لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۲۰:۵۱

برگزاری انتخابات پاکستان در هشتم ژانویه «ممکن نیست»


به رغم بازگشت نسبی آرامش به شهرهای پاکستان نیروهای نظامی هنوز در خیابان ها حضور چشمگیری دارند.
به رغم بازگشت نسبی آرامش به شهرهای پاکستان نیروهای نظامی هنوز در خیابان ها حضور چشمگیری دارند.

در حالی که آمریکا و احزاب مخالف در پاکستان از حکومت این کشور خواسته بودند برگزاری انتخابات را با تعویقی طولانی مواجه نکند، مسئولان انتخاباتی روز سه شنبه اعلام کردند که احتمالا انتخابات پارلمانی را حداکثر یک ماه به تعویق می اندازند.


یکی از مقام های ارشد انتخاباتی به خبرگزاری فرانسه گفت: «انتخابات دیرتر از فوریه نخواهد بود. انتظار بر این است که انتخابات را در ۲۲ فوریه یا یکی از روزهای آخر فوریه برگزار کنیم.»


قرار بود کمیسیون انتخاباتی پاکستان روز دوشنبه پس از نشست اضطراری خود تاریخ دقیق برگزاری انتخابات را به صورت عمومی اعلان کند، اما همه چیز به نشستی دیگر در روز سه شنبه موکول شد تا گزارش های امنیتی از سراسر کشور مورد بازبینی قرار گیرد و در باره تاریخ دقیق انتخابات تصمیم گیری شود.


این مسئول انتخاباتی همچنین گفته است: «خواسته ما این است که تأخیر به حداقل ممکن کاهش یابد؛ اما کمیسیون انتخابات زمانی کافی نیاز دارد تا امور را به شرایط طبیعی بازگرداند.»


در همین حال خبرگزاری رویترز، در گزارش خبر داده که تصمیم گیری برای تاخیر در زمان برگزاری انتخابات در ماه ژانویه قطعی شده است ولی کمیسیون انتخابات روز چهارشنبه برای اعلام زمان جدیدی تصمیم گیری می کند.


معاون کميسيون انتخابات پاکستان گفت که نياز به زمان بيشتری برای بررسی اين موضوع دارند و پس از مشورت با همه احزاب نظرخود را اعلام خواهند کرد .


وی در عين حال گفت که با توجه به شرايط موجود ، برگزاری انتخابات مطابق برنامه قبلی در تاريخ هشتم ژانويه – هجدهم دی ماه- ممکن نيست .



دو حزب عمده مخالف در پاکستان، حزب مردم به رهبری فرزند بی نظیر بوتو و حزب مسلم لیگ شاخه نواز به رهبری نواز شریف، هر دو با تعویق انتخابات به شدت مخالفت کرده بودند.


دو حزب عمده مخالف در پاکستان، حزب مردم به رهبری فرزند بی نظیر بوتو و حزب مسلم لیگ شاخه نواز به رهبری نواز شریف، هر دو با تعویق انتخابات به شدت مخالفت کرده بودند.

روز دوشنبه آصف علی زرداری، همسر بی نظیر بوتو، در گفت و گو با سی.ان.ان گفته بود: «اگر در عراق و افغانستان با وجود جنگ می توان انتخابات برگزار کرد، اگر در کشورهای آفریقایی با وجود جنگ داخلی می توان انتخابات برگزار کرد، چرا پاکستان نتواند؟»


پس از جلسه روز دوشنبه کمیسیون انتخابات، پرویز مشرف نیز نشست مشورتی چهار ساعته ای با دستیاران ارشدش در شهر راولپندی، در نزدیکی پایتخت، برگزار کرد.


پس از کناره گیری ژنرال پرویز مشرف از مقام فرماندهی ارتش، برگزاری انتخابات دومین گام به سوی برقراری دموکراسی غیرنظامی محسوب می شود. پرویز مشرف در ماه اکتبر برای دومین بار به ریاست جمهوری پاکستان برگزیده شد.


پس از ترور بی نظیر بوتو در پنج شنبه گذشته موجی از خشونت ها پاکستان را فراگرفت. تاکنون مرگ ۵۸ نفر در جریان این خشونت ها گزارش شده است. اغلب قربانیان در ایالت جنوبی سند، یعنی همان جا که خانم بوتو روز جمعه به خاک سپرده شد، بوده است.


مسئولان کمیسیون انتخابات پاکستان می گویند بررسی گزارش های امنیتی در نشست روز سه شنبه نشان داد که برگزاری انتخابات در هشتم ژانویه عملا «غیرممکن» است.


مسئولان کمیسیون انتخابات همچنین وضعیت ایالت سند را خطرناک توصیف می کنند و می گویند: کارمندان انتخابات در آن ایالت قادر به جابه جایی نیستند.


گزارش های تازه نشان می دهد که به رغم چندین روز ناآرامی در پاکستان در حال حاضر زندگی در شهرهای بزرگ به حال عادی بازگشته و بانک ها و فروشگاه ها کار خود را از سر گرفته اند. البته مدارس همچنان تعطیل هستند.


XS
SM
MD
LG