لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۳:۲۰

تعهد بین‌المللی برای کمک ۱۱ میلیارد دلاری به پناهجویان سوری


کنفرانس بین‌المللی کمک به مردم سوریه با تعهد شرکت‌کنندگان برای پرداخت ۱۱ میلیارد دلار کمک‌های مالی برای تامین غذا و سرپناه، و ایجاد شغل و ساختن مدرسه برای پناهجویان سوری پایان یافت.

دیوید کامرون، نخست‌وزیر بریتانیا، روز پنجشنبه ۱۵ آبان در پایان این نشست بین‌المللی که لندن میزبان آن بود، در یک کنفرانس خبری یادآور شد که این کمک مالی «امید آفرین است و به مردم [سوریه] بخت داشتن آینده [بهتر] خواهد داد».

آن طور که نخست‌وزیر بریتانیا گفته است، از این تعهد مالی ۱۱ میلیارد دلاری، شش میلیارد دلار در سال ۲۰۱۶ تامین خواهد شد و پنج میلیارد دلار دیگر هم تا سال ۲۰۲۰ تامین می‌شود.

پیشتر در گزارش‌ها آمده بود که آلمان، ‌بریتانیا و نروژ در مجموع بیش از پنج میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار برای کمک به سوریه اختصاص می‌دهند.

آن طور که آنگلا مرکل،‌ صدراعظم آلمان، روز پنجشنبه اعلام کرد کشورش بیش از دو میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار برای کمک به سوریه تا سال ۲۰۱۸ میلادی پرداخت می‌کند، که نیمی از این مبلغ در سال جاری میلادی پرداخت خواهد شد.

بریتانیا نیز اعلام کرده تا سال ۲۰۲۰، یک میلیارد و ۷۵۰ میلیون دلار برای کمک‌رسانی به سوریه پرداخت خواهد کرد. نیمی از این مبلغ پیشتر برای پرداخت در سال ۲۰۱۶ هدف‌گذاری شده بود.

در میان دیگر کشورهایی که متقبل کمک‌های عمده انسان‌دوستانه به مردم سوریه شده‌اند، فرانسه با بیش از یک میلیارد دلار (قابل پرداخت بین سال‌های ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۸)، و همین مبلغ از سوی نروژ برای پرداخت در چهار سال آینده تعهد شده است.

آمریکا نیز متقبل ۹۰۰ میلیون دلار شده که ۶۰۰ میلیون دلار از آن برای تأمین غذا و سرپناه برای پناهندگان سوری در اختیار سازمان ملل قرار می‌گیرد و ۳۰۰ میلیون دلار آن نیز برای پشتیبانی از آموزش نزدیک به ۳۰۰ هزار پناهجوی سوری در لبنان و اردن هزینه خواهد شد.

ایتالیا، ژاپن، امارات، دانمارک، و عربستان سعودی، دیگر کشورهایی هستند که در کنفرانس لندن متعهد کمک‌های مالی به پناهجویان سوری شده‌اند.

ایران در همین کنفرانس از زبان وزیر خارجه‌اش اعلام کرد که تاکنون دو میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار به آوارگان سوری کمک کرده است.

درخواست برای نشست شورای امنیت

اما روز پنجشنبه همزمان با اعلام جزئیات کمک‌های بین‌المللی به مردم سوریه اعلام شد که شورای امنیت سازمان ملل روز جمعه برای بررسی توقف گفت‌وگوهای صلح سوریه تشکیل جلسه خواهد داد و فرستاده سازمان ملل در امور سوریه، در مورد تصمیم به تعلیق گفت‌وگوهای ژنو به اعضای این شورا گزارش خواهد داد.

این نشست که پشت درهای بسته برگزاری می‌شود، به درخواست ونزوئلا رییس دوره‌ای شورای امنیت برنامه‌ریزی شده است.

استفان دی میستورا، فرستاده ویژه سازمان ملل در امور سوریه، روز چهارشنبه با اعلام تعلیق سه هفته‌ای مذاکرات صلح سوریه ابراز امیدواری کرده بود که ادامه این مذاکرات با کمک‌های آمریکا و روسیه ممکن می‌شود.

مذاکرات صلح سوریه بین نمایندگان دولت و مخالفان از روز جمعه به صورت غیرمستقیم شروع شد، به این ترتیب که استفان دی میستورا به طور جداگانه با این هیات‌ها گفت‌وگو می‌کرد.

روز پنجشنبه اما جان کری، وزیر خارجه آمریکا، برای دومین بار ظرف روزهای گذشته از روسیه خواست که بمباران مواضع اپوزیسیون سوریه را متوقف کند و تاکید کرد که گفت‌وگوهای واشینگتن و مسکو در رابطه با بحران سوریه باید ادامه یابد.

آقای کری که به منظور شرکت در کنفرانس کمک به مردم سوریه در لندن به‌ سر می‌برد، با اشاره به قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت که حدود دو ماه پیش تصویب شد، خواستار آتش‌بس فوری در سوریه شد و عنوان کرد که روسیه نیز مانند دیگر طرف‌های درگیر در این ماجرا مسئول است.

او تاکید کرد که در مکالمه تلفنی روز پنجشنبه با همتای روس خود، دو طرف به این نتیجه رسیده‌اند که باید درباره اجرای آتش‌بس تبادل نظر کنند.

آقای کری در نهایت گفت که ظرف امروز یا فردا، بار دیگر با همتای روسی خود گفت‌وگو می‌کند تا راه‌حلی برای اجرای کامل قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد پیدا شود.

در همین حال مسکو نیز اعلام کرد که وزیران خارجه روسیه و آمریکا توافق کرده‌اند که نهایت تلاش خود را به کار برند تا مذاکرات صلح سوریه هر چه سریع‌تر از حالت تعلیق خارج شود.

XS
SM
MD
LG