لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ تهران ۲۳:۰۱

محسن فخری‌زاده «توسط موساد با سلاح یک تُنی کشته شد»


تصویری از صحنه ترور محسن فخری‌زاده
تصویری از صحنه ترور محسن فخری‌زاده

هفته نامه جوییش کرونیکل در بریتانیا روز چهارشنبه ۲۲ بهمن در گزارشی اختصاصی به نقل از آنچه «منابع اطلاعاتی» نامیده، نوشت که محسن فخری زاده، کارشناس ارشد هسته‌ای جمهوری اسلامی، توسط یک سلاح ویژه یک تنی کشته شد که موساد، سازمان جاسوسی و اطلاعات خارجی اسرائیل، آن را به صورت قطعات مجزا به داخل ایران قاچاق کرده بود.

این «منابع اطلاعاتی» که هویت آنها فاش نشده، به جوییش کرونیکل گفته‌اند، تیمی با بیش از ۲۰ جاسوس‌، متشکل از شهروندان اسرائیلی و ایرانی، طی هشت ماه با زیر نظر داشتن محسن فخری‌زاده این عملیات را انجام دادند.

محسن فخری‌زاده مهابادی، رئیس سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع، روز هفتم آذر در آبسرد دماوند هدف سوء‌قصد قرار گرفت و کشته شد.

جوییش کرونیکل می‌گوید، محسن فخری زاده در حالی که به همراه همسر و ۱۲ محافظ خود در آبسرد، در تردد بود به ضرب ۱۳ گلوله کشته شد.

این گزارش اضافه کرده است که اسلحه اتوماتیک در داخل یک نیسان قرار داده شده بود.

گزارش نشریه جوییش کرونیکل به روایت علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران و علی فدوی از نحوه کشته شدن محسن فخر‌ی‌زاده نزدیک است.

علی شمخانی در جریان مراسم خاکسپاری محسن فخر‌ی‌زاده گفته بود، او در جریان «یک عملیات پیچیده و با استفاده از تجهیزات الکترونیکی و بدون حضور فردی در صحنه» کشته شد.

خبرگزاری فارس نزدیک به سپاه پاسداران هم در گزارشی نوشته بود که تیراندازی به سمت خودروی محسن فخری‌زاده، با استفاده از «سلاح‌های خودکار» صورت گرفته و «هیچ عامل انسانی در محل ترور حضور نداشته است».

بر اساس این روایت، در این ترور از خودرو نیسانی که در فاصله ۱۵۰ متری ماشین فخری‌زاده متوقف بوده، از یک دستگاه تیربار اتوماتیک کنترل از راه دور، شلیک‌های متعددی» صورت می‌گیرد که در نهایت منجر به کشته‌شدن فخری‌زاده می‌شود.

علی فدوی، جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران نیز گفته بود، در لحظه وقوع حادثه ترور، «۱۱ پاسدار همراه فخری‌زاده بودند و انفجار نیسان هم به خاطر از بین بردن پاسداران بوده است».

او نیز ضمن تاکید بر این‌که «هیچ عامل انسانی در صحنه ترور حضور نداشته است»، اظهار داشت: «۱۳ تیر در این حادثه با تیربار داخل نیسان شلیک شده و باقی تیرها از سوی محافظان بوده است».

جانشین فرمانده کل سپاه همچنین گفته بود: «تیربار داخل نیسان مجهز به یک سیستم هوشمند ماهواره‌ای بوده که روی فخری‌زاده زوم کرده و از هوش مصنوعی بهره برده است»

از محسن فخری‌زاده که یک افسر ارشد سپاه پاسداران بود و نامش در لیست تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل قرار داشت، به عنوان «مهره‌ای کلیدی» و «مدیر ارشد» برنامه‌ هسته‌ای ایران نام برده می‌شد که از سال ۱۳۸۰ نقش مهمی در این زمینه بر عهده داشت.

جوییش کرونیکل می‌گوید «برآوردهای محرمانه» نشان می‌دهد که بر اساس تخمین تهران، پر کردن جای محسن فخری‌زاده در برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی شش سال طول خواهد کشید. این نشریه توضیح نداده است که چنین تخمین زمانی بر اساس چه داده‌هایی زده شده است.

«منابع اطلاعاتی» همچنین به این نشریه گفته‌اند، یکی از دلایل موفقیت عملیات ترور محسن فخری‌زاده این بود که نهادهای اطلاعاتی و امنیتی ایران سخت مشغول رصد و زیر نظر داشتن مخالفان سیاسی بودند.

برخلاف اظهارات مقام‌های ایرانی، جوییش کرنیکل در گزارش خود تاکید کرده است که نیروهای عملیاتی در محل ترور محسن فخری‌زاده حضور داشته‌اند.

«نقش موساد»

جوییش کرونیکل در گزارش خود تایید کرده که سازمان موساد عامل این ترور بوده است.

این گزارش اضافه کرده است، دلیل این که آسیبی به محافظان و همسر محسن فخر‌ی‌زاده در جریان این حمله وارد نشد، این است که در این عملیات از یک سلاح بسیار دقیق اتوماتیک استفاده شد تا از آسیب وارد شدن به غیرنظامیان جلوگیری شود.

جوییش کرونیکل اضافه کرده است: این ترور با سلاح بسیار سنگین از راه دور و با هدایت نیروهای حاضر در صحنه عملیات و با مشاهده «هدف» انجام شد.

این گزارش می‌افزاید، این سلاح به دلیل تعبیه بمبی در آن بسیار سنگین بود. این بمب پس از عملیات منفجر شد تا آثاری و شواهدی از این سلاح به جای نماند.

این نشریه بریتانیایی به نقل از «منابع اطلاعاتی ارشد بین المللی» نوشته است که اسرائیلی‌ها به تنهایی و بدون کمک امریکایی‌ها این عملیات را انجام دادند و فقط قبل از عملیات اطلاعات مختصری در اختیار آمریکایی‌ها گذاشته بودند.

جوییش کرونیکل در حالی به نقش موساد در ترور محسن فحری‌زاده اشاره کرده است که دو روز پیش وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی ایران گفته بود، فردی که اولین تدارکات را برای «ترور» محسن فخری‌زاده انجام داد «جزو نیروهای مسلح بود».

محمود علوی ضمن دفاع از عملکرد خود در وزارت اطلاعات، مدعی شد که وزارت اطلاعات «پنج روز» پیش از کشته شدن محسن فخری‌زاده خبر داده بود که «دشمن قصد انجام عملیات در آن نقطه را دارد».

وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی در ادامه برای نخستین بار اعلام کرد: «فردی که اولین تدارکات را برای ترور انجام داد، جزو نیروهای مسلح بوده است».

اسرائیل هنوز به این گزارش جوییش کرانیکل واکنشی نشان نداده است.

مقامات جمهوری اسلامی تاکنون اظهارات متناقضی درباره چگونگی ترور محسن فخری‌زاده بیان کرده‌اند.

محسن فخری زاده، ۵۹ ساله، مقام اجرايی برنامه موسوم به «آماد» در ايران بود که در حيطه مواد منفجره و فنون تجهيز موشک برای سوار کردن کلاهک های جنگی فعال بوده است.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در سال ۱۳۹۰ در گزارشی نوشت کليه فعاليت‌ها «آماد»به شکلی تقريبا ناگهانی در اواخر سال ۸۳ به حالت تعليق درآمد و محسن فخری‌زاده نیز از نظرها پنهان شد.

شورای امنیت سازمان ملل متحد و آمریکا محسن فخری زاده را به دلیل فعالیت‌هایش در «آماد» مورد تحریم قرار داده بودند.

با استفاده از گزارش جویش کرنیکل و رادیو فردا؛ خ
XS
SM
MD
LG