لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۲۰:۱۹

تماس ویدئویی وزیران خارجه ایران و چین در آستانه مذاکرات تمدید تحریم تسلیحاتی تهران


وانگ ای (چپ) وزیر خارجه چین در تماس ویدئویی با محمدجواد ظریف، همتای ایرانی‌اش
وانگ ای (چپ) وزیر خارجه چین در تماس ویدئویی با محمدجواد ظریف، همتای ایرانی‌اش

وزیر خارجه چین با اعلام حمایت مجدد از توافق هسته‌ای با ایران به ایالات متحده هشدار داد که کشورش مخالف تلاش آمریکا برای استفاده از ساز و کارهای این توافق علیه تهران است.

رسانه‌های ایران روز چهار‌شنبه چهارم تیر گزارش دادند که وانگ ای در تماس ویدئویی با محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران، گفته است: «چین با هرگونه تلاش برای تغییر مفاد برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت مخالف است».

واشینگتن با ارائه پیش‌نویس قطعنامه‌ای به شورای امنیت سازمان ملل متحد در تلاش است تا تحریم تسلیحاتی ایران را به‌طور نامحدود تمدید کند. این تحریم‌ها طبق قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت که متعاقب برجام به تصویب رسید، اکتبر امسال به پایان می‌رسد.

اما آمریکا تهدید کرده است که اگر قطعنامه پیشنهادی این کشور در شورای امنیت تصویب نشود با فعال کردن روند موسوم به مکانیسم ماشه در چارچوب برجام تلاش خواهد کرد تحریم‌های هسته‌ای بین‌المللی علیه ایران را بازگرداند، امری که روسیه و چین با آن مخالفت کرده‌اند.

وزیر خارجه چین در کنفرانس ویدئویی با همتای ایرانی خود بار دیگر با اشاره به خروج ایالات متحده از توافق هسته‌ای گفت: «واشینگتن دیگر حقی برای توسل به سازوکارهای پیش بینی شده در برجام را ندارد».

محمدجواد ظریف نیز پیرو این مکالمه در توئیتی به زبان چینی از همکاری و پشتیبانی متقابل ایران و چین در امور بین‌الملل نوشت و عنوان کرد که دو کشور در این مورد به توافق رسیده‌اند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، آقای ظریف افزود: «همه ما مجدداً حمایت خود را از توافق هسته‌ای ایران، چند جانبه‌گرایی و حقوق بین‌الملل تأیید می‌کنیم و به طور مشترک با یک جانبه‌گرایی و تضعیف توافق هسته‌ای ایران مخالف هستیم».

شورای امنیت سازمان ملل متحد روز چهارشنبه مذاکرات درباره قطعنامه پیشنهادی آمریکا برای تمدید نامحدود تحریم تسلیحاتی ایران را آغاز می‌کند. تصویب هر قطعنامه‌ای در شورای امنیت مستلزم ۹ رای و در عین حال عدم وتوی آن توسط آمریکا، روسیه، چین، فرانسه و بریتانیا، اعضای دائم، است.

در این میان سه قدرت اروپایی طرف توافق هسته‌ای با ایران نیز به تازگی با انتشار بیانیه مشترکی اعلام کرده‌اند که قصد دارند ضمن پایبندی به برجام، تحریم اروپایی صادرات اسلحه و تکنولوژی ساخت موشک به ایران را تا سال ۲۰۲۳ ادامه دهند.

بیانیه مشترک بریتانیا، فرانسه و آلمان می‌گوید که «برچیده شدن این تحریم‌ها پیامدهای اساسی برای امنیت و ثبات منطقه دارد».

XS
SM
MD
LG