل و مواد غذایی به امارات متحده عربی صادر شده است.
XS
SM
MD
LG